Την επόμενη εβδομάδα η πώληση του 25% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον Τζιμ Ράτκλιφ

Αβράμ Γκλέιζερ

i

Photo by Rob Newell - CameraSport via Getty Images/Ideal Images

Την επόμενη εβδομάδα η πώληση του 25% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον Τζιμ Ράτκλιφ

Κώστας Τόπας 10:46 - 06.12.2023

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την πώληση του 25% των μετοχών της στον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Τζιμ Ράτκλιφ.

Η επένδυση ύψους 1,25 δισεκατομμυρίων λιρών (1,46 δισεκατομμύρια ευρώ) του σερ Τζιμ Ράτκλιφ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα επιβεβαιωθεί την επόμενη εβδομάδα και θα μπορούσε να οριστικοποιηθεί μέχρι τη Δευτέρα (11/12).

Ο Ράτκλιφ, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας με καθαρή περιουσία που εκτιμάται σε 29,6 δισεκατομμύρια λίρες από τη λίστα πλουσίων των Sunday Times του 2023, διαπραγματεύτηκε μια συμφωνία για την απόκτηση του 25% της Γιουνάιτεντ από την οικογένεια Γκλέιζερ, τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες του συλλόγου της Premier League.

Ενώ τα αδέρφια του Γκλέιζερ, Μπράιαν, Έντουαρντ, Κέβιν και Ντάρσι, όλοι που αναφέρονται ως διευθυντές της Γιουνάιτεντ, αναμένεται να μειώσουν σημαντικά τη συμμετοχή τους στο πλαίσιο της πώλησης, οι συμπροεδρεύοντες του «Ολντ Τράφορντ», Άβραμ και Τζόελ Γκλέιζερ θα διατηρήσουν τη συμμετοχή τους και ο σύλλογος θα συνεχίσει να ανήκει κατά πλειοψηφία στους Γκλέιζερς.

Ωστόσο, ο Ράτκλιφ, ο ιδρυτής της εταιρείας χημικών Ineos, θα αναλάβει τον έλεγχο των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων στο σύλλογο ως μέρος της συμφωνίας σε μια προσπάθεια να αναβιώσει τη Γιουνάιτεντ, ιστορικά τον πιο επιτυχημένο σύλλογο της Premier League, και να βοηθήσει την ομάδα να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο του πρωταθλήματος, από το 2013.

«Τρέλα» και πανζουρλισμός στο νικητήριο γκολ του Ράις στο 90+7' (vid)
PREMIER LEAGUE

10:19 - 06.12.2023

«Τρέλα» και πανζουρλισμός στο νικητήριο γκολ του Ράις στο 90+7' (vid)

Πανζουρλισμός επικράτησε μετά το γκολ του Ντέκλαν Ράις, με τους παίκτες της Άρσεναλ να κατευθύνονται αμέσως προς τον κόσμο της ομάδας που είχε ταξιδέψει στο Λούτον και πανηγύρισαν έξαλλα όλοι μαζί.

Σύμφωνα με το «ESPN», η ομάδα του Ράτκλιφ έχει ήδη διεξαγάγει έλεγχο της πρόσφατης πρόσληψης των «κόκκινων διαβόλων» σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τη σπατάλη τεράστιων ποσών από τον σύλλογο σε μελλοντικές υπογραφές μετά από μια σειρά ανεπιτυχών εξαγορών υπό το καθεστώς Γκλέιζερ.