Ο Φερνάντες κινδυνεύει με τιμωρία μετά την κριτική του στη διαιτησία (vid)

Μπρούνο Φερνάντες

i

PrtScr

Ο Φερνάντες κινδυνεύει με τιμωρία μετά την κριτική του στη διαιτησία (vid)

Κώστας Τόπας 12:31 - 21.08.2023

Ο Μπρούνο Φερνάντες μπορεί να τιμωρηθεί από την FA αφού απαίτησε «συγγνώμη» για τη διαιτησία του ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τότεναμ για μη δοθέν πέναλτι.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Τότεναμ το περασμένο Σάββατο, με τον Μπρούνο Φερνάντες να αποχωρεί εκνευρισμένος από την αναμέτρηση. Ο λόγος είναι για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στους «κόκκινους διαβόλους» σύμφωνα με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό.

Συγκεκριμένα, στο 26ο λεπτό του αγώνα η μπάλα φάνηκε να χτυπάει στο χέρι του Κριστιάν Ρομέρο μέσα στην περιοχή από ένα σουτ του Γκαρνάτσο. Ωστόσο ο Ρομέρο ήταν κοντά στον Αργεντινό όταν έκανε το σουτ και το χέρι δεν ήταν σε αφύσικη θέση. Ο διαιτητής Μάικλ Όλιβερ καταλόγισε κόρνερ αντί για πέναλτι - και ο ρέφερι στο VAR δεν ανέτρεψε την απόφαση επί του γηπέδου.

«Πρέπει να τον ρωτήσετε (γιατί δεν ήταν πέναλτι). Πρέπει να αρχίσουν να δίνουν συνεντεύξεις μετά τα παιχνίδια, ώστε να μπορούν να εξηγήσουν. Είναι ένα ξεκάθαρο πέναλτι. Δεν υπάρχει δικαιολογία για το ότι δεν το είδε, δεν υπάρχει δικαιολογία για το ότι το VAR δεν το είδε. Την περασμένη εβδομάδα έκαναν μεγάλο θέμα με τη Γιουνάιτεντ που δεν δόθηκε πέναλτι εναντίον μας (στο παιχνίδι με τη Γουλβς), θέλω να δω τι θα γίνει αυτή την εβδομάδα, αν θα γίνει το ίδιο σόου με την περασμένη εβδομάδα. 

Θέλω να δω αν ο Τζον Μος (ο επικεφαλής διαιτησίας της Πρέμιερ Λιγ) θα έρθει επίσης να ζητήσει συγγνώμη στα αποδυτήριά μας, όπως λένε ότι έκαναν στον προπονητή της Γουλβς. Εγώ θα κάθομαι εδώ και θα περιμένω να δω», ανέφερε χαρακτηριστικά στο τέλος της αναμέτρησης ο Φερνάντες.

Βέβαια, τώρα αντιμετωπίζει περαιτέρω κυρώσεις για τα σχόλιά του για τον διαιτητή Μος, καθώς η FA πιστεύει ότι ο Μπρούνο Φερνάντες έχει ξεπεράσει τα όρια, σύμφωνα με τη Sun κι ενδέχεται να τιμωρηθεί.  Ένας πιθανός αποκλεισμός θα μπορούσε να σημάνει άσχημα νέα για τον Έρικ Τεν Χαχ και τους οπαδούς, καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  αντιμετωπίζει την Άρσεναλ στις 3 Σεπτεμβρίου.