Η κατάρα του Μπρόζοβιτς, το μέλλον του στην Ίντερ και η Αλ Νασρ του Κριστιάνο (vids)

Μαρσέλο Μπρόζοβιτς

i

©Intime

Η κατάρα του Μπρόζοβιτς, το μέλλον του στην Ίντερ και η Αλ Νασρ του Κριστιάνο (vids)

Κώστας Τόπας 11:42 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 19.06.2023

Ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς είδε γι' ακόμη μία φορά ένα τρόπαιο να του γλιστράει μέσα από το χέρια, δίνοντας σερί στην «κατάρα» που κουβαλάει...

Μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας, αλλά και της παράτασης η Ισπανία επικράτησε της Κροατίας με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι και κατέκτησε το Nations League.

Άλλος ένας χαμένος τελικός, άλλη μια φλεγόμενη απογοήτευση για τον Μαρσέλο Μπρόζοβιτς. Ο Κροάτης μεσοεπιθετικός, ένας από τους καλύτερους στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στην Ισπανία, είδε την πιθανότητα να κερδίσει το Nations League να εξαφανίζεται στην «ρώσικη ρουλέτα», συνεχίζοντας αυτό που τώρα φαίνεται να είναι μια αυθεντική κατάρα. Μάλιστα, ο 30χρονος Κροάτης έχει χάσει τέσσερις διεθνείς τελικούς τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η αρχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018

Στις 15 Ιουλίου 2018, ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Γαλλίας και Κροατίας διεξήχθη στο στάδιο Λουζνίκι στη Μόσχα. Οι «τρικολόρ» ήταν το μεγάλο φαβορί, αλλά μετά την νίκη της Αργεντινής στη φάση των ομίλων και τον αποκλεισμό της Αγγλίας στον ημιτελικό, αλλά οι Κροάτες πίστευαν στο ιστορικό κατόρθωμα. Σε έναν από τους πιο τρελούς τελικούς ever, η Γαλλία λύγισε 4-2 την μαχητική Κροατία και πέρασε στην ιστορία ως η τρίτη ομάδα με δύο Mundial. Οι Χρβάτσκι κέρδισαν τον σεβασμό όλων για το γεγονός ότι πάλεψαν μέχρι τέλους και βελτιώθηκαν σε σχέση με την κατάταξη του 1998 τερματίζοντας στη δεύτερη θέση. Από εκεί και ύστερα ξεκίνησε η κατάρα του Μπρόζοβιτς... 

Το Europa League του 2020

Στις 21 Αυγούστου 2020, διεξήχθη ο τελικός του Europa League στο RheinEnergieStadion της Κολωνίας μετά τη μακρά στασιμότητα που επιβλήθηκε στο ποδόσφαιρο από την πανδημία του Covid. Η Ίντερ, με προπονητή ακόμα τον Αντόνιο Κόντε, και η Σεβίλλη του Χουλέν Λοπετέγκι έφτασαν στην τελευταία πράξη. Ο Μπρόζοβιτς έπαιξε επίσης αυτόν τον τελικό ως βασικός σε μια μεσαία γραμμή που συμπλήρωσαν οι Μπαρέλα και Γκαγλιαρντίνι. Οι Ανδαλουσιανοί επικράτησαν 3-2 των «νερατζούρι» σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε ροντέο και κατέκτησε τον τίτλο, τον 6ο στην ιστορία της. Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ήταν ο Ντε Γιόνγκ, ο οποίος σκόραρε δύο φορές, ενώ τη νίκη έδωσε το γκολ του Ντιέγκο Κάρλος. Οι νερατζούρι πέτυχαν δύο τέρματα με τον Λουκάκου και τον Γοδίν.

Το φετινό Champions League

Μετά από μια προβληματική σεζόν λόγω τραυματισμών, ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς εμφανίστηκε στις 10 Ιουνίου 2023 για τον τρίτο τελικό σε πέντε χρόνια. Ο Κροάτης, έπαιξε ολόκληρο τον αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι, αλλά στο τέλος είδε την ομάδα του να φεύγει χωρίς την κούπα με τα μεγάλα αυτιά από την Κωνσταντινούπολη.

Η τελευταία ευκαιρία στο Nations League

Ακριβώς οκτώ μέρες μετά τον χαμένο τελικό στην Κωνσταντινούπολη, ο Μπρόζοβιτς προσπάθησε ξανά με την Κροατία. Αντίπαλος στον τελικό του Nations League ήταν η Ισπανία στην οποία μεταξύ άλλων αγωνίστηκε και ο Ρόντρι, τον οποίο αντιμετώπισε πριν από μερικές ημέρες ως αντίπαλο με την Ίντερ. Ο Μπρόζοβιτς ήταν από τους καλύτερους στον αγωνιστικό χώρο αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να σπάσει την κατάρα των τελικών, καθώς η Ισπανία κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.

Καθώς γίνεται 31 τον επόμενο Νοέμβριο, ο Μπρόζοβιτς θα μπορούσε να αποφασίσει να φύγει από την Ίντερ μετά από οκτώ σεζόν . Σύμφωνα με δημοσιεύματα της «Gazzetta dello Sport», στην πραγματικότητα, η Αλ Νασρ η αραβική ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, εξετάζει την περίπτωσή του. Το συμβόλαιο του με την Ίντερ λήγει στις 30 Ιουνίου 2026 μετά την ανανέωση που υπογράφηκε τον περασμένο Μάρτιο. Ο Κροάτης μέσος αυτή τη στιγμή λαμβάνει περίπου 6,5 εκατομμύρια ευρώ καθαρά ανά σεζόν κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πώλησή του θα απελευθερώσει σημαντικούς πόρους για την εισερχόμενη μεταγραφική αγορά των «νερατζούρι».