Νάγκελσμαν για Χάβερτς: «Δεν το βλέπω ως ρίσκο που έπαιξε αριστερό μπακ - Τα πήγε εξαιρετικά»

Ο Κάι Χάβερτς.

i

©intime

Νάγκελσμαν για Χάβερτς: «Δεν το βλέπω ως ρίσκο που έπαιξε αριστερό μπακ - Τα πήγε εξαιρετικά»

Κώστας Τσιακλής 15:21 - 19.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:38 - 19.11.2023

Ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, εξήγησε γιατί επέλεξε τον Κάι Χάβερτς στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν επιφύλασσε μια έκπληξη στους Γερμανούς στο ματς με την Τουρκία αφού είχε βάλει τον Κάι Χάβερτς στη θέση του αριστερού μπακ.

Η Γερμανία λοιπόν υποδέχθηκε την Τουρκία σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει του Euro 2024, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της χώρας. Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν δεν έπεισε ξανά με την παρουσία της αφού ηττήθηκε με 2-3. Αυτό ήταν το 3ο παιχνίδι του Γερμανού τεχνικού στον πάγκο των «πάντσερ», τα οποία ψάχνουν ακόμα τα πατήματα τους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Νάγκελσμαν είχε την ευθύνη της ομάδας σε ακόμα δύο φιλικά παιχνίδια. Στο πρώτο η Γερμανία επικράτησε με 3-1 των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ενώ στο δεύτερο έμεινε στην ισοπαλία με το Μεξικό με σκορ 2-2. Ο 36χρονος θέλησε να ανακατέψει την τράπουλα στο ματς με την Τουρκία και η μεγάλη έκπληξη ήταν η παρουσία του Κάι Χάβερτς στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο άσος της Άρσεναλ πάντως στο 5΄ κατάφερε να βρεθεί στη φυσιολογική του θέση (στην περιοχή δηλαδή) και άνοιξε το σκορ για τη Γερμανία. Μετά το τέλος του αγώνα ο Νάγκελσμαν θέλησε να εξηγήσει την απόφαση του και μεταξύ άλλων είπε πως δεν το βλέπει ως ρίσκο αλλά ως μια μεγάλη ευκαιρία για τον παίκτη να παίξει σημαντικό ρόλο στο Euro. Στη συνέχεια άφησε να εννοηθεί πως έμεινε ευχαριστημένος από την εμφάνιση του Χάβερτς.

«Δεν το βλέπω ως ρίσκο για αυτόν, αλλά ως μια πολύ, πολύ μεγάλη ευκαιρία να παίξει σημαντικό ρόλο στο Euro. Ο Κάι είπε ότι ήθελε να το κάνει, ήθελε να το δοκιμάσει, για πρώτη φορά σε μια άγνωστη θέση, τα πήγε εξαιρετικά καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Sportal Sunday Live με ρεπορτάζ Big 5, προκριματικά Euro και πολύ μπάσκετ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!