«Ευρωπαϊκή» απόδραση της Αταλάντα από την έδρα της Νάπολι (vids)
i

πανηγυρισμοί των ποδοσφαιριστών της Αταλάντα/©Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images

«Ευρωπαϊκή» απόδραση της Αταλάντα από την έδρα της Νάπολι (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 15:35 - 30.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:48 - 30.03.2024

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό στην Αταλάντα για να πάρει τη νίκη με 3-0 κόντρα στη Νάπολι στο «Στάδιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» για την 30η αγωνιστική της Serie A. Τα γκολ για τους «μπεργκαμάσκι» σημείωσαν οι Μίραντσουκ (26'), Σκαμάκα (45') και Κοπμάινερς (88'). Ένα δοκάρι είχαν οι φιλοξενούμενοι, δύο οι «παρτενοπέι» και μάλιστα στην ίδια φάση.

Η αγωνιστική απραξία των δύο εβδομάδων περίπου δεν στάθηκε εμπόδιο στην Αταλάντα για να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Νάπολι. Οι «μπεργκαμάσκι» επικράτησαν με 3-0 των «παρτενοπέι» στο «Στάδιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» για την 30η αγωνιστική της Serie A, επιστρέφοντας στα νικηφόρα αποτελέσματα ύστερα από τις 17 Φεβρουαρίου, όταν κι είχαν νικήσει με 3-0 τη Σασουόλο εντός έδρας.

Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι «κλείδωσε» τη νίκη κόντρα στη Νάπολι, που αγωνίστηκε χωρίς τον Κβαρατσχέλια, από το πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος διαχειρίστηκε το προβάδισμα. Ο Αλεκσέι Μίραντσουκ άνοιξε το σκορ στο 26' με πλασέ από πολύ κοντά μετά από απίστευτη αναμπουμπούλα. Ο Ρώσος επιθετικός είχε την ευκαιρία να βρει δίχτυα λίγα λεπτά νωρίτερα, αλλά το σουτ του στο 3ο λεπτό του αγώνα σταμάτησε στο δοκάρι.

Η Αταλάντα κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ πριν το φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Τζιανλούκα Σκαμάκα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας της Νάπολι και με υπέροχο σουτ έκανε το 2-0 υπέρ των «μπεργκαμάσκι» στο 45', που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νάπολι έψαξε το γκολ της ισοφάρισης και έφτασε πολύ κοντά στο να το καταφέρει, αλλά η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι. Στο 55΄ το σουτ του Ζιελίνσκι σταμάτησε το δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Όσιμεν έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε και πάλι στο δοκάρι ύστερα από την παρέμβαση του Καρνεζέκι. Η Νάπολι όχι μόνο δεν μείωσε στο σκορ, αλλά δέχθηκε και τρίτο γκολ. Στο 88΄ ο Κοπμάινερς με σουτ έκανε το 3-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Η Αταλάντα με αυτή τη νίκη έκανε σημαντική βήμα για μία θέση στην Ευρώπη, καθώς πλησίασε τη Ρόμα στην πέμπτη θέση στο -1. Από την άλλη, η Νάπολι έχασε έδαφος, αφού παρέμεινε στην έβδομη θέση με 45 βαθμούς.

Να σημειώσουμε ότι η Νάπολι θέλησε να δείξει έμπρακτα την στήριξη της στον ποδοσφαιριστή της, Χουάν Ζεσούς, ο οποίος είχε καταγγείλει τον Φραντέσκο Ατσέρμπι της Ίντερ για ρατσιστική επίθεση στον αγώνα της Serie A στις 17 Μαρτίου (1-1).

Έτσι λοιπόν, πριν από τη σέντρα του αγώνα οι ποδοσφαιριστές της Αταλάντα ήταν όρθιοι, ως είθισται, την ώρα της ανάκρουσης του ύμνου στην Serie A και οι ποδοσφαιριστές των «παρτενοπέι» γονάτισαν στο χορτάρι, θέλοντας να στείλουν μήνυμα πως είναι κατά των διακρίσεων, οποιουδήποτε είδους. Τον Χουάν Ζεσούς στήριξαν όλοι οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου, όχι μόνο δηλαδή όσοι ξεκίνησαν στην αρχική ενδεκάδα αλλά κι οι αναπληρωματικοί.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 30ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (31ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ