Έξαλλοι στη Νάπολι μετά την αθώωση του Ατσέρμπι: «Εχουμε μείνει άναυδοι»

Χουάν Ζεσούς & Ατσέρμπι

i

PrtScr

Έξαλλοι στη Νάπολι μετά την αθώωση του Ατσέρμπι: «Εχουμε μείνει άναυδοι»

Κώστας Τόπας 10:10 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:19 - 27.03.2024

Η Νάπολι δημοσίευσε μια δήλωση μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή που δεν επέβαλε κυρώσεις στον αμυντικό της Ίντερ, Φραντσέσκο Ατσέρμπι παρά τις κατηγορίες του Χουάν Ζεσούς για ρατσισμό.

Η Νάπολι απάντησε στην απόφαση του αθλητικού δικαστή της FIGC, ο οποίος δεν επέβαλε κυρώσεις στον Φραντσέσκο Ατσέρμπι που κατηγορήθηκε από τον Χουάν Ζεσούς για ρατσιστικές προσβολές. Ο νότιος σύλλογος δημοσίευσε μια πολύ σκληρή δήλωση, εκφράζοντας την οργή της:

«Δεν έχει επιβληθεί κύρωση στον κ. Ατσέρμπι. Σε αυτό το σημείο, για τη "δικαιοσύνη", ο ένοχος πρέπει να είναι ο Χουάν Ζεσούς, ο οποίος κατηγόρησε άδικα έναν συνάδελφό του. Δεν είναι λογικό να πιστεύουμε ότι έχω παρεξηγήσει. Η αρχή της μεγαλύτερης πιθανότητας ενός γεγονότος, σαφώς ορατή στη δυναμική των γεγονότων και των απολογιών στο γήπεδο, η οποία θεωρείται στην αθλητική δικαιοσύνη, εξαφανίζεται σε αυτή την απόφαση. Είμαστε άναυδοι», αναφέρεται στην ανακοίνωση των «παρτενοπέι».

Η Νάπολι αναρωτιέται γιατί, αν αυτό που συνέβη «είναι σίγουρα συμβατό με την έκφραση αδικημάτων από τον παίκτη της Ίντερ , με μια επιθετική και απειλητική στάση» και δεν υπάρχει κανένα είδος κύρωσης για τους «νερατζούρι».

Οι νότιοι εξέδωσαν επίσης ανακοίνωση ενώπιον της Ομοσπονδίας και της Lega Serie A : «Δεν θα συμμετέχουμε πλέον σε πρωτοβουλίες κατά του ρατσισμού από ποδοσφαιρικούς θεσμούς, που είναι μόνο για επίδειξη. Θα συνεχίσουμε να τα κάνουμε μόνοι μας, όπως πάντα, με ανανεωμένη πεποίθηση και αποφασιστικότητα».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο 36χρονος κεντρικός αμυντικός, Ατσέρμπι αθωώθηκε λόγω των ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με την υπόθεση στην οποία ενεπλάκη ο Ζεσούς. Θυμίζουμε ότι ο 32χρονος αμυντικός της Νάπολι, κατά τη διάρκεια του αγώνα, έδειξε την αγανάκτησή του ενώπιον του διαιτητή του αγώνα για εκείνο το υποτιθέμενο περιστατικό με τον Ατσέρμπι. 

Έσπασε τη σιωπή της η σύζυγος του Ατσέρμπι για την υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης στον Ζεσούς: «Με τις υγείες σας, σε εκείνους που προσβάλλουν οικογένειες»
SERIE A

20:00 - 26.03.2024

Έσπασε τη σιωπή της η σύζυγος του Ατσέρμπι για την υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης στον Ζεσούς: «Με τις υγείες σας, σε εκείνους που προσβάλλουν οικογένειες»

Η σύζυγος του Φεντερίκο Ατσέρμπι έσπασε τη σιωπή της για την υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης του παίκτη της Ίντερ στον Ζουάν Ζεσούς.

«Δεν πάει καλά, μου είπε «είσαι μαύρος» και αυτό δεν μου ταιριάζει», κατήγγειλε ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Νάπολι ενώπιον του δικαστηρίου. Ο αγώνας δεν σταμάτησε, αλλά συνεχίστηκε μετά από λίγα λόγια μεταξύ των δύο παικτών και του διαιτητή.