Τελειώνει από τη Νάπολι ο Ρούντι Γκαρσία, φαβορί ο Τούντορ

Ρούντι Γκαρσία

i

© Photo by Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images

Τελειώνει από τη Νάπολι ο Ρούντι Γκαρσία, φαβορί ο Τούντορ

Κώστας Τόπας 09:09 - 10.10.2023

Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες για τον Ρούντι Γκαρσία να συνεχίσει στον πάγκο της Νάπολι.

Η Φιορεντίνα με τρεις διαφορετικούς σκόρερ κατάφερε να φύγει από το «Ντιέγκο Μαραντόνα» με σπουδαίο «διπλό», στο ματς της 8ης αγωνιστικής της Serie A., επικρατώντας 3-1 της πρωταθλήτριας Νάπολι.

Μετά την ήττα από τους «βιόλα», το κλίμα δεν έχει ηρεμήσει στη Νάπολι. Η διοίκηση του συλλόγου εργάζεται στα παρασκήνια για να πάρει μια ισχυρή απόφαση και συγκεκριμένα σχετικά με το μέλλον του Ρούντι Γκαρσία.

Ο διορισμός του 59χρονου προπονητή την κεφαλή της Νάπολι είχε εγείρει πολλά ερωτηματικά και το δύσκολο ξεκίνημα του συλλόγου στη σεζόν μόνο ενίσχυσε τις αμφιβολίες. Στην 5η θέση της Serie A αυτή τη στιγμή, η θέση του Ρούντι Γκαρσία αμφισβητείται και από συγκεκριμένα στελέχη της ομάδας.

Η κατάσταση φαίνεται κρίσιμη για τον πρώην προπονητή της Μαρσέιγ και της Λυών. Ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, πρόεδρος της Νάπολι, θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τη διεθνή διακοπή για να λάβει δραστικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της απόλυσης του Ρούντι Γκαρσία. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από το Sky Sport και τη La Repubblica, μια συνάντηση μεταξύ Ντε Λαουρέντις και Γκαρσία πραγματοποιήθηκε αυτή τη Δευτέρα (09/10) μεταξύ των δύο ανδρών για να συζητήσουν το μέλλον της συνεργασίας τους.

Γκαγιάρντο, Πότερ ή Τούντορ

Το Footmercato προχωρά ακόμη παραπέρα, επικαλούμενο μια πιθανή λίστα προπονητών που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Γκαρσία. Ανάμεσα στα ονόματα που αναφέρονται είναι οι Μαρσέλο Γκαγιάρντο, Γκράχαμ Πότερ και Ίγκορ Τούντορ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο τελευταίος, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι χωρίς συμβόλαιο μετά την αποχώρησή του από την Μαρσέιγ στο τέλος της περασμένης σεζόν. 

Εδώ και αρκετές μέρες, φήμες αναγγέλλουν την επιστροφή του στην Ιταλία. Ακόμα κι αν ονειρεύεται να προπονήσει τη Γιουβέντους, η ευκαιρία να διαχειριστεί τη Νάπολι δεν θα άφηνε αδιάφορο τον Κροάτη τεχνικό.