Γιατρός FIFA: «Ο Νεϊμάρ θα επιστρέψει ξανά στο υψηλό επίπεδο»

Νεϊμάρ

i

Νεϊμάρ/©Photo by Guillermo Legaria/Getty Images

Γιατρός FIFA: «Ο Νεϊμάρ θα επιστρέψει ξανά στο υψηλό επίπεδο»

Κωνσταντίνος Ζήκος 09:38 - 20.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:42 - 20.10.2023

Ο τραυματισμός του Νεϊμάρ, αποδείχθηκε πολύ σοβαρός και ο Βραζιλιάνος θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 8 μήνες. Ο γιατρός της FIFA, Θέσαρ Κεσάδα, μίλησε για την περίπτωση του 31χρονου, τονίζοντας ότι «η επιστροφή του σε υψηλό επίπεδο είναι απολύτως εφικτή».

Ο Νεϊμάρ υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου και μηνίσκου στο αριστερό του γόνατο και «πέρασε» για ακόμη μια φορά την πόρτα του χειρουργείου. Ο Βραζιλιάνος τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Εθνικής του ομάδας απέναντι στην Ουρουγουάη, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026 και το πιο αισιόδοξο σενάριο επιστροφής, «αγγίζει» τους 8 μήνες.

Όσα δήλωσε ο γιατρός της FIFA, Θέσαρ Κεσάδα για τον Νεϊμάρ:

«Πρόκειται για έναν 31χρονο ποδοσφαιριστή, με πολύ μέλλον ακόμα μπροστά του. Σήμερα η ανάρρωση από έναν τέτοιο τραυματισμό είναι καλά τυποποιημένη και παρόλο που οι χρόνοι είναι μεγάλοι, περίπου οκτώ μήνες, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η επιστροφή στον αγωνιστικό χώρο είναι απολύτως εφικτή σε πολύ καλές συνθήκες».

Eνώ ακολούθησαν και δηλώσεις του Προέδρου της βραζιλιάνικης Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Εντνάλντο Ροντρίγκες,  ο οποίος εξέφρασε την στήριξη του στον 31χρονο σταρ: 

«Το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο χρειάζονται έναν υγιή Νεϊμάρ, γιατί το ποδόσφαιρο είναι πιο χαρούμενο όταν είναι στο γήπεδο».

Θυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του 2024 είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή του Copa America και η συμμετοχή του Βραζιλιάνου είναι αμφίβολη. Θεωρείται μάλιστα, σχεδόν σίγουρο, ότι θα χάσει ολόκληρη την σεζόν 2023-2024. Ο Βραζιλιάνος καλείται να αντιμετωπίσει ακόμα μια δύσκολη στιγμή στην καριέρα του, η οποία μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο είναι «η χειρότερη που έχει ζήσει».

«Είναι πολύ λυπηρό, είναι η χειρότερη στιγμή της ζωής μου. Ξέρω ότι είμαι δυνατός, αλλά αυτή τη φορά χρειάζομαι την υποστήριξη της οικογένειάς μου και των φίλων μου. Δεν είναι εύκολο να τραυματίζεσαι να μπαίνεις στο χειρουργείο και τέσσερις μήνες μετά να περνάς την ίδια διαδικασία. Έχω πίστη, το αφήνω στα χέρια του θεού», ανέφερε χαρακτηριστικά».