Η Αλ Χιλάλ μπορεί να διεκδικήσει έως και 7,5 εκατ. ευρώ από την FIFA μετά τον τραυματισμό του Νεϊμάρ

Νεϊμάρ

i

PrtScr

Η Αλ Χιλάλ μπορεί να διεκδικήσει έως και 7,5 εκατ. ευρώ από την FIFA μετά τον τραυματισμό του Νεϊμάρ

Κώστας Τόπας 08:43 - 20.10.2023

Η Αλ Χιλάλ μπορεί να γεμίσει τα ταμεία της με 7,5 εκατομμύρια ευρώ από την FIFA, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη ο Νεϊμάρ.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Νεϊμάρ υπέστη έναν ακόμη σοβαρό τραυματισμό κατά την ήττα της Βραζιλίας από την Ουρουγουάη. Ο 31χρονος αποκαλύφθηκε ότι υπέστη ρήξη χιαστού αλλά και μηνίσκου και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τις επόμενες ημέρες.

Οι τραυματισμοί θα φέρουν σχεδόν σίγουρα το τέλος για την τρέχουσα σεζόν για τον Νεϊμάρ, κάτι που είναι τεράστιο πλήγμα για την ομάδα του, την Αλ Χιλάλ, στην οποία εντάχθηκε το καλοκαίρι από την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι ιθύνοντες στο κλαμπ της Σαουδικής Αραβίας είναι συντετριμμένοι που έχασαν τον αστέρα τους για ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό χρονικό διάστημα.

Στην περίπτωση που ένας παίκτης τραυματιστεί ενώ βρίσκεται σε διεθνή καθήκοντα, οι σύλλογοι μπορούν να διεκδικήσουν κεφάλαια από το Πρόγραμμα Προστασίας Συλλόγων της FIFA και η ισπανική «Sport» λέει ότι η Αλ Χιλάλ μπορεί να διεκδικήσει έως και 7,5 εκατομμύρια ευρώ ως αποτέλεσμα του τραυματισμού του Νεϊμάρ.

Μάλιστα, είναι σε θέση να λάβει μια αρχική πληρωμή 1,5 εκατομμυρίων ευρώ από τη FIFA, με μηνιαίες πληρωμές επίσης διαθέσιμες κάθε μήνα που ο πρώην σταρ της Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ παραμένει εκτός δράσης.

«Η FIFA καλύπτει το πολύ ένα έτος τραυματισμού και το ποσό της αποζημίωσης περιορίζεται στα 7.500.000 ευρώ, με το μέγιστο ποσό που καταβάλλεται ανά ημέρα στην οποία ο παίκτης δεν μπορεί να παίξει είναι 20.548 ευρώ», λέει ειδικός σε Αθλητικό Δίκαιο. «Το συνολικό ποσό που μοιράζει ετησίως το πρόγραμμα της FIFA στους συλλόγους σε περίπτωση τραυματισμών είναι 80 εκατομμύρια ευρώ, επομένως κάθε αξίωση από την Αλ-Χιλάλ πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτές τις παραμέτρους», καταλήγει.