Αλλαγή σχεδίων για τον Νεϊμάρ και παραμονή στην Παρί και τη νέα σεζόν

Νεϊμάρ

i

Νεϊμάρ/ © Photo by Antonio Borga/Getty Images/Ideal Images

Αλλαγή σχεδίων για τον Νεϊμάρ και παραμονή στην Παρί και τη νέα σεζόν

Κώστας Τόπας 12:36 - 27.06.2023

Μετά την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι και την ασάφεια που υπάρχει γύρω από την κατάσταση του Κιλιάν Εμπαπέ, ο Νεϊμάρ δεν είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν είναι έτοιμη να χάσει όλο το «MNM» της. Η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι ως ελεύθερος για την Ίντερ Μαϊάμι, και η πολύ ασαφής κατάσταση γύρω από τον Κιλιάν Εμπαπέ θα βάλουν φρένο στους Παριζιάνους στην περίπτωση του τελευταίου μέλους της τριάδας, τον Νεϊμάρ. Όχι μόνο θα μπορούσε ο Βραζιλιάνος να παραμείνει, αλλά θα μπορούσε επίσης να δει την επιρροή του να ενισχύεται, σύμφωνα με την «L'Equipe». Κάτι που θα ήταν μια δραστική στροφή για τον πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα.

Ο Νεϊμάρ με συμβόλαιο μέχρι το 2027 ήταν ανοιχτός να φύγει από τη γαλλική πρωτεύουσα μετά από άλλη μια σεζόν που αμαυρώθηκε από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο τον περασμένο Φεβρουάριο. Πολύ ανθεκτικός σε αυτό το αποτέλεσμα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός μέσος ήταν θετικός αυτή τη φορά σε μια πιθανή αλλαγή του σκηνικού. Για το σκοπό αυτό, αρκετοί μεσάζοντες ξεκίνησαν στη συνέχεια να βρουν μια νέα στέγη για τον «Νέϊ». 

Το όνομά του από τότε κυκλοφορεί στην Premier League για λογαριασμό των Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και στη La Liga για την Μπαρτσελόνα, όπου εκεί δεν το θέλει όμως ο Τσάβι. Ακόμα και στη Σαουδική Αραβία γράφτηκε το όνομα του Νεϊμάρ, με τον παίκτη όμως να επιθυμεί να παραμείνει στην Ευρώπη.

Η επίσκεψη οργισμένων οπαδών μπροστά από το σπίτι του ή η αποχώρηση του φίλου του Λιονέλ Μέσι είχε συμβάλει στην αλλαγή της σκέψης του προς μια αποχώρηση. Λίγο περισσότερο από ενάμιση μήνα αργότερα, τα πράγματα θα είχαν αλλάξει. Ο λόγος είναι η απόφαση του Κιλιάν Εμπαπέ να μην ασκήσει την οψιόν για ένα επιπλέον έτος στο συμβόλαιό του. Ενάντια στην ελεύθερη αποχώρηση του αστέρα τους το καλοκαίρι του 2024, οι ιθύνοντες του Παρισιού εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταγραφής του Παγκόσμιου πρωταθλητή του 2018, αν δεν αλλάξει γνώμη. Σε περίπτωση αποχώρησης του Γάλλου διεθνή, αυτή του Νεϊμάρ δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η Λίβερπουλ προσφέρει 250 εκατ. ευρώ στην Παρί για τον Εμπαπέ - Στο κόλπο και η Ρεάλ Μαδρίτης
LIGUE 1

10:32 - 27.06.2023

Η Λίβερπουλ προσφέρει 250 εκατ. ευρώ στην Παρί για τον Εμπαπέ - Στο κόλπο και η Ρεάλ Μαδρίτης

Σύμφωνα με τον Μάρκο Κιρντεμίρ η Λίβερπουλ φαίνεται να είναι διατεθειμένη να προσφέρει ένα ποσό γύρω στα 250.000.000 ευρώ για τον Κιλιάν Εμπαπέ. Μάλιστα στο κόλπο για την απόκτηση του Γάλλου έχει μπει και η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο πρώην παίκτης της Σάντος θα παρέμεινε στο Παρίσι και θα μπορούσε ακόμη και να πάρει σημαντική επιρροή στην ενδεκάδα. Σύμφωνα με την «L'Equipe», κανείς δεν έχει πει στον παίκτη ότι θέλει να αποχωριστεί τις υπηρεσίες για τη νέα σεζόν. Μάλιστα, η αναμενόμενη άφιξη του Λουίς Ενρίκε ως προπονητής στην Παρί αρέσει ιδιαίτερα στον Νεϊμάρ, ο οποίος έχει όμορφες αναμνήσεις από τη συνεργασία τους με την Μπαρτσελόνα (2014-2017).