Νίκη ανάσα για τη Στουτγκάρδη - Παραμένει στη μάχη της τετράδας η Λειψία

Ντίνος Μαυροπάνος

i

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος/© Photo by Alex Grimm/Getty Images

Νίκη ανάσα για τη Στουτγκάρδη - Παραμένει στη μάχη της τετράδας η Λειψία

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:30 - 29.04.2023 / Ανανεώθηκε: 19:21 - 29.04.2023

Η Στουτγκάρδη επικράτησε εντός έδρας με 2-1 κόντρα στη Γκλάντμπαχ, για την 30ή αγωνιστική της Bundesliga. Η Λειψία νίκησε την Χόφενχαϊμ και παρέμεινε στη μάχη του πρωταθλήματος.

Η Στουτγκάρδη πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη ενός έδρας με 2-1 κόντρα στη Γκλάντμπαχ, για την 30ή αγωνιστική της Bundesliga. Η ομάδα του Σεμπάστιαν Χένες απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη, καθώς βρίσκεται στην 15η θέση με 28 βαθμούς, ενώ η Γκλάντμπαχ είναι στη 10η θέση της κατάταξης με 36 πόντους. 

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο το ματς, με αποτέλεσμα να σκοράρουν. Συγκεκριμένα στο 21' ο Σερού Γκιρασί με φανταστικό γκολ με τακουνάκι, άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση. Στη συνέχεια η Γκλάντμπαχ απείλησε με τον Πλέα, αλλά ο Γάλλος επιθετικός νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Στουτγκάρδης. Κάπως έτσι με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-0, υπέρ της ομάδας του Σεμπάστιαν Χέλες.  

Στο δεύτερο μέρος η Γκλάντμπαχ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, καθώς στο 78' ο Βάιγκλ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Μετά από δύο λεπτά ο Ιτάκουρα υπέπεσε σε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή πάνω στον Τομάς, με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα. Ο Κουλιμπαλί πέτυχε το τελικό 2-1. 

Η Λειψία νίκησε με 1-0 την Χόφενχαϊμ και πλησίασε στους δύο βαθμούς την τρίτη στη βαθμολογία Φράιμπουργκ. Ο Κριστοφέρ Ενκουνκού πέτυχε το γκολ που έδωσε και τη νίκη στους «ταύρους». Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τον πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο στην αναμέτρηση. Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με την Χόφενχαϊμ να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα, όμως η ομάδα του Πελεγκρίνο Ματαράτσο δεν απείλησε και έτσι έμεινε το τελικό 1-0.

Η Ουνιόν Βερολίνου ήρθε ισόπαλη στο Βερολίνο με 0-0 κόντρα στη Μπάγιερ Λεβερκούζεν. Ο αγώνας είχε καλό ρυθμό, όμως ελάχιστες ήταν οι ευκαιρίες στο παιχνίδι, αφού οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με μόλις με μία εύστοχη προσπάθεια. Η ισοπαλία κράτησε την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο στην 6η θέση του πίνακα με 48 βαθμούς, ενώ η Ουνιόν παρέμεινε στην 3η θέση με 56 πόντους.

Η Φράιμπουργκ επικράτησε με 1-0 κόντρα στη Κολωνία. Ήταν ένα παιχνίδι που καμία από τις δύο ομάδες δεν κυριαρχούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μέχρι το γκολ που πέτυχε ο Ρίτσου Ντόαν στο 54' για τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ πίεσε στην αναμέτρηση για να βρει και δεύτερο τέρμα, αλλά ποτέ δεν το βρήκε. 

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης δεν κατάφερε ούτε και αυτή την αγωνιστική να πάρει τους τρεις βαθμούς, καθώς ήρθε ισόπαλη με την Άουγκσμπουργκ με 1-1. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο ματς στο 25' με το αυτογκόλ του Ρεχμπετσάι, όμως η ομάδα του Χάικο Χέρλιχ ισοφάρισε με τον Ντεμίροβιτς στο 58'. Η Άιντραχτ παρέμεινε στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 43 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην 13η θέση με 31 πόντους.