Νίκη με «άρωμα» Ευρώπης για Άστον Βίλα και Μπράιτον, στη ζώνη του υποβιβασμού η Νότιγχαμ Φόρεστ
i

©Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

Νίκη με «άρωμα» Ευρώπης για Άστον Βίλα και Μπράιτον, στη ζώνη του υποβιβασμού η Νότιγχαμ Φόρεστ

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:30 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:43 - 05.04.2023

Η Άστον Βίλα και η Μπράιτον πανηγύρισαν μεγάλες νίκες, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα για το κυνήγι ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Premier League. Στη Ζώνη του υποβιβασμού η Νότιγχαμ Φόρεστ μετά από την ήττα κόντρα στη Λιντς.

Η Άστον Βίλα επικράτησε της Λέστερ εκτός έδρας με 2-1 για την 8η αγωνιστική της Premier league.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα στο 24' ο Όλι Γουότκινς πήρε μια τέλεια πάσα και έκανε ένα τέλειο, χαμηλό σουτ που πήγε στο κέντρο της εστίας. Μετά από 11 λεπτά η Λέστερ βγήκε στην αντεπίθεση και πέτυχε γκολ. Στο 35' ο Χάρβεϊ Μπάρνς έκανε μια εξαιρετική κούρσα και μέσα από την περιοχή, νίκησε τον τερματοφύλακα της Άστον Βίλα, Εμιλιάνο Μαρτίνες, κάνοντας το 1-1 για την ομάδα του. Χωρίς καμία άλλη ιδιαίτερη φάση ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να πηαγίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-1.

Η Μάντσεστερ Σίτι ζάλισε τη Λίβερπουλ και με 66 πάσες σκόραρε και σόκαρε την άμυνα των «Reds», σημειώνοντας ρεκόρ στη Premier League
PREMIER LEAGUE

22:30 - 04.04.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι ζάλισε τη Λίβερπουλ και με 66 πάσες σκόραρε και σόκαρε την άμυνα των «Reds», σημειώνοντας ρεκόρ στη Premier League

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 4-1 κόντρα στη Λίβερπουλ το Σάββατο (1/4), καθώς πριν από το γκολ του Τζακ Γκρίλις το τέταρτο τέρμα δηλαδή, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε 66 πάσες στον αγώνα, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ στη Premier League.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και για τις δύο ομάδες.  Η πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε για τους «χωριάτες» στο 76' ο Άσλει Γιανγκ πήρε μια ωραία σέντρα από κόρνερ στην προσπάθειά του να σκοράρει από το όριο της περιοχής. Ωστόσο το σουτ του, πήγε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Οι φιλοξενούμενοι δεν έμειναν σε αυτήν τη φάση μόνο, καθώς στο 87' ο Μπέρτραντ Τραορέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για την Άστον Βίλα.

Σε παιχνίδι που διεξήχθη την ίδια ώρα η Μπράιτον νίκησε εκτός έδρας με 2-0 την Μπόρνμουθ. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με ιδανικό τρόπο το παιχνίδι μόλις στο 27' ο Έβαν Φέργκιουσον πέτυχε ένα καταπληκτικό ένα γκολ με τακουνάκι, αλλά Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Δίχως καμία α΄λλη αξιόλογη φάση ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης με τσο σκορ να είναι στο 1-0 για τους «γλάρους».

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε το σκηνικό και η Μπράιτον πίεζε για να πετύχει και ένα γκολ. Στο 84' ο τερματοφύλακας της Μπόρνμουθ, Νέτο έκανε μια εξαιρετική απόκρουση στο σουτ του Ντάνι Γουέλμπεργκ. Στο 90+1 ο Χούλιο Ενσίσο υποδέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή και εκείνος διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι.

Η Λιντς πανηγύρισε μία πολύ μεγάλης σημασίας νίκη κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς το παιχνίδι, μόλις στο 12' ο Εμάνουελ Ντένις πέρασε την μπάλα στον Μανγκαλά στην άκρη της περιοχής και αυτός την έστειλε στην κάτω δεξιά γωνία, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του Στιβ Κούπερ

Μετά από οκτώ λεπτά ήρθε άμεσα η απάντηση για τους γηπεδούχους με τον Τζακ Χάρισον να αρπάζει την διεκδικήσιμη μπάλα μετά από ένα τεράστιο λάθος του Κέιλορ Νάβας, ισοφαρίζοντας για την Λιντς. Λίγο πριν ο διαιτητής της αναμέτρησης στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια η ομάδα του Χάβι Γκαρσία έκανε την ανατροπή. Συγκεκριμένα στο 45+1 ο Λουίς Σινιστέρα υποδέχτηκε μια μπαλιά μέσα στην περιοχή και νίκησε τον τερματοφύλακα με ένα σουτ στην κάτω δεξιά γωνία. Οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε και το παιχνίδι με την Λιντς να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη.