Ποινή οκτώ αγωνιστικών στον Μίτροβιτς για την βίαιη απώθηση του διαιτητή της αναμέτρησης με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Αλεξάνταρ Μίτροβιτς

i

©print screen

Ποινή οκτώ αγωνιστικών στον Μίτροβιτς για την βίαιη απώθηση του διαιτητή της αναμέτρησης με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κώστας Τσιακλής 19:47 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 19:50 - 04.04.2023

Ο επιθετικός της Φούλαμ, Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, τιμωρήθηκε με ποινή οκτώ αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο για την ενέργεια του απέναντι στον Κρις Κάβανα. Δύο αγωνιστικές και στον Μάρκο Σίλβα.

Ο ποδοσφαιριστής της Φούλαμ, Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, τιμωρήθηκε αυστηρά για τη συμπεριφορά του προς τον διαιτητή του αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα προημιτελικά του FA Cup (1-3). Συγκεκριμένα ο Σέρβος επιθετικός θα απουσιάσει από οκτώ παιχνίδια της ομάδας του ενώ θα πληρώσει και χρηματικό πρόστιμο.

Η Φούλαμ ήταν καλύτερη για 70 λεπτά κόντρα στην αντίπαλο της και ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 ωστόσο μια φάση ήταν αρκετή για να αλλάξει όλη την ιστορία του αγώνα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης Κρις Κάβανα υπέδειξε πέναλτι για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και απέβαλε τον Γουίλιαν (αφού έκανε χέρι πάνω στη γραμμή) ξεσηκώνοντας τους παράγοντες της φιλοξενούμενης ομάδας.

Ένας από αυτούς που αντέδρασαν ήταν και ο Μίτροβιτς, ο οποίος εκτός εαυτού έσπρωξε τον διαιτητή και αντίκρισε και αυτός την κόκκινη κάρτα. Η τιμωρία του Σέρβου επιθετικού είναι μεγάλη αφού θα μείνει εκτός δράσης για οκτώ παιχνίδια. Η ποινή χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες αφού θα χάσει τρία παιχνίδια λόγω της αποβολής, άλλα τρία για τον λόγο για τον οποίο αποβλήθηκε και ακόμα δύο για ακατάλληλη, υβριστική, προσβλητική και απειλητική συμπεριφορά και γλώσσα. Ο Μίτροβιτς θα πληρώσει επίσης και 75.000 λίρες

Απίστευτα πράγματα στο Old Trafford: Τρεις κόκκινες κάρτες σε ένα λεπτό για τη Φούλαμ (vid)
REST OF THE WORLD

22:09 - 19.03.2023

Απίστευτα πράγματα στο Old Trafford: Τρεις κόκκινες κάρτες σε ένα λεπτό για τη Φούλαμ (vid)

Ένα τρομερό σκηνικό συνέβη στο Old Trafford στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Φούλαμ για τον προημιτελικό του FA Cup, καθώς σε ένα λεπτό δύο παίκτες των «κότατζερς» κι ο Μάρκο Σίλβα αποβλήθηκαν.

Ο 28χρονος πάντως είχε απολογηθεί γα την ενέργεια του όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να τον γλιτώσει από την τιμωρία. Ο Μίτροβιτς συγκεκριμένα είχε δηλώσει: «Σε προσωπικό επίπεδο, μετανιώνω για τις πράξεις μου που με οδήγησαν στην αποβολή. Άφησα την απογοήτευσή να μου προκαλέσει εκνευρισμό και η αντίδραση μου ήταν λάθος. Προσπαθούσα να τραβήξω την προσοχή του διαιτητή, αλλά δεν έπρεπε να τον αγγίξω και καταλαβαίνω γιατί μου έδειξε κόκκινη κάρτα. Αυτή ήταν η πρώτη μου αποβολή στη Φούλαμ από την πρώτη μου σεζόν.

Αποδέχτηκα τον αποκλεισμό τριών αγώνων για την κόκκινη κάρτα, μίλησα με τον Κρις Κάβανα για να ζητήσω συγγνώμη και προσφέρθηκα εθελοντικά να δεχτώ πρόστιμο από τον σύλλογο. Τώρα θέλω να κάνω ό,τι μπορώ για να αφήσω πίσω μου αυτό το περιστατικό και να επιστρέψω στο να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου στο γήπεδο το συντομότερο δυνατό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μίτροβιτς έχει λείψει ήδη από ένα παιχνίδι της Φούλαμ, έτσι θα απουσιάσει από τα επόμενα επτά. Ο Σέρβος άσος θα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι με τη Σαουθάμπτον στις 13 Μαιου. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε αποβληθεί και ο προπονητής των Λονδρέζων, Μάρκο Σίλβα, ο οποίος θα εκτίσει ποινή δύο αγωνιστικών.