Παίζει με τη Λίβερπουλ και φοβάται τον διαιτητή η Τσέλσι - Το 50% των «μπλε» με τον Τέιλορ, τα 10 πέναλτι και οι 159.000 υπογραφές

Ένζο Φερνάντες - Άντονι Τέιλορ

i

©Befunky

Παίζει με τη Λίβερπουλ και φοβάται τον διαιτητή η Τσέλσι - Το 50% των «μπλε» με τον Τέιλορ, τα 10 πέναλτι και οι 159.000 υπογραφές

Κώστας Τσιακλής 19:16 - 04.04.2023

Ο Άντονι Τέιλορ σφυρίζει το παιχνίδι της Τσέλσι με τη Λίβερπουλ, με τους «μπλε» να μην έχουν και τις καλύτερες σχέσεις με τον Άγγλο διαιτητή.

Η Τσέλσι υποδέχεται τη Λίβερπουλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (04/04, 22:00) σε εξ αναβολής παιχνίδι για την Premier League. Ο διαιτητής της συγκεκριμένης αναμέτρησης θα είναι ο Άντονι Τέιλορ, ο οποίος δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τους «μπλε» αφού οι Λονδρέζοι διαμαρτύρονται για πολλές αμφιλεγόμενες φάσεις τα τελευταία χρόνια, που καθόρισαν παιχνίδια, ακόμα και τρόπαια.

Με αφορμή τον ορισμό του Τέιλορ στον αγώνα της Τσέλσι με τη Λίβερπουλ, το Sportal σας υπενθυμίζει μερικές από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που πήγαν σε βάρος των «μπλε» τα τελευταία χρόνια.

Οι 10 προπονητές που ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα σε μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου
PREMIER LEAGUE

09:26 - 04.04.2023

Οι 10 προπονητές που ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα σε μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Όταν η «κάνουλα» είναι ανοιχτή και το χρήμα ρέει άφθονο, κάθε προπονητής είναι ευτυχισμένος. Παρακάτω είναι δέκα περιπτώσεις τεχνικών που δαπάνησαν και… με το παραπάνω για την ενίσχυση των ομάδων τους.

Ο Άγγλος ρέφερι διαιτήτευσε τις δύο ήττες με 1-2 στον τελικό του FΑ Cup από την Άρσεναλ, τις περιόδους 2016-2017 και 2019-2020, με την Τσέλσι να διαμαρτύρεται και στις δύο αναμετρήσεις. Αρχικά στον τελικό του 2017 οι «μπλε» φωνάζουν για χέρι του Αλέξις Σάντσες στη φάση του πρώτου γκολ των «κανονιέρηδων» ενώ στον αντίστοιχο αγώνα του 2020 «βράζουν» για τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Ματέο Κόβατσιτς στο 73’ αλλά και για μια άλλη φάση για πιθανό χέρι εκτός περιοχής του τότε τερματοφύλακα της Άρσεναλ, Εμιλιάνο Μαρτίνεζ.

Την ίδια σεζόν ο Τέιλορ είχε την ευθύνη και σε άλλους αγώνες των «μπλε», με έναν εξ αυτών να ήταν και το εκτός έδρας παιχνίδι με την Τότεναμ. Παρά τη νίκη της με 2-0, η Τσέλσι είχε ξανά παράπονα από τη διαιτησία αφού διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι σε μια έξοδο του τερματοφύλακα των «Σπερς», Ούγκο Λορίς. Ο Γάλλος γκολκίπερ βγήκε άτσαλα από την εστία του και ανέτρεψε τον Μάρκος Αλόνσο μέσα στην περιοχή, όμως ο 44χρονος διαιτητής αντί για πέναλτι έδωσε φάουλ υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Τέιλορ ήταν ο διαιτητής και των δύο αναμετρήσεων μεταξύ της Τσέλσι και της Λίβερπουλ για το πρωτάθλημα την περσινή χρονιά. Στο παιχνίδι που διεξήχθη στο «Άνφιλντ», η απόφαση που έκρινε την έκβαση του αγώνα ήταν αυτή του 45’ όταν ο Τέιλορ έδωσε πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον Ρις Τζέιμς για χέρι πάνω στη γραμμή της εστίας των «μπλε». Τελικά ο Μοχάμεντ Σαλάχ ισοφάρισε σε 1-1 για τη Λίβερπουλ, με το σκορ αυτό να παραμένει μέχρι το τέλος.

Η τελευταία πράξη του δράματος είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Αύγουστο στην αναμέτρηση με την Τότεναμ στο «Στανφορντ Μπριτζ». Με το σκορ στο 2-1 υπερ της Τσέλσι στο 94’ , σε κόρνερ της ομάδας του ο στοπερ της Τότεναμ, Κριστιάν Ρομέρο, τράβηξε από τα μαλλιά τον Μαρκ Κουκουρέγια, με τους γηπεδούχους να διαμρτύρονται έντονα για κόκκινη κάρτα. Τελικά το παιχνίδι συνεχίστηκε και στην επόμενη φάση οι «Σπερς» έφτασαν στην ισοφάριση έπειτα από νέα εκτέλεση κόρνερ.

Στον συγκεκριμένο αγώνα είδαμε την μυθική χειραψία των Τόμας Τούχελ και Αντόνιο Κόντε, με τον πρώτο να δηλώνει τα εξής: «Ίσως θα ήταν καλύτερα να μην μας διαιτητεύσει ξανά. Αλλά ειλικρινά, έχουμε επίσης το VAR για να βοηθήσουμε στη λήψη των σωστών αποφάσεων. Από πότε μπορούν οι παίκτες να τραβούν τα μαλλιά τους; Από πότε είναι αυτό; Πώς μπορεί αυτό να μην είναι ελεύθερο λάκτισμα και πώς να μην είναι κόκκινη κάρτα; Πώς;"

Στη συνέχεια, ο Τούχελ είπε ότι υπήρχε η αίσθηση ότι ο Τέιλορ δούλευε εναντίον της ομάδας του, με μια διαδικτυακή αίτηση (για να σταματήσει ο Τέιλορ να σφυρίζει ματς της Τσέλσι) να φτάνει τις 159.000 υπογραφές. Ο Γερμανός τεχνικός δεν το άφησε αυτό ασχολίαστο και είπε: «Δεν νομίζω ότι μόνο κάποιοι από τους οπαδούς το πιστεύουν αυτό, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι στα αποδυτήρια το πιστεύουμε αυτό. Ξέρετε τους παίκτες, ξέρουν τι συμβαίνει όταν είναι στο γήπεδο. Το ξέρουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι έκτοτε ο Τέιλορ δεν είχε σφυρίξει άλλο παιχνίδι της Τσέλσι. Οι «μπλε» έχουν ποσοστό νικών 50% με τον Άγγλο διαιτητή (19/38) ενώ έχουν ηττηθεί σε 12 ματς με τον Τέιλορ και είναι η δεύτερη ομάδα σε σειρά στη συγκεκριμένη κατηγορία. Επιπλέον ο Τέιλορ έχει δώσει μόλις πέντε πέναλτι υπέρ των «μπλε» (σε αντίθεση με τα δέκα που μετράνε οι αντίπαλοι τους) και οι παίκτες τους έχουν δει 87 φορές την κίτρινη κάρτα, 17 περισσότερες από την αμέσως επόμενη ομάδα.