Πρώην θρύλος της Λίβερπουλ αποθέωσε τον Τσιμίκα: «Ήταν τυχερός ο Γκουαρδιόλα που δεν ήμουν εγώ, θα δεχόμουν τιμωρία 10 αγωνιστικών»

Πεπ Γκουαρδιόλα - Κώστας Τσιμίκας

i

Photo by Andrew Powell/Getty Images/Ideal Images

Πρώην θρύλος της Λίβερπουλ αποθέωσε τον Τσιμίκα: «Ήταν τυχερός ο Γκουαρδιόλα που δεν ήμουν εγώ, θα δεχόμουν τιμωρία 10 αγωνιστικών»

Κώστας Τσιακλής 16:34 - 04.04.2023

Ο θρύλος της Λίβερπουλ, Τζον Όλντριτζ, σχολίασε το περιστατικό με τον πανηγυρισμό του Πεπ Γκουαρδιόλα μπροστά στον Κώστα Τσιμίκα και έδωσε τα εύσημα στον Έλληνα μπακ για τη συμπεριφορά του. Παράλληλα δήλωσε πως αν ήταν αυτός στη θέση του, θα έπαιρνε τιμωρία 10 αγωνιστικών.

Ο θρύλος της Λίβερπουλ, Τζον Όλντριτζ, μίλησε για τον αγώνα των «κόκκινων» με τη Μάντσεστερ Σίτι (1-4) και ένα από τα γεγονότα που σχολίασε ήταν ο προκλητικός πανηγυρισμός του προπονητή των «πολιτών», Πεπ Γκουαρδιόλα, μπροστά στον αριστερό μπακ της Λίβερπουλ, Κώστα Τσιμίκα.

Ο πρώην επιθετικός της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ έδωσε τα εύσημα στον Τσιμίκα για την αντιμετώπιση του περιστατικού και τον χαρακτήρισε ως επαγγελματία. Επιπλέον ο Ιρλανδός πρόσθεσε πως ο Καταλανός τεχνικός ήταν τυχερός καθώς αν ήταν ο ίδιος στην θέση του Έλληνα διεθνή, θα έκανε κάτι που θα του επέφερε τιμωρία 10 αγωνιστικών.

Γκουαρδιόλα για τον πανηγυρισμό μπροστά στον Τσιμίκα: «Ήταν χιούμορ, ρωτήστε εκείνον αν είμαι ασεβής» (vids)
PREMIER LEAGUE

18:45 - 01.04.2023

Γκουαρδιόλα για τον πανηγυρισμό μπροστά στον Τσιμίκα: «Ήταν χιούμορ, ρωτήστε εκείνον αν είμαι ασεβής» (vids)

Αρκετοί θεώρησαν προκλητικό τον πανηγυρισμό του Πεπ Γκουαρδιόλα μπροστά από τον Κώστα Τσιμίκα, όμως ο Καταλανός τεχνικός εξήγησε ότι απλώς πανηγύριζε το γκολ του Χούλιαν Άλβαρες.

«Όσο για το περιστατικό του Γκουαρδιόλα και του Τσιμίκα, όλοι ξέρουμε πόσο πολύ θέλει ο Πεπ να νικήσει τη Λίβερπουλ και απλά το έχασε εκείνη τη στιγμή - κάτι που όλοι έχουμε κάνει από ένα σημείο και μετά. Ο Τσιμίκας ήταν πολύ επαγγελματίας μη ανταποδίδωντας και ο Γκουαρδιόλα είναι απλά τυχερός που δεν το έκανε αυτό στην εποχή μου, καθώς κάποιος θα έβαζε το κεφάλι του πάνω του.

Δεν νομίζω ότι ο Πεπ είχε σκοπό να είναι κακόβουλος, αλλά δεν μπορείς να κάνεις αυτό που έκανε. Άλλοι παίκτες θα είχαν αντιδράσει και χαίρομαι που δεν ήμουν εγώ, καθώς θα είχα αποκλειστεί για δέκα αγώνες»!

Ο Όλντριτζ αγωνίστηκε στη Λίβερπουλ από τον Ιανουάριο του 1987 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 1989 και κατέγραψε 104 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 63 γκολ και 17 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί πως με τους «κόκκινους» κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (1988), ένα FA Cup (1989) και δύο Κομιούνιτι Σιλντ (1988,1989).