Η Νιούκαστλ απειλείται με τιμωρία από την UEFA γιατί άργησε να φύγει από την Αγγλία και καθυστέρησε στη συνέντευξη Τύπου

Εντι Χάουι

i

PrtScr

Η Νιούκαστλ απειλείται με τιμωρία από την UEFA γιατί άργησε να φύγει από την Αγγλία και καθυστέρησε στη συνέντευξη Τύπου

Κώστας Τόπας 09:52 - 19.09.2023

Η Νιούκαστλ κινδυνεύει με τιμωρία, διότι δεν τήρησε τον κανονισμό της UEFA και η συνέντευξη Τύπου του ματς με την Μίλαν έγινε εκτός του χρονικού ορίου.

Το απόγευμα της Τρίτης (19/09, 19:45) η Νιουκάστλ θα τεθεί αντιμέτωπη με την επτά φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίλαν στο «Σαν Σίρο» στο εναρκτήριο παιχνίδι τους στον όμιλο G, όπου βρίσκονται επίσης Παρί Σεν Ζερμέν και Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ωστόσο, η προετοιμασία για τις «καρακάξες» για την αναμέτρηση με τους «ροσονέρι» ήταν λιγότερο από ιδανικές αφού μια καταιγίδα ανάγκασε την πτήση της Νιούκαστλ στο Μιλάνο να καθυστερήσει. Η πτήση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 14:30, αλλά υπήρχε καθυστέρηση πάνω από δύο ώρες.

Τελικά προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου, αλλά η συνέντευξη Τύπου, με τον μάνατζερ Έντι Χάου και τον πρώην μέσο της Μίλαν, Σάντρο Τονάλι, καθυστέρησε περίπου δύο ώρες μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξής της.

Ετσι, η Νιούκαστλ δεν τήρησε και τον κανονισμό της UEFA για την διοργάνωση βάσει του οποίου η συνέντευξη Τύπου μιας ομάδας πριν από ένα ματς θα πρέπει να δίδεται ανάμεσα στις 12:00 και στις 20:00 τοπική ώρα της έδρας του αγώνα. Η συνέντευξη Τύπου του ξεκίνησε γύρω στις 21:00 ώρα Ιταλίας.

Σύμφωνα με τη The Sun, το άρθρο 73 αναφέρει: «Κάθε σύλλογος πρέπει να δώσει συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα την ημέρα πριν τον αγώνα. Σε κάθε συνέντευξη Τύπου πρέπει να παρευρίσκεται ο προπονητής της ομάδας και τουλάχιστον ένας παίκτης. Εάν ο επικεφαλής προπονητής αποβληθεί για τον αγώνα, οι σύλλογοι έχουν τη δυνατότητα να τον αντικαταστήσουν στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα με τον βοηθό προπονητή.

«Οι δύο συνεντεύξεις Τύπου πρέπει να διευθετηθούν από τους δύο συλλόγους και την UEFA μαζί, ώστε τα ΜΜΕ να μπορούν να παρακολουθήσουν και τις δύο. Οι συνεντεύξεις τύπου πρέπει να ξεκινούν μεταξύ 12.00 και 20.00 τοπική ώρα. Οι εξαιρέσεις από αυτούς τους χρόνους πρέπει να συμφωνηθούν εκ των προτέρων με την UEFA. 

Οι συνεντεύξεις τύπου μπορούν να μεταδίδονται ζωντανά ανεξάρτητα από την τοποθεσία και οι σύλλογοι πρέπει να παρέχουν εγκαταστάσεις για τέτοιες ζωντανές μεταδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των διαδρομών με καλωδιακά κανάλια και του χώρου στάθμευσης για τηλεοπτικά οχήματα».

Ως εκ τούτου, η Νιούκαστλ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κυρώσεις για παραβίαση των κανονισμών της UEFA, αν και θα ελπίζει ότι το γεγονός ότι ήταν εκτός ελέγχου της. Ο τελευταίος αγώνας του Champions League της βορειοανατολικής ομάδας της Αγγλίας, ήταν η ήττα στον τρίτο γύρο των προκριματικών από την Παρτιζάν Βελιγραδίου το 2003.