Ποιος είναι ο Αλέξι Μπέκα-Μπέκα που απείλησε να πέσει από γέφυρα

Αλέξι Μπέκα-Μπέκα

i

PrtScr

Ποιος είναι ο Αλέξι Μπέκα-Μπέκα που απείλησε να πέσει από γέφυρα

Κώστας Τόπας 14:10 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:36 - 29.09.2023

Ο Αλέξι Μπέκα-Μπέκα πέρασε πολλά κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Ειδικά φέτος στη Νις όπου δεν έχει καταφέρει να βρει χώρο στην πρώτη ομάδα. Σήμερα ο 22χρονος Γάλλος μέσος απείλησε να αυτοκτονήσει πηδώντας από γέφυρα, έπειτα από μία ερωτική απογοήτευση...

Θεωρούμενος μεγάλη ελπίδα στο γαλλικό ποδόσφαιρο όταν έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε ηλικία μόλις 18 ετών, ο Αλέξι Μπέκα-Μπέκα βρέθηκε στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων την Παρασκευή (29/09), απειλώντας να βάλει τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στη Γαλλία, ο παίκτης απειλεί να πηδήξει από γέφυρα εξαιτίας ενός χωρισμού με την κοπέλα του. Ο 22χρονος Γάλλος μέσος, γεννημένος στο Παρίσι περνάει ένα περίπλοκο ξεκίνημα στη σεζόν, χωρίς λεπτά συμμετοχής στα πρώτα έξι παιχνίδια της σεζόν και μόνο δύο καλέσματα στην αποστολή από τον νέο Ιταλό προπονητή, Φραντσέσκο Φαριόλι. Ο Μπέκα-Μπέκα πήρε μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία και μάλιστα σκόραρε σε φιλικό με τη Μονπελιέ (1-0) στις 22 Ιουλίου. Εκτοτε όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ στις πρώτες επιλογές του προπονητή του.

Το γρήγορο «ξεπέταγμα»

Ο Μπέκα-Μπέκα εκτοξεύτηκε με την πρώτη ομάδα στην Καέν σε ηλικία 18 ετών στις 20 Δεκεμβρίου 2019,) υπό τις εντολές του Πασκάλ Ντουπράζ, ο οποίος τον είχε εντοπίσει, μένοντας εντυπωσιασμένος από το ταλέντο που διέθετε. «Πολύ γρήγορα στην προπόνηση, μου έδειξε τα τεχνικά του προσόντα, τις πάσες του που διαπερνούν τις γραμμές, την ώθησή του», εκμυστηρεύτηκε ο Ντουπράζ στο Eurosport για να εξηγήσει τα χαρακτηριστικά του Γάλλου μέσου. «Είναι ένα αγόρι που έχει ήδη καταλάβει καλά τη διάσταση ενός επαγγελματικού αγώνα, ήταν πολύ γρήγορα άνετος, πήρε πρωτοβουλίες και ήταν σκληρός στον αντίκτυπο. Και δεν μιλάω για τη φλογερή υποστήριξή του. Έτσι αποφάσισα να τον λανσάρω τον Δεκέμβριο και ήταν φυσιολογικό στο μυαλό μου».

Ο «Beka_2Times», όπως αυτοαποκαλείται στα κοινωνικά δίκτυα, αύξησε πολύ τον χρόνο συμμετοχής του την επόμενη χρονιά, καθώς έγινε σημαντικό μέλος του rotation στην δεύτερη ομάδα της Καέν, ως μέσος ή αμυντικός. Η πρόοδός του πήρε ακόμη πιο επιταχυνόμενη τροπή το καλοκαίρι του 2021, όταν επιλέχθηκε από τον Σιλβαίν Ριπόλ για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τα έξι εκατ. ευρώ της Λοκομοτίβ Μόσχας

Εκείνο το καλοκαίρι, ο Μπέκα-Μπέκα τράβηξε τα βλέμματα πολλών συλλόγων, αλλά ο παίκτης τελικά επέλεξε το κρύο της Ρωσίας υπογράφοντας με τη Λοκομοτίβ Μόσχας για έξι εκατομμύρια ευρώ. Ερωτηθείς σχετικά με αυτή την επιλογή ο 22χρονος Γάλλος τόνισε ότι τον προσέλκυσε η ευκαιρία να μετακομίσει από τη Ligue 2 στο Europa League. 

«Αν είχα έναν φίλο που είχε κάνει αυτή την επιλογή, θα προσπαθούσα να καταλάβω το γιατί και το πώς», εκμυστηρεύτηκε στη L'Equipe. «Ήδη, όταν βγούμε από μία μόνο σεζόν από την δεύτερη κατηγορία Γαλλίας, έχουμε τη δυνατότητα να κατασταλάξουμε σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Το Europa League όμως με έκανε να σκεφτώ αλλιώς Το βλέπω ως επιταχυνόμενη αθλητική εξέλιξη. Θα μπορέσω να αποκτήσω εμπειρία στην Ευρώπη», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Η απογοήτευση στη Νις

Στη Ρωσία έπαιξε 26 ματς, εκ των οποίων έξι στο Europa League. Μετά από μια σεζόν που σημαδεύτηκε από το ξέσπασμα του πολέμου υπό την ηγεσία της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Μπέκα-Μπέκα αποχώρησε από την Λοκομοτίβ Μόσχας, και η Νις τον υπέγραψε για 12 εκατομμύρια ευρώ. Είχε μια περίεργη πρώτη χρονιά εκεί υπό τις διαταγές του Λουσιέν Φαβρ και μετά του Ντιντιέ Ντιγκάρ, καταγράφοντας στο σύνολο 24 αγώνες. Έκτοτε δεν έπαιξε και αυτό θα συνέβαλλε στην πρόσφατη αδιαθεσία του, που τονίστηκε από μια πρόσφατη.. ρομαντική απογοήτευση.