Αδέρφια Άμραμπατ: Ο ένας Κυπελλούχος, ο άλλος πικραμένος (vids)

Νορντίν & Σοφιάν Άμραμπατ

i

PrtScr

Αδέρφια Άμραμπατ: Ο ένας Κυπελλούχος, ο άλλος πικραμένος (vids)

Κώστας Τόπας 12:08 - 25.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:10 - 25.05.2023

Τα αδέρφια Άμραμπατ αγωνίστηκαν αμφότεροι σε τελικούς Κυπέλλου την ίδια ώρα σε δύο διαφορετικές χώρες, όμως μόνο ο ένας πανηγύρισε.

Μετά το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδας, καθώς επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-0 στον τελικό του θεσμού. Η Ένωση έχει πλέον 13 πρωταθλήματα και 16 Κύπελλα και έφτασε τα τρία νταμπλ. Η πρώτη φορά που κέρδισε πρωτάθλημα και Κύπελλο σε μια σεζόν ήταν το 1939. Ακολούθησε το νταμπλ του 1978 και μετά από 45 χρόνια ήρθε και το τρίτο.

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα λύτρωσε τέσσερις γενιές και φτιάχνει τις επόμενες
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

12:50 - 25.05.2023

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα λύτρωσε τέσσερις γενιές και φτιάχνει τις επόμενες

Η ΑΕΚ πήρε ξανά το νταμπλ ως η καλύτερη ομάδα με τον καλύτερο προπονητή και αυτό λυτρώνει γενιές οπαδών που το περίμεναν για 4,5 δεκαετίες και βάζει τις βάσεις για να φτιαχτούν οι επόμενες. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Ο Νορντίν Άμραμπατ πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ με την ΑΕΚ και σε δηλώσεις του αμέσως μετά το ματς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μέλλον του, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι της Ένωσης θέλουν να μείνει, ωστόσο ο ίδιος θέλει να συζητήσει με την οικογένειά του για το σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζουν, τονίζοντας ότι σύντομα θα λάβει την απόφασή του.

«Το συμβόλαιο μου τελείωσε η ομάδα ήθελε να ανανεώσω το συμβόλαιο μου αλλά πρέπει να συζητήσω με την οικογένεια μου. Σύντομα θα πάρω την απόφαση μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ για τις άδειες εξέδρες τόνισε: «Έχετε φανταστικό κόσμο εδώ στην Ελλάδα. Υπάρχει πάθος, ένταση. Θα πρέπει να συμπεριφέρονται καλύτερα για να γίνονται τα παιχνίδια με κόσμο και από τις δύο ομάδες. Σήμερα ήταν κάπως στενάχωρα αλλά είμαι χαρούμενος για τη νίκη. Έχετε καταπληκτική λίγκα, οπότε βρείτε τα».

Την ώρα που ο Νορντίν Άμραμπατ πανηγύριζε την κατάκτηση του νταμπλ, ο μικρός του αδερφός, Σοφιάν έδινε τον δικό του αγώνα στον τελικό Κόπα Ιτάλια με την Φιορεντίνα κόντρα στην Ίντερ. Ο Μαροκινός διεθνής μέσος, αγωνίστηκε 70 λεπτά, στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, ωστόσο δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά του τροπαίου μιας και οι «νερατζούρι» επικράτησαν 2-1 των «βιόλα».

Ο Σοφιάν Άμραμπατ όμως θα έχει μία... δεύτερη ευκαιρία να κατακτήσει ένα τρόπαιο, καθώς στις 7 Ιουνίου η ομάδα του παίζει στον τελικό του Conference League με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ στην Πράγα.