Νταμπράουσκας: «Οι 16 παίκτες έδωσαν και την καρδιά τους στο γήπεδο - Δεν έχουμε κανέναν σεβασμό από τους διαιτητές»

Βάλντας Νταμπράουσκας

i

©Intime

Νταμπράουσκας: «Οι 16 παίκτες έδωσαν και την καρδιά τους στο γήπεδο - Δεν έχουμε κανέναν σεβασμό από τους διαιτητές»

Κώστας Τσιακλής 23:14 - 20.08.2023

Ο προπονητής του ΟΦΗ, Βάλντας Νταμπράουσκας, μίλησε μετά το τέλος του παιχνιδιού και μεταξύ άλλων είπε πως οι ποδοσφαιριστές του έδωσαν και την καρδιά τους στο γήπεδο. Επιπλέον εξέφρασε και τα παράπονα του για τη διαιτησία.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε εντυπωσιακά τη νέα χρονιά αφού επικράτησε με 3-2 του Άρη με γκολ του Νέιρα στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο προπονητής των «Κρητικών», Βάλντας Νταμπράουσκας, μίλησε μετά το τέλος του παιχνιδιού και μεταξύ άλλων είπε πως οι ποδοσφαιριστές του έδωσαν και την καρδιά τους στο γήπεδο. Επιπλέον εξέφρασε και τα παράπονα του για τη διαιτησία.

Για το παιχνίδι και αν νίκησε αυτός που το ήθελε περισσότερο είπε: «Ευχαριστώ τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο αλλά και όλους όσους βρίσκονται στο club όταν μια νίκη έρχεται στο τελευταίο λεπτό έχει να κάνει και με την καλή δουλειά που έγινε στην προετοιμασία. Και ο Άρης ήθελε να το κερδίσει, δεν ήταν εύκολο για καμία ομάδα καθώς ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος για εμάς και έπρεπε να βρούμε τον ρυθμό μας να παίξουμε και όπως έχω ξαναπεί, χρειαζόμαστε 3-4 για να το καταφέρουμε. Ο Άρης έδωσε σήμερα το πέμπτο φετινό επίσημο παιχνίδι και είχε ένα μειονέκτημα με τα συνεχόμενα παιχνίδια και γνωρίζαμε ότι προς το τέλος του αγώνα θα είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε. Το σημαντικότερο ήταν η προετοιμασία, αναλύσαμε αρκετά τον αντίπαλο και πως θα αντιδράσουμε απέναντι στο παιχνίδι του Άρη. Παίξαμε πολύ καλά, 16 παίκτες έδωσαν και την καρδιά τους στο γήπεδο, όπως το ίδιο ισχύει για όσους δεν αγωνίστηκαν».

Ο Νταμπράουσκας σχολίασε και την αντίδραση του Άρη μετά τα γκολ της ομάδας του: «Είναι μια πολύ καλή σημείωση γιατί δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αντίδραση μας μετά τα δύο γκολ που σκοράραμε. Ίσως έχει να κάνει και με την έλλειψη ρυθμού. Όμως μετά το τρίτο γκολ που πετύχαμε, η αντίδραση μας ήταν διαφορετική. Δεν γυρίσαμε πίσω, βγήκαμε μπροστά, πιέσαμε στην πρώτη μπάλα και δεν επιτρέψαμε στον Άρη να έχει χώρους και τον υποχρεώσαμε να κάνει μεγάλες μπαλιές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το πως αισθάνεται μετά τη νίκη είπε: «Δεν μπορώ να πω ότι είχαμε τρομερή εμφάνιση και δεν πρέπει να παρασυρθούμε από την απόδοση μας. Είμαστε μακριά ακόμα από αυτό που θέλουμε. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να βελτιωνόμαστε, αμυντικά, δημιουργικά, επιθετικά. Πρέπει να βελτιωθούμε σε όλα για να έχουμε ακόμα καλή απόδοση στο μέλλον».

Επιπλέον μίλησε για τις αλλαγές των Νέιρα και Αμπάντα, λέγοντας: «Δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλη ανάλυση σε ποιους χώρους θέλουμε να βελτιωθούμε, υπάρχει σχέδιο και το οποίο βγαίνει. Δεν υπάρχει πλάνο για το πως θα κερδίσουμε στα τελευταία λεπτά, θα ήταν πολύ καλύτερα να σκοράραμε ακόμα ένα γκολ στο 2-0 ή στο 2-1 να κάναμε το 3-1 για να έχουμε ασφάλεια». 

Τέλος αναφέρθηκε και στη διαιτησία: «Ποτέ δεν μιλάω για την διαιτησία αλλά θέλω να πω ότι δεν έχουμε κανέναν σεβασμό από τους διαιτητές. Δεν μπορώ να εξηγήσω πως στο πρώτο ημίχρονο οι αποφάσεις ήταν άψογες, στο δεύτερο ήταν σαν να παίζουμε μπάσκετ ή χάντμπολ. Δεν ζητάμε χάρη από κανέναν αλλά θέλουμε από όποιον έρχεται σε αυτό το γήπεδο και σε αυτήν την ατμόσφαιρα να μας σέβεται. Δεν θέλουμε την εύνοια κανενός αλλά να υπάρχει δικαιοσύνη, με αυτόν τον τρόπο δεχτήκαμε την πίεση για το γκολ της ισοφάρισης».