Η υπεράσπιση του Ντάνι Άλβες άσκησε έφεση κατά της ποινής φυλάκισης

Ντάνι Άλβες

i

PrtScr

Η υπεράσπιση του Ντάνι Άλβες άσκησε έφεση κατά της ποινής φυλάκισης

Κώστας Τόπας 11:45 - 12.03.2024

Ο δικηγόρος του Ντάνι Άλβες, ο οποίος καταδικάστηκε σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση για σεξουαλική κακοποίηση άσκησε έφεση κατά της ποινής φυλάκισης.

Αφού συνδέθηκε με μια ψευδή φήμη για αυτοκτονία στη φυλακή, η υπόθεση του Ντάνι Άλβες στην Ισπανία απασχόλησε ξανά μετά από αίτημα της υπεράσπισης του ποδοσφαιριστή, που καταδικάστηκε σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκισης για σεξουαλική κακοποίηση. Ο δικηγόρος του Βραζιλιάνου άσκησε έφεση στο δικαστήριο ώστε η ελαφρυντική περίσταση της αποκατάστασης της ζημίας να κριθεί «πολύ επιβεβλημένη», προκειμένου να μειωθεί η ποινή. Επιπλέον, ζήτησε από το Δικαστήριο της Βαρκελώνης να απελευθερώσει προσωρινά τον αθλητή εν αναμονή της τελικής ποινής.

Οι πόροι της εισαγγελίας και της υπεράσπισης τοποθετούν στο επίκεντρο της συζήτησης την εφαρμογή της ελαφρυντικής περίστασης αποκατάστασης της ζημίας, η οποία επέτρεψε στο δικαστήριο της Βαρκελώνης να μειώσει την ποινή φυλάκισης του Άλβες στο ελάχιστο εύρος του εγκλήματος της σεξουαλικής κακοποίησης, σύμφωνα με την αρχική σύνταξη του νόμου «ναι είναι ναι», που ίσχυε στην Ισπανία όταν συνέβησαν τα γεγονότα.

Τι ζητάει η υπεράσπιση του Ντάνι Άλβες

Η Εισαγγελία σκοπεύει να αυξήσει την ποινή του Άλβες, κατανοώντας ότι στην περίπτωσή του δεν ισχύει το ελαφρυντικό που κρίνει το Δικαστήριο της Βαρκελώνης, καθώς δεν έχει γίνει επαρκής επανορθωτική προσπάθεια από την πλευρά του και τα 150.000 ευρώ είναι ποσό σύμφωνο με το οικονομική ικανότητα του ποδοσφαιριστή. Ο Βραζιλιάνος κατέβαλε το ποσό αυτό όταν ο ανακριτής το όρισε ως εγγύηση κατά την άσκηση ποινικής δίωξης, χωρίς ποτέ να υποθέσει τα γεγονότα ή να ζητήσει συγχώρεση.

Η υπεράσπιση υπενθυμίζει ότι, δύο φορές από τότε που ασκήθηκε δίωξη για σεξουαλική επίθεση σε γυναίκα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της Βαρκελώνης, ο Βραζιλιάνος ζήτησε να παραδοθούν τα 150.000 ευρώ ως εγγύηση στο θύμα -το οποίο απέρριψε την αποζημίωση-, για το οποίο το ελαφρυντικό η αποκατάσταση ζημιών πρέπει να θεωρείται υψηλού επιπέδου. Σε περίπτωση που το Δικαστήριο δεχθεί να θεωρήσει την ελαφρυντική περίσταση ως πολύ επιβεβλημένη, η ποινή του Ντάνι Άλβες θα μπορούσε να μειωθεί σε δύο χρόνια φυλάκιση.

Σάλος για την «είδηση» περί αυτοκτονίας του Ντάνι Άλβες: «Τον έχετε ήδη καταδικάσει για τα λόγια μίας γυναίκας που μπήκε σε μία τουαλέτα ανδρών»
REST OF THE WORLD

10:54 - 10.03.2024

Σάλος για την «είδηση» περί αυτοκτονίας του Ντάνι Άλβες: «Τον έχετε ήδη καταδικάσει για τα λόγια μίας γυναίκας που μπήκε σε μία τουαλέτα ανδρών»

Ο Νέι Άλβες ξέσπασε για την ψευδή είδηση του θανάτου του αδερφού του, Ντάνι, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για τη σκληρότητα που έχουν μέσα τους οι άνθρωποι.

Η υπεράσπιση, η οποία συνεχίζει να προσφεύγει στο Δικαστήριο για να αθωώσει τον Άλβες αρνούμενος τον βιασμό, έθεσε επί τάπητος στη δίκη μια εναλλακτική ποινή φυλάκισης ενός έτους για τον ποδοσφαιριστή για αδίκημα σεξουαλικής παρενόχλησης, αποτέλεσμα της εφαρμογής και άλλων δύο δύο ποινών.