Μετά την αποφυλάκισή του ο Ντάνι Άλβες ετοιμάζεται να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο

Ντάνι Άλβες

Μετά την αποφυλάκισή του ο Ντάνι Άλβες ετοιμάζεται να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο

Κώστας Τόπας 08:45 - 09.04.2024

Ο Ντάνι Άλβες, φέρεται να σχεδιάζει να επιστρέψει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο παρά την καταδίκη του για βιασμό.

Ο Ντάνι Άλβες καταδικάστηκε σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση τον Φεβρουάριο, αφού κρίθηκε ένοχος για βιασμό μιας γυναίκας σε ισπανικό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης το 2022. Ο πρώην αμυντικός της Μπαρτσελόνα καταδικάστηκε επίσης να πληρώσει 150.000 ευρώ στο θύμα, αφού κρίθηκε ένοχος από ισπανικό δικαστήριο. Ο Βραζιλιάνος πέρασε μόλις τέσσερις εβδομάδες από την ποινή του πίσω από τα κάγκελα, αφού πλήρωσε ένα εκατομμύριο ευρώ για να αποφυλακιστεί με εγγύηση.

Ο άλλοτε αμυντικός της Παρί Σεν Ζερμέν, ελπίζει να αθωωθεί μετά από έφεση και να αποκαταστήσει τη δημόσια εικόνα του, σύμφωνα με το ισπανικό δημοσίευμα της «El Pais». Υποστηρίζεται επίσης ότι ο πρώην διεθνής της Βραζιλίας σκοπεύει να επιστρέψει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο εάν η έφεσή του είναι επιτυχής.

«Σκοτώστε τους όλους»: Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με τρομοκρατική επίθεση το Champions League!
CHAMPIONS LEAGUE

08:37 - 09.04.2024

«Σκοτώστε τους όλους»: Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με τρομοκρατική επίθεση το Champions League!

Το «Al Azaim», ένα Μέσο που είναι υπεύθυνο για τη διάδοση μηνυμάτων από το Ισλαμικό Κράτος, δημοσιοποίησε μια εικόνα στην οποία... απειλεί τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Champions League, λέγοντας: «Σκοτώστε τους όλους».

Ο Ισπανός δημοσιογράφος Χεσούς Γκαρσία Μπουένο ισχυρίζεται ότι ο Άλβες δεν περιμένει να επιστρέψει ως παίκτης στον ίδιο τον αγωνιστικό χώρο, αλλά θα μπορούσε να αναζητήσει έναν μη αγωνιστικό ρόλο.

Τόσο ο δικηγόρος υπεράσπισης του Άλβες όσο και ο εισαγγελέας της πολιτείας άσκησαν έφεση κατά της καταδίκης. Η υπεράσπισή του ζητά την αθώωσή του, ενώ η εισαγγελέας και δικηγόρος του θύματος, Έστερ Γκαρσία, θέλει να αυξηθεί η ποινή φυλάκισής του.

«Αυτό στέλνει το μήνυμα ότι υπάρχει δικαιοσύνη για τους πλούσιους, και ακόμη κι αν υπάρχει καταδίκη, αν πληρώσεις εγγύηση, δεν υπάρχουν ποινικές συνέπειες», δήλωσε η Γκαρσία τον περασμένο μήνα. «Αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο μήνυμα για την κοινωνία», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ο πελάτης της ήταν «πολύ αγανακτισμένος, πολύ απογοητευμένος και πολύ απογοητευμένος».

Ο Ντάνι Άλβες έπαιξε 247 παιχνίδια για τη Μπαρτσελόνα από το 2008 έως το 2016 και είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου, έχοντας κερδίσει έξι τίτλους La Liga και τρεις φορές το Champions League κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο «Καμπ Νόου».

Έπαιξε επίσης για τη Βραζιλία από το 2006 έως το 2022 και είναι ο τρίτος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές της χώρας με 126 διεθνείς συμμετοχές.