Καλαμάτα για τη ρατσιστική επίθεση στον Ντάουντα: «Δεσμευόμαστε να διερευνήσουμε σε βάθος την καταγγελία»

Ντάουντα

i

© PrtScr

Καλαμάτα για τη ρατσιστική επίθεση στον Ντάουντα: «Δεσμευόμαστε να διερευνήσουμε σε βάθος την καταγγελία»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:02 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:04 - 06.02.2024

Η Καλαμάτα πήρε επίσημα θέση για τη ρατσιστική επίθεση την οποία κατήγγειλε ο Ντάουντα.

Ένα φτωχό ποιοτικά ήταν το παιχνίδι ανάμεσα σε Καλαμάτα και Ιωνικό, το οποίο ολοκληρώθηκε ισόπαλο δίχως σκορ (0-0). Ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν βόλεψε καμία από τις δύο ομάδες, που αμφότερες έχασαν δύο πολύτιμους βαθμούς.

Μετά το παιχνίδι, ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων, Αμπιόλα Ντάουντα, κατήγγειλε πως δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου, τον οποίο επέλεξε να μην κατονομάσει. Αυτό το έκανε μέσω Instagram, όπου με ανάρτησή του ζήτησε παρέμβαση της Super League 2 για το περιστατικό.

«Παίζω επτά χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχω βιώσει ποτέ ρατσισμό μέχρι σήμερα. Ελπίζω η Super League 2 να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες εναντίον του παίκτη της Καλαμάτας, που μου έκανε ρατσιστική επίθεση σήμερα. Ο διαιτητής το γνώριζε πολύ και μάλιστα μου έδωσε κίτρινη κάρτα για την αντίδρασή μου. Αυτή η πράξη είναι απαράδεκτη, σε μια χώρα που μου δίνει τόσα πολλά», ανέφερε ο Ντάουντα.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, η ομάδα της Μεσσηνίας πήρε θέση κι επισήμανε πως θα διερευνηθεί σε βάθος η καταγγελία για να αποδοθούν ευθύνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Καλαμάτα μετά την καταγγελία της ΠΑΕ Ιωνικός, παρότι εκφράζει τον προβληματισμό της ως προς αυτήν, έχοντας βαθειά ευαισθησία στα κοινωνικά ζητήματα, πολλώ δε μάλλον σε αυτά του ρατσισμού, καταδικάζει, εφόσον αποδειχτεί, κάθε άδικη, αήθη ρατσιστική συμπεριφορά, ακόμα και αν πρόκειται για αναπόδεικτη και μη επιβεβαιωμένη. 

Η ΠΑΕ Καλαμάτα και ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Πρασσάς διακρίνονται για την κοινωνική τους ευαισθησία και προσφορά. Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανέκαθεν αγκάλιαζε στους κόλπους της ποδοσφαιριστές ανεξαρτήτως εθνικών ή φυλετικών διακρίσεων. Σε κάθε περίπτωση, δεσμευόμαστε να διερευνήσουμε σε βάθος την υποβληθείσα καταγγελία, ώστε να αποδοθούν, εφόσον προκύψουν, οι δέουσες ευθύνες».

Ιωνικός: «Ντάουντα είμαστε μαζί σου»

«Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός δυσάρεστου γεγονότος, που ουδεμία σχέση έχει με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Στο 31o λεπτό της αναμέτρησης, ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, δέχθηκε κίτρινη κάρτα μετά από την αντίδραση του στη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε από παίκτη της Καλαμάτας.

Τέτοιου είδους περιστατικά, δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο που θελουμε! Είναι αδιανόητο εν έτη 2024 ένας ποδοσφαιριστής να υποτιμάται και να προσβάλεται λόγω φυλής ή χρώματος. Καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσισμού και διάκρισης. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ. Καλούμε τη διοργανώτρια αρχή να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ετσι ώστε να μην γίνουμε ξανά μάρτυρες ενός τέτοιου περιστατικού. Ντάουντα είμαστε μαζί σου!».

🔴Εξελίξεις στον Ολυμπιακό: Κοβάτσεβιτς, Καρβαλιάλ, Γιοβάνοβιτς, Μπαχάρ και το CAS