Ντε Λαουρέντις για Σπαλέτι: «Περίμενα να κατακτήσει και το Champions League»

Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις

i

Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις/©Photo by Salvatore Laporta/KONTROLAB /LightRocket via Getty Images/Ideal Images

Ντε Λαουρέντις για Σπαλέτι: «Περίμενα να κατακτήσει και το Champions League»

Πάνος Κορομηλάς 18:04 - 07.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:12 - 07.02.2024

Ο ισχυρός άνδρας της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, μίλησε για το «διαζύγιο» με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι, παρά την κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν, τονίζοντας πως περίμενε περισσότερα από αυτόν.

Η περσινή σεζόν της Νάπολι, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ονειρική. Οι «παρτενοπέι» επέστρεψαν στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου, κατακτώντας με άνεση το πρωτάθλημα μετά από 33 χρόνια. Παράλληλα, σημείωσαν μια αξιοπρεπή πορεία στο Champions League, φτάνοντας μέχρι τη φάση των «8».

Όλες αυτά συνέβησαν υπό τις οδηγίες του Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο οποίος ηγήθηκε και εκπλήρωσε με επιτυχία την αποστολή των Ναπολιτάνων. Ωστόσο, μετά τη λήξη της σεζόν, ο Ιταλός τεχνικός δεν παρέμεινε και επέλεξε να αναλάβει την καθοδήγηση της εθνικής ομάδας της Ιταλίας.

Μια κίνηση που προκάλεσε εκπλήξεις, με τον Ρούντι Γκαρθία αρχικά και πλέον τον Βάλτερ Ματζάρι να τον διαδέχονται στο τιμόνι. Ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις μίλησε για τη λύση της συνεργασίας του με τον Σπαλέτι, κάνοντας σαφές πως δεν του αρκούσε η κατάκτηση της Serie A. «Απαίτηση» του προέδρου ήταν να οδηγήσει την ομάδα μέχρι το τέλος της διαδρομής και στο Champions League.

«Περίμενα πέρυσι από τον Σπαλέτι να κατακτήσει και το Champions League. Αντίθετα, έφτασε ένα βήμα μακριά από το τρόπαιο η Ίντερ που τερμάτισε 20 πόντους πίσω από εμάς στη βαθμολογία. Δεν είναι αλήθεια πως δεν είχαμε καλές σχέσεις. Αντίθετα, εγώ ήμουν απόντας με δεδομένη τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά που είχαμε από τους αντιπάλους μας. 

«Εγώ έκανα τον πρόεδρο και εκείνος τον προπονητή, τέλος. Εκείνος μού έλεγε πως ήθελε να γιατρέψει κάποια πράγματα και να φύγει. Τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου τους έφερα εγώ. Εγώ έφερα επίσης τον Τζούντολι και όχι τον Σπαλέτι. Μην ξεχνάτε πως όταν είχε τερματίσει τρίτος, του έγραφαν όλοι ότι έπρεπε να αποχωρήσει»

Τη φετινή σεζόν πάντως, τα πράγματα δεν εξελίσσονται ιδανικά για τη Νάπολι. Μετά από 22 αγωνιστικές στη Serie A, βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με 35 βαθμούς. Στο Champions League η πορεία της είναι καλύτερη. Μετά την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης στη φάση των ομίλων, πήρε την πρόκριση και θα μονομαχήσει με την Μπαρτσελόνα στη φάση των «16». 

Η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τις 21/2 (22:00), ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη στις 12/03, την ίδια ώρα.