Ντε Λαουρέντις για την παραίτηση του Σάρι: «Είναι loser, έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του»

Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις

i

Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις/©Photo by Salvatore Laporta/KONTROLAB /LightRocket via Getty Images/Ideal Images

Ντε Λαουρέντις για την παραίτηση του Σάρι: «Είναι loser, έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του»

Πάνος Κορομηλάς 16:48 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:51 - 13.03.2024

Αίσθηση προκάλεσε το σχόλιο του ισχυρού άνδρα της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις για την παραίτηση του Μαουρίτσιο Σάρι από τον πάγκο της Λάτσιο.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι ανακοίνωσε την παραίτησή του από τον πάγκο της Λάτσιο, μετά τη νέα απογοητευτική ήττα από την Ουντινέζε, στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής της Serie A. Το τελευταίο διάστημα, το κλίμα δεν ήταν ευνοϊκό για τον Ιταλό τεχνικό, με τους «λατσιάλι» να έχουν υποχωρήσει στην ένατη θέση του πρωταθλήματος, μετρώντας τέσσερις διαδοχικές ήττες σε όλες τις διοργανώσεις.

Η απόλυση του εμφανιζόταν ως ένα αρκετά πιθανό σενάριο, όμως ο Σάρι επέλεξε να θέσει εαυτόν εκτός ομάδας, υποβάλλοντας την παραίτησή του στη διοίκηση του συλλόγου. Εκείνη φυσικά την έκανε δεκτή, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών μετά από 2,5 χρόνια.

Η είδηση της παραίτησης του βρίσκεται στο επίκεντρο του ιταλικού ποδοσφαίρου και ο ισχυρός άνδρας της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, έσπευσε να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη, μιλώντας με σκληρά λόγια για τη στάση του 65χρονου προπονητή. Θυμίζουμε πως Ντε Λαουρέντις και Σάρι είχαν συνεργαστεί από το 2015 έως και το 2018, όταν ο δεύτερος βρισκόταν στον πάγκο των «παρτενοπέι».

«Με εξέπληξε πολύ η παραίτησή του. Ως επαγγελματίας, πρέπει να αναλάβεις το μερίδιο της ευθύνης που σου αναλογεί. Αν αποδεχτείς έναν ρόλο, πρέπει να τον φέρεις εις πέρας μέχρι τέλους, από σεβασμό για τον σύλλογο, τους παίκτες και τους φιλάθλους. Είναι εύκολο να υποβάλεις την παραίτησή σου. Αυτό κάνει ένας χαμένος.

Δεν ξέρω το κίνητρο πίσω από αυτό, αλλά ο Λοτίτο δεν φαίνεται επιθετικός. Είναι ένας άνθρωπος με προσόντα και θα έπρεπε να είχε βρεθεί μια λύση για μια ομάδα που δεν μπορεί απλά να εγκαταλειφθεί κοντά στο τέλος της σεζόν».

Πάντως, η λύση της συνεργασίας του με τη Λάτσιο έρχεται ως φυσική εξέλιξη, μιας και έμοιαζε να είχε χάσει την εμπιστοσύνη των παικτών του. Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο που είχε δημιουργηθεί στα αποδυτήρια της ομάδας μετά την ήττα από την Αταλάντα, τον Φεβρουάριο.

«Πιστεύετε δηλαδή ότι εγώ είμαι το πρόβλημα στην ομάδα; Αν έχετε τα αρχ@@ να πάτε να το πείτε στον πρόεδρο, Λοτίτο» είχε πει στους παίκτες του, κάνοντας σαφές από τότε πως το κλίμα είχε στραβώσει.