Με Γιαμάλ και Κουμπαρσί στην ενδεκάδα έγραψε ιστορία η Μπαρτσελόνα στο Champions League

Λαμίν Γιαμάλ

i

PrtScr

Με Γιαμάλ και Κουμπαρσί στην ενδεκάδα έγραψε ιστορία η Μπαρτσελόνα στο Champions League

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:19 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:55 - 13.03.2024

Ο Τσάβι επέλεξε τους Γιαμάλ και Κουμπαρσί για την ενδεκάδα της στο ματς με τη Νάπολι κι έτσι η Μπαρτσελόνα έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία που ξεκινάει έναν αγώνα στη νοκ - άουτ φάση του Champions League με δύο ποδοσφαιριστές ηλικίας 17 ετών και κάτω.

Ο Τσάβι ελέω και των απουσιών που είχε για ακόμη μια φορά τη φετινή σεζόν δεν δίστασε να δώσει φανέλα βασικού τόσο στον Κουμπαρσί όσο και στον Γιαμάλ στο ματς με τη Νάπολι στη φάση των «16» του Champions League.

Κάπως έτσι η Μπαρτσελόνα έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία που ξεκινάει έναν αγώνα στη νοκ - άουτ φάση του Champions League με δύο ποδοσφαιριστές ηλικίας 17 ετών και κάτω.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιαμάλ είναι 16 ετών και 243 ημερών (13/07/2007) κι ο Πάου Κουμπαρσί 17 ετών και 50 ημερών (22/01/2007). Να αναφέρουμε ότι ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε εννιά ματς της Μπαρτσελόνα φέτος στο πρωτάθλημα και σε δυο στο Κύπελλο Ισπανίας, πρώτη φορά αγωνίστηκε στο Champions League.

Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της, επιβλήθηκε με 3-1 της Νάπολι και πέταξε στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Στις δηλώσεις του μετά την πρόκριση ο Τσάβι στράφηκε κατά της κριτικής ορισμένων δημοσιογράφων, τονίζοντας ότι οι ποδοσφαιριστές του δέχονται μεγάλη πίεση.

«Υπάρχει μεγάλη πίεση στους παίκτες, ζήτημα ζωής ή θανάτου, τελεσίγραφα... Τους είπα να ηρεμήσουν, ότι δεν ήταν τόσο σοβαρό και ότι κανείς δεν θα "πέθαινε" αν έχανε. Έχουμε δεχθεί πολύ άδικη κριτική.

Ειπώθηκε ότι ήμασταν ο περιφερόμενος θίασος του Champions League, παίζοντας με αυτή την πίεση, το είπαν δημοσιογράφοι που ισχυρίζονται ότι είναι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα.

Η ιστορία πίσω από το «κλόουν» του Τσάβι και ο τσακωμός με δημοσιογράφο (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

10:53 - 13.03.2024

Η ιστορία πίσω από το «κλόουν» του Τσάβι και ο τσακωμός με δημοσιογράφο (vid)

Μετά την ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, ο Τσάβι ξέσπασε κατά των δημοσιογράφων. Τι είπε ο Καταλανός τεχνικός και τι του χρεώθηκε μετά από τα αρνητικά αποτελέσματα των «μπλαουγκράνα» στο πρωτάθλημα.

Τι κάνουμε τώρα με τον περιφερόμενο θίασο του Champions League; Τι κάνουμε; Χαίρομαι, είμαι ευτυχισμένος κι είναι μία από τις καλύτερες στιγμές μου ως προπονητής. Περιμένουμε την κλήρωση», είπε μεταξύ άλλων ο Καταλανός τεχνικός.