Ξεσπάθωσε ο πρόεδρος της Νάπολι: «Οποιος θέλει να παίξει στο Σούπερ Καπ της Σαουδικής Αραβίας πρέπει να είναι ηλίθιος»

Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις

i

PrtScr

Ξεσπάθωσε ο πρόεδρος της Νάπολι: «Οποιος θέλει να παίξει στο Σούπερ Καπ της Σαουδικής Αραβίας πρέπει να είναι ηλίθιος»

Κώστας Τόπας 09:12 - 11.10.2023

Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, χωρίς να μασάει τα λόγια του μίλησε για το Σούπερ Καπ Ιταλίας που θα διεξαχθεί στην Σαουδική Αραβία.

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Νάπολι είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν το Σούπερ Καπ στη χώρα του Κόλπου τον Ιανουάριο, μαζί με τη Λάτσιο, την Ίντερ και τη Φιορεντίνα.

Στην Ιταλία δημοσιεύματα ανέφεραν ότι τόσο η Νάπολι όσο και η Φιορεντίνα ήταν έτοιμες να μποϊκοτάρουν το τουρνουά, αλλά ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις είπε ότι ήθελε απλώς να μεταφερθεί η διοργάνωση στην Ιταλία, φοβούμενος ότι ένα ταξίδι στη Σαουδική Αραβία θα ήταν επικίνδυνο:

«Όποιος θέλει να παίξει το Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία πρέπει να είναι ηλίθιος. Είδατε τι συμβαίνει στο Ισραήλ; Τι γίνεται αν υπάρξει αεροπορικός αποκλεισμός; Όλα αυτά για ποιο λόγο; Για να κερδίσετε μερικά εκατομμύρια ακόμα; Παίξαμε στο Olimpico [στη Ρώμη]! Δεν μποϊκοτάρω, απλά λέω να προσέχω», είπε, σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport».

Το Σούπερ Καπ ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 4-8 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, αλλά μετά από αίτημα των αρχών της Σαουδικής Αραβίας στις αρχές αυτού του μήνα, το τουρνουά θα διεξαχθεί πλέον στις 21-25 Ιανουαρίου.

Η Serie A, που διοργανώνει το Σούπερ Καπ, δεν έχει επιβεβαιώσει τις νέες ημερομηνίες, αλλά έχει αναδιοργανώσει τους αγώνες πρωταθλήματος για το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με τέσσερις απροσδιόριστους αγώνες να μεταφέρονται για τις 17-18 Ιανουαρίου.

Ντε Λαουρέντις για Λουίς Ενρίκε: «Ευτυχώς πήγε στην Παρί, δείτε τα αποτελέσματά του»
SERIE A

17:34 - 10.10.2023

Ντε Λαουρέντις για Λουίς Ενρίκε: «Ευτυχώς πήγε στην Παρί, δείτε τα αποτελέσματά του»

Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, επιβεβαίωσε τις συζητήσεις που είχε με τον Λουίς Ενρίκε όμως ταυτόχρονα δήλωσε ανακουφισμένος που ο Ισπανός πήγε τελικά στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Από την άλλη, πάνω από 3.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο από το Σάββατο, όταν εκατοντάδες μαχητές της Χαμάς που εδρεύουν στη Γάζα εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ.