Ντε Λαουρέντις για Λουίς Ενρίκε: «Ευτυχώς πήγε στην Παρί, δείτε τα αποτελέσματά του»

Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις

i

PrtScr

Ντε Λαουρέντις για Λουίς Ενρίκε: «Ευτυχώς πήγε στην Παρί, δείτε τα αποτελέσματά του»

Κώστας Τσιακλής 17:34 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:38 - 10.10.2023

Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, επιβεβαίωσε τις συζητήσεις που είχε με τον Λουίς Ενρίκε όμως ταυτόχρονα δήλωσε ανακουφισμένος που ο Ισπανός πήγε τελικά στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, αποκάλυψε πως συνομίλησε με τον Λουίς Ενρίκε αυτό το καλοκαίρι ωστόσο δήλωσε ανακουφισμένος που ο Ισπανός τεχνικός πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Νάπολι εντυπωσίασε την περασμένη σεζόν και έφτασε άνετα στην κατάκτηση της Serie A για πρώτη φορά μετά το 1990 και την εποχή του αείμνηστου Ντιέγκο Μαραντόνα. Παρά το γεγονός αυτό ο προπονητής της, Λουτσιάνο Σπαλέτι, επέλεξε να αποχωρήσει από το σύλλογο με δική του απόφαση αφού ο ίδιος είχε πει πως ήθελε να μείνει εκτός πάγκων για ένα χρόνο (τελικά επέστρεψε αργότερα και ανέλαβε την Εθνική Ιταλίας).

Κάπως έτσι οι «παρτενοπέι» έπρεπε να βρουν τον αντικαταστάτη του και όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ένας από τους υποψήφιους που πέρασαν από συνέντευξη ήταν και ο Λουίς Ενρίκε. Ο πρόεδρος της Νάπολι πάντως νιώθει ευλογημένος που ο Ισπανός τεχνικός πήγε τελικά στην Παρί Σεν Ζερμέν αφού τα αποτελέσματα του δεν είναι καλά και όπως είπε δεν είχε πειστεί από τη συζήτηση που έκαναν.

«Το καλοκαίρι μίλησα με αρκετούς προπονητές. Ένας από αυτούς ήταν ο Τιάγκο Μότα, ο οποίος όμως δεν ήθελε να έρθει στην ομάδα. Κάλεσα επίσης, τον Λουίς Ενρίκε και ευτυχώς πήγε στην Παρί, δόξα τω Θεώ. Δείτε τα αποτελέσματά του. Δεν με είχε πείσει καν στη συζήτηση που είχαμε για τρεις μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πάντως τα πράγματα δεν είναι καλά ούτε για τον εκλεκτό του Ντε Λαουρέντις, Ρούντι Γκαρσία. Η Νάπολι δεν ξεκίνησε καλά τη χρονιά και βρίσκεται ήδη στο -7 από την κορυφή και τη Μίλαν. Αυτό δεν αρέσει καθόλου στον πρόεδρο των «παρτενοπέι», ο οποίος σύμφωνα με το ιταλικό Sky Sport και τη La Repubblica σκέφτεται σοβαρά την αντικατάσταση του. Όπως αναφέρθηκε, αυτή τη Δευτέρα (09/10) πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών για να συζητήσουν το μέλλον της συνεργασίας τους.

Ο Ντε Λαουρέντις μίλησε για τον Ρούντι Γκαρσία: «Δεν είναι καλή στιγμή με τον προπονητή Ρούντι Γκαρσία. Όταν αποφασίσεις να πας για έναν προπονητή που δεν ξέρει πια ιταλικό ποδόσφαιρο, μπορεί να συμβεί. Θα πάρω την καλύτερη απόφαση την κατάλληλη στιγμή. Δεν μπορώ να επηρεάζομαι από οπαδούς».