Η Λίβερπουλ θα στραφεί στον Ντε Τσέρμπι αν δεν προχωρήσει η περίπτωση του Τσάμπι Αλόνσο για τον πάγκο της
i

© PrtScr/Intime

Η Λίβερπουλ θα στραφεί στον Ντε Τσέρμπι αν δεν προχωρήσει η περίπτωση του Τσάμπι Αλόνσο για τον πάγκο της

Γιάννης Λιβανός 11:33 - 02.03.2024

Έτοιμη φαίνεται πως έχουν την εναλλακτική λύση στη Λίβερπουλ σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες για να καθίσει στον πάγκο της ο Τσάμπι Αλόνσο. Ο λόγος για τον Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι της Μπράιτον.

Η Λίβερπουλ εδώ και κάτι παραπάνω από έναν μήνα βρίσκεται σε...αναμμένα κάρβουνα κι αυτό γιατί ο Κλοπ δήλωσε πως θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας το καλοκαίρι.

Κάπως έτσι οι «κόκκινοι» είναι σε μία διαδικασία συνεχούς αναζήτησης προπονητή που θα αναλάβει τα ηνία του συλλόγου από την επόμενη σεζόν. Τα ονόματα των υποψηφίων προπονητών δίνουν και παίρνουν.

Ως προτεραιότητα των ανθρώπων της Λίβερπουλ προβάλλεται ο Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος βρίσκεται στα «ραντάρ» και της Μπάγερν. Η περίπτωση του Ισπανού τεχνικού της Λεβερκούζεν που προελαύνει φέτος στην Bundesliga, μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αυτό διότι το συμβόλαιο του 43χρονου κόουτς με τις «ασπιρίνες» λήγει το καλοκαίρι του 2026 και η γερμανική ομάδα δεν φαίνεται διατεθειμένη να τον αφήσει να φύγει για κάτι λιγότερο από 15 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως ο Τσάμπι Αλόνσο υπήρξε παίκτης της Λίβερπουλ για μία γεμάτη πενταετία (2004-2009), καταγράφοντας 210 συμμετοχές. Με τους «Reds» ο Ισπανός κατέκτησε ένα Champions League, ένα FA Cup, ένα FA Community Shield και ένα Uefa Super Cup.

Κάπως έτσι και λόγω της ρήτρας αποδέσμευσης που έχει τοποθετηθεί στον Τσάμπι Αλόνσο, η Λίβερπουλ φαίνεται πως έχει και plan b σε περίπτωση που δεν καρποφορήσουν οι προσπάθειες της για τον άλλοτε ποδοσφαιριστή της.

Ο λόγος φυσικά για τον Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι, που βρίσκεται στο «τιμόνι» της Μπράιτον από το 2022. Σύμφωνα λοιπόν με την Βρετανική καθημερινή εφημερίδα «Guardian» η Λίβερπουλ πρόκειται να «χτυπήσει την πόρτα» του Ιταλού προπονητή, αν δεν καταφέρει να πείσει τον Αλόνσο να διαδεχθεί τον Κλόπ στην τεχνική της ηγεσία.

Ωστόσο ο Ντε Τσέρμπι δεν παίζει μόνος του στην άτυπη κούρσα των εναλλακτικών επιλογών για τον πάγκο της Λίβερπουλ, αφού η αγγλική ομάδα φαίνεται να έχει «κυκλώσει» και τα ονόματα των Ρουμπέν Αμορίμ και Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Όλοι τους είναι νεαροί προπονητές, χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές, έχουν προοπτική και περιθώρια εξέλιξης και μένει να φανεί ποιος θα είναι ο εκλεκτός της Λίβερπουλ για την «καρέκλα» που αφήνει ο Γιούργκεν Κλοπ.