Αυτό είναι το ποσό που πρέπει να δώσουν Λίβερπουλ και Μπάγερν αν θέλουν να κάνουν δικό τους τον Αλόνσο

Τσάμπι Αλόνσο

i

© PrtScr

Αυτό είναι το ποσό που πρέπει να δώσουν Λίβερπουλ και Μπάγερν αν θέλουν να κάνουν δικό τους τον Αλόνσο

Στέλιος Βαρδάκης 11:53 - 29.02.2024

Ο Τσάμπι Αλόνσο είναι ο διακαής πόθος για Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου που ψάχνουν για νέον προπονητή εν όψει της νέας σεζόν. Η Λεβερκούζεν ζητάει ένα ποσό γύρω στα 15 με 25 εκατομμύρια ευρώ για να επιτρέψει στον Ισπανό τεχνικό να φύγει από αυτό το καλοκαίρι.

Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή για τη νέα σεζόν αφού τόσο ο Γιούργκεν Κλοπ όσο και ο Τόμας Τούχελ θα αποτελέσουν παρελθόν από την αγγλική και τη γερμανική ομάδα αντίστοιχα.

Ο Κλοπ έπειτα από εννέα άκρως επιτυχημένα χρόνια που κατάφερε να αναστήσει τη Λίβερπουλ και να την ξανακάνει μία πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή υπολογίσιμη δύναμη, αποφάσισε πως χρειάζεται να κάνει ένα διάλειμμα από τους πάγκους και να μην εξαντλήσει το συμβόλαιό του που έληγε το 2026.

Αποκάλυψη από τον Μίντο: «Ο Σαλάχ θα παίζει στη Σαουδική Αραβία τη νέα σεζόν»
REST OF THE WORLD

16:25 - 28.02.2024

Αποκάλυψη από τον Μίντο: «Ο Σαλάχ θα παίζει στη Σαουδική Αραβία τη νέα σεζόν»

Την περίπτωση του Μοχάμεντ Σαλάχ έχει ξεχωρίσει η Αλ Ιτιχάντ, ωστόσο σε δύο «απόπειρες» της ομάδας από τη Σαουδική Αραβία, η πόρτα της Λίβερπουλ ήταν κλειστή. Παρολ΄αυτά ο Αιγύπτιος παραμένει διακαής πόθος της ομάδας του Μπενζεμά, η οποία θα επιμείνει και το φετινό καλοκαίρι, προκειμένου να πείσει τους «reds» να πουν το πολυπόθητο ναι.

Από την Άλλη ο Τούχελ που βρίσκεται από τον Μάρτιο του 2023 στην Μπάγερν, δεν έχει καταφέρει να καταγράψει τις επιτυχίες που περίμεναν από τον ίδιο η διοίκηση και οι οπαδοί του συλλόγου. Φέτος έχει μείνει πολύ πίσω στο πρωτάθλημα και φαίνεται πως μετά από 11 συνεχόμενες κατακτήσεις, ήρθε η ώρα να παραδώσει το στέμμα της. Στο Κύπελλο έχει αποκλειστεί ενώ είναι σε δύσκολη θέση και στο Champions League όπου έχει χάσει (1-0) από τη Λάτσιο στο πρώτο ματς για τη φάση των «16» του θεσμού.

Και οι δύο ομάδες έχουν κλειδώσει στον ίδιο στόχο όσον αφορά στην επόμενη μέρα στον πάγκο των συλλόγων τους. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Τσάμπι Αλόνσο που πραγματοποιεί μία ονειρική σεζόν στη Λεβερκούζεν.

Στη Bundesliga βρίσκεται στην πρώτη θέση (στο +8 από τη 2η Μπάγερν) και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Στο Κύπελλο είναι στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τη Φορτούνα Ντίσελντορφ ενώ στο Europa League θα βρει απέναντί της την Καραμπάγκ για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Το συμβόλαιο του Βάσκου τεχνικού έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Σύμφωνα λοιπόν, με δημοσίευμα από το RMC, όποια ομάδα θέλει να κάνει κρούση στον Αλόνσο το ποσό με το οποίο θα συναινέσει η διοίκηση της Λεβερκούζεν θα είναι στα 15 με 25 εκατομμύρια ευρώ.

Από το επόμενο καλοκαίρι του 2025, θα ενεργοποιηθεί ειδική ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιό του, σύμφωνα με την οποία το ποσό για να αποδεσμευτεί από τις «ασπιρίνες» αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ.