«Ο Ντέκο είναι ο νέος αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα»

Ντέκο

i

Ντέκο/ Printscreen

«Ο Ντέκο είναι ο νέος αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα»

Ελένη Ανδρικοπούλου 15:34 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:44 - 17.05.2023

Ο Ντέκο συμφώνησε με την Μπαρτσελόνα για τη θέση του αθλητικού διευθυντή για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως μεταδίδουν τα δημοσιεύματα από την Ισπανία.

Μπορεί η αποχώρηση του αθλητικού διευθυντή της Μπαρτσελόνα, Ματέους Αλεμανί να προκάλεσε ένα σοκ στην ομάδα της Καταλονίας, όμως όπως όλα δείχνουν, η διοίκηση κινήθηκε γρήγορα για την αντικατάστασή του. Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, η Μπαρτσελόνα ήρθε σε συμφωνία με τον Ντέκο για τη συγκεκριμένη θέση.

Ο Νεϊμάρ πήγε στο πάρτι της πρωταθλήτριας Μπαρτσελόνα και οι φήμες επιστροφής πήραν... φωτιά
LA LIGA

14:07 - 17.05.2023

Ο Νεϊμάρ πήγε στο πάρτι της πρωταθλήτριας Μπαρτσελόνα και οι φήμες επιστροφής πήραν... φωτιά

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το 27ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και στα επινίκεια του τίτλου βρέθηκε και ο Νεϊμάρ, ο οποίος πρωταγωνίστησε με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» πριν πάρει τη μεταγραφή για την Παρί.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Πορτογαλίας, πλέον δουλεύει ως μάνατζερ κι έχει πολύ καλές σχέσεις με τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα. Επίσης, ο Ντέκο ήταν αυτός που ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Ραφίνια. Το ρεπορτάζ των Καταλανών αναφέρει πως οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν για διετές συμβόλαιο. 

Εκτός από τον Ντέκο, πολύ δυνατά ακούστηκε για την αντικατάσταση του Αλεμανί και ο Αντόνιο Κορδόν, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού για τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ο Ντέκο μέτρησε 161 συμμετοχές με απολογισμό 20 γκολ και 45 ασίστ.

Θυμίζουμε ότι η Μπαρτσελόνα σφράγισε το 27ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και έστησε ένα ατελείωτο πάρτι, με σκοπό να πανηγυρίσει την επιστροφή στους τίτλους της La Liga. Έπειτα από τέσσερα χρόνια, οι Καταλανοί γιόρτασαν την κορυφή και για αυτόν τον λόγο ο παλαίμαχος άσος της ομάδας Τσάβι Ερνάντεθ και οι παίκτες του ανέβηκαν στο πούλμαν για την καθιερωμένη παρέλαση τίτλου. Χιλιάδες οπαδοί της Μπαρτσελόνα στους δρόμους της πόλης αποθέωσαν τους «μπλαουγκράνα» και κυρίως τον αρχιτέκτονα αυτής της ομάδας, ο οποίος ήρθε σε δύσκολη εποχή και έβαλε τάξη στον σύλλογο οδηγώντας τον ξανά στην κορυφή. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Τζέραρντ Ρομέρο, στο πάρτι που διοργανώθηκε από κάποιους ποδοσφαιριστές της ομάδας μετά την παρέλαση του τίτλου, υπήρξε ένας καλεσμένος έκπληξη. Αυτή η έκπληξη ήταν ο Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος σταρ διατηρεί ακόμη πολύ καλές σχέσεις με τους παλιούς του συμπαίκτες. Ο Τερ Στέγκεν, ο Σέρτζι Ρομπέρτο, ο Μπουσκέτς και ο Τζόρντι Άλμπα ήταν σε εκείνη την πολύ πετυχημένη ομάδα του Λουίς Ενρίκε, που πρωταγωνιστούσε σε όλες τις διοργανώσεις.

Tags: