Ο Γιάρνι δήλωσε πως υποστηρίζει την Μπέτις κόντρα στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ κι απολύθηκε από την Κ17 της Κροατίας

Ρόμπερτ Γιάνι

i

PrtScr

Ο Γιάρνι δήλωσε πως υποστηρίζει την Μπέτις κόντρα στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ κι απολύθηκε από την Κ17 της Κροατίας

Κώστας Τόπας 11:47 - 15.02.2024

Η δήλωση του Ρόμπερτ Γιάρνι πως θα υποστηρίζει την Μπέτις και όχι την Ντίναμο Ζάγκρεμπ, είχε ως αποτέλεσμα την απόλυσή του από την τεχνική ηγεσία της Κ17 της εθνικής Κροατίας.

Ο Ρόμπερτ Γιάρνι έκανε μια δήλωση στο «Canal Sur Radio» αυτή την εβδομάδα, λίγο πριν από τον αγώνα Μπέτις - Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τα μπαράζ της φάσης των «16» του Conference League, στον οποίο ο πρώην παίκτης της Μπέτις φαινόταν να τοποθετείται με την ισπανική ομάδα πριν από την αναμέτρηση.

Αυτές οι δηλώσεις δεν ήχησαν καλά στα αυτιά της κροατικής ομάδας. Ο Μπρούνο Πέτκοβιτς, επιθετικός και διεθνής για την Κροατία, αποκάλεσε επίσης τον Γιάρνι «κλόουν» επειδή δεν υποστήριξε έναν σύλλογο από τη χώρα του σε μια ηπειρωτική διοργάνωση. Ο προπονητής της Ντιναμό Ζάγκρεμπ θέλησε να σβήσει τη φωτιά δηλώνοντας ότι ο Γιάρνι είχε παίξει στη Χάιντουκ και ότι κατάλαβε τα λόγια του.

Και ίσως κατάφερε να σβήσει τη φλόγα, αλλά η φλόγα έχει αναζωπυρωθεί. Σήμερα το πρωί της Πέμπτης (15/02), η Κροατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επιβεβαίωσε την απόλυση του πρώην προπονητή της εθνικής Κροατίας U-17.

«Με ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κροατικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ο Ρόμπερτ Γιάρνι απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ως προπονητής της εθνικής ομάδας κάτω των 17 ετών της Κροατίας μετά από ακατάλληλες δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης», ανέφερε η HNS στο Instagram.

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της HNS υποστηρίζει το δικαίωμα κάθε ατόμου, καθώς και όλων των ποδοσφαιριστών - συμπεριλαμβανομένης της εθνικής ομάδας - να ζητωκραυγάζουν για τον σύλλογο που θέλουν, ακόμη και εναντίον των Κροατικών συλλόγων στην Ευρώπη, αν και μια τέτοια σκέψη δεν θεωρείται επιθυμητή. Ωστόσο, το HNS είναι πολύ σαφές στη θέση του ότι ισχύουν υψηλότερα πρότυπα για όλους τους Κροάτες ψηφοφόρους και ότι είναι ακατάλληλο , ανεπιθύμητο και απαράδεκτο για ένα άτομο που ηγείται μιας εθνικής ομάδας της Κροατίας να χειροκροτεί ανοιχτά οποιαδήποτε ομάδα της Κροατίας στην ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η προώθηση της ενότητας μέσα στην κροατική ποδοσφαιρική οικογένεια είναι μια προϋπόθεση χωρίς την οποία καμία εθνική ομάδα της Κροατίας δεν μπορεί να ηγηθεί με επιτυχία», συνεχίζει η δήλωση.

Αφοπλιστικός Μουρίνιο: «Κάποιος που δεν ξέρει από ποδόσφαιρο με πέταξε από τη Ρόμα»
SERIE A

11:38 - 15.02.2024

Αφοπλιστικός Μουρίνιο: «Κάποιος που δεν ξέρει από ποδόσφαιρο με πέταξε από τη Ρόμα»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο χαρακτήρισε την πρόσφατη απόλυσή του από τη Ρόμα «απροσδόκητη και άδικη» κατακρίνοντας αυτούς που πήραν την απόφαση να τον απομακρύνουν από την τεχνική ηγεσία των «τζιαλορόσι».

«Οι επιλογές της κροατικής ομάδας έχουν ξεκάθαρο καθήκον να προωθήσουν την ενότητα, τη συνεργασία, το σεβασμό και την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ όλων των κροατικών συλλόγων, γι' αυτό η HNS θεωρεί ότι αυτή η απόφαση είναι η μόνη σωστή για την προστασία της ενότητας της κροατικής οικογένειας. Κροατικό ποδόσφαιρο», καταλήγει η ανακοίνωση της Κροατικής Ομοσπονδίας.