Ο ΠΑΟΚ δεν είχε φορ και ουσία, η Ντίναμο Ζάγκρεμπ μίλησε με τον «killer» Πέτκοβιτς και πήρε προβάδισμα πρόκρισης

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε φορ και ουσία, η Ντίναμο Ζάγκρεμπ μίλησε με τον «killer» Πέτκοβιτς και πήρε προβάδισμα πρόκρισης

Γιώργος Σακελλαρίου 23:54 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:12 - 08.03.2024

Ο διεθνής Κροάτης φορ της Ντίναμο Ζάγκρεμπ με δύο γκολ εκτέλεσε τον ΠΑΟΚ με 2-0 και η πρόκριση στη ρεβάνς της Τούμπας έγινε πολύ δύσκολη υπόθεση για τον «Δικέφαλο».

Ο επιθετικός στο ποδόσφαιρο είναι από τους πλέον σημαντικούς παίκτες σε μία ομάδα. Ίσως και ο πιο κομβικός.

Ο ΠΑΟΚ δεδομένα δεν έχει φορ «killer» κι ας ξεπέρασε τα 100 γκολ στα παιχνίδια του πριν μπει η άνοιξη. Η Ντίναμο Ζάγκρεμπ, αντίθετα, αν και πούλησε αρκετούς παίκτες της, διαθέτει στο ρόστερ της τον Μπρούνο Πέτκοβιτς. Ένας διεθνής επιθετικός, ο οποίος στο Μουντιάλ του Κατάρ ισοφάρισε στην παράταση τη Βραζιλία και στο τέλος την έστειλε και σπίτι της.

Αυτός ο φορ, λοιπόν, ο πιο ποιοτικός παίκτης των Κροατών βρήκε δύο ευκαιρίες κι εκτέλεσε τον ΠΑΟΚ. Η Ντίναμο επικράτησε 2-0, χωρίς να είναι καλύτερη. Ήταν, όμως, πιο έξυπνη στον αγωνιστικό χώρο, πιο αποτελεσματική και πλέον στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να τα κάνει όλα τέλεια για να βρεθεί στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Η Ντίναμο Ζάγκρεμπ μπήκε πιο δυνατά και στο 4’ έχασε καλή ευκαιρία. Ο Χότζα βγήκε στην αντεπίθεση από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, αλλά γλίστρησε κι αστόχησε στο αριστερό σουτ.

Ο ΠΑΟΚ σταδιακά ισορρόπησε με τους Κροάτες να μένουν πίσω από την μπάλα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν την κατοχή, έφταναν εύκολα έξω από την περιοχή, όμως, οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους χώρους και δεν περνούσε η τελική πάσα.

Έτσι, ο «Δικέφαλος» δεν έκανε μεγάλες φάσεις. Στο 24’ μακρινό σουτ του Σούτσιτς έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 27’ άγγιξε το γκολ ο ΠΑΟΚ στην πρώτη του καλή στιγμή. Σέντρα του Μπάμπα από αριστερά κεφαλιά του Ζίβκοβιτς στην καρδιά της άμυνας, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Λάθος Ότο, γκολ ο Πέτκοβιτς

Στο 36’ είχε καλή ανάπτυξη η Ντίναμο Ζάγκρεμπ και ο Μπατούρινα εκτέλεσε από το όριο της μεγάλης περιοχής, ωστόσο, απέκρουσε ο Κοτάρσκι.

Στο επόμενο λεπτό ο Ότο έκανε λάθος πάσα προς τα πίσω, ο Πέτκοβιτς πήρε τη μπάλα και βγήκε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απέκρουσε, αλλά ο φορ των Κροατών δέχθηκε ξανά τη μπάλα και σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλά στο δεύτερο ημίχρονο, είχε και πάλι την κατοχή με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να παίζουν πίσω από τη μπάλα και να ψάχνουν ένα ακόμα λάθος. Αυτό έγινε στο 60’, αλλά το σουτ του Σπίκιτς έφυγε πολλά μέτρα άουτ. Ο «Δικέφαλος» δεν μπορούσε, ενώ είχε συχνά τις προϋποθέσεις, να βγάλει τη σωστή τελική πάσα.

Φορ ο Ντεσπόντοφ

Στο 60’ ο Λουτσέσκου έκανε την πρώτη διορθωτική κίνηση. Απέσυρε τον Μπράντον, ο οποίος έτρεξε και πίεσε, αλλά ήταν ακίνδυνος στην αντίπαλη περιοχή κι έβαλε τον Ντεσπόντοφ σε ρόλο φορ για πρώτη φορ.

Στο 67’ αδύναμη κεφαλιά του Σπίκιτς δεν ανησύχησε τον Κοτάρσκι, ο οποίος μπλόκαρε. Οι παίκτες του Λουτσέσκου ήταν χωρίς λόγο ιδιαίτερα νευρικοί και δεν μπορούσαν να παίξουν καλό συνδυαστικό ποδόσφαιρο, τη στιγμή που οι Κροάτες δεν είχαν διάθεση να παίξουν πιο επιθετικά.

Ο Ρουμάνος τεχνικός στη συνέχεια φρέσκαρε τον άξονα βάζοντας τον Σβαμπ και τον Μουργκ σε ελεύθερο ρόλο.

Τρομερή κάθετη και 2-0

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πελαγοδρομεί στην επίθεση και στο 71’ δέχθηκε και δεύτερο γκολ σε μία εύκολη φάση. Ο Μπατούρινα πέρασε εξαιρετική κάθετη και ο Ζίβκοβιτς με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κοτάρσκι για το 2-0.

Οι Κροάτες είχαν πλέον ψυχολογία κι αναζητούσαν και τρίτο γκολ. Στο 75’ ο Βίντοβιτς εκτός περιοχής σούταρε με το δεξί κι απέκρουσε ο Κοτάρσκι.

Στο 83’ πέρασε ο Τζίμας στο ματς και πήγε εξτρέμ ο Ντεσπόντοφ, που δεν μπόρεσε να βοηθήσει στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 84’ ο ΠΑΟΚ έχασε την πιο μεγάλη του ευκαιρία. Ο Τζίμας μπήκε στη φάση, ο Μουργκ με το δεξί από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε με το δεξί κι έστειλε τη μπάλα δίπλα από τη συμβολή των δοκαριών.

Στο 94' ο ΠΑΟΚ άγγιξε για δεύτερη φορά το γκολ και τη μείωση του σκορ. Ο Μουργκ έκανε τη μπαλιά στον Τζίμα, ο νεαρός φορ δεν βρήκε τη μπάλα, αλλά αυτή με το φάλτσο είχε πορεία προς τα δίχτυα κι απέκρουσε εκπληκτικά σε κόρνερ ο Νέβιστιτς.

Ο MVP

Φυσικά ο Μπρούνο Πέτκοβιτς. Ο διεθνής φορ της Ντίναμο στο 1-0 δεν συγχώρεσε το λάθος του Ότο και με διπλή προσπάθεια σκόραρε. Στο δεύτερο πάλι πήρε την κάθετη πάσα και εκτέλεσε άψογα για το 2-0. Αυτή ήταν και η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων. Ο επιθετικός...

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στο λάθος του Ότο. Ο ΠΑΟΚ ναι μεν δεν έβρισκε φάσεις, αλλά είχε τον έλεγχο. Μέχρι το αψυχολόγητο λάθος του Ισπανού μπακ. Εκεί ο «Δικέφαλος» δέχθηκε ένα εύκολο γκολ κι έχασε τελείως το μυαλό του.

Πότε είναι η ρεβάνς της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ντίναμο Ζάγκρεμπ
CONFERENCE LEAGUE

23:58 - 07.03.2024

Πότε είναι η ρεβάνς της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ντίναμο Ζάγκρεμπ

Η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ντίναμο και ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ για τους «16» του Conference League ολοκληρώθηκε και πλέον οι δύο ομάδες στρέφουν την προσοχή τους στη ρεβάνς της Τούμπας, η οποία είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα.

Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Σεργκέι Γιακίροβιτς): Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Πέρκοβιτς, Τεοφίλ, Μπερνάουερ, Μίσιτς, Σούτσιτς, Χότζα (46’ Βίντοβιτς), Μπατούρινα (94' Χαλίλοβιτς), Σπίκιτς (72’ Κανέκο), Πέτκοβιτς (89’ Κουλένοβιτς).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Μπάμπα, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Οζντόεφ (69’ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (83’ Τζίμας), Κωνσταντέλιας (69’ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον.

Δείτε φωτορεπορτάζ από το ματς