Το «μοιραίο» βράδυ του Ντιόγκο με τη Μακάμπι: «Άλλαξαν όλα»

Ντιόγκο

i

Ντιόγκο/©Intime

Το «μοιραίο» βράδυ του Ντιόγκο με τη Μακάμπι: «Άλλαξαν όλα»

Ο Λουίς Ντιόγκο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ματς του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι, όπου οι «ερυθρόλευκοι» αποκλείστηκαν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Μία εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε ο Λουίς Ντιόγκο στο Sportal. Ο Βραζιλιάνος πρώην επιθετικός, ο οποίος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση τον περασμένο Δεκέμβριο μέσω ανάρτησης του στα social media μεταξύ άλλων μίλησε και για το ματς του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League το καλοκαίρι του 2010.

«Μετά το παιχνίδι στο Ισραήλ, όπου αποβλήθηκα στο ματς με τη Μακάμπι, υπήρξε μια συνάντηση κι ο πρόεδρος δεν ήταν ευχαριστημένος με αυτό που συνέβη. Φυσικά δεν έπρεπε να είχα πάρει κόκκινη κάρτα, αλλά είχαν μείνει μόνο λίγα λεπτά και δεν τα πηγαίναμε καλά στο παιχνίδι. Πιστεύω ότι ακόμη και χωρίς την κόκκινη κάρτα δεν θα κερδίζαμε. Έμαθα ότι η σύζυγός μου είχε μείνει έγκυος, μετά τον αγώνα, κι έλαβα την πρόσκληση να πάω στη Φλαμένγκο. Αν θυμάστε την αρχή της σεζόν του 2010 ίσως να ήταν η καλύτερή μου, είχα προετοιμαστεί πολύ για αυτήν την σεζόν, αλλά μετά το παιχνίδι στο Ισραήλ όλα άλλαξαν», απάντησε ο Ντιόγκο σε ερώτηση για το τι συνέβη κι έφυγε από τον Ολυμπιακό.

https://www.youtube.com/watch?v=w286O03pjqI
Ο Ντιόγκο στην εξομολόγηση της ζωής του στο Sportal: «Έκλαψα πολύ όταν έφυγα απ' τον Ολυμπιακό»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

11:15 - 06.03.2024

Ο Ντιόγκο στην εξομολόγηση της ζωής του στο Sportal: «Έκλαψα πολύ όταν έφυγα απ' τον Ολυμπιακό»

Ο Λουίς Ντιόγκο λίγους μήνες μετά την απόφαση του να κρεμάσει τα παπούτσια του άνοιξε την καρδιά του στο Sportal και μίλησε για την παρουσία του στον Ολυμπιακό, τον Ερνέστο Βαλβέρδε, το «μοιραίο» ματς με τη Μακάμπι αλλά και τη ζωή στην Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στις 29 Ιούλιου είχε επικρατήσει με 2-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κάνοντας ανατροπή. Ο Μεντουντζανίν είχε δώσει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 18ο λεπτό, αλλά χάρη στα γκολ των Ζαϊρί (67') και Ρόμενταλ (73') οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη. Μία βδομάδα αργότερα (5/8/10) η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν ηττήθηκε με 1-0 στο «Μπλούμφιλντ» από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη ρεβάνς των δύο ομάδων για τον τρίτο προκριματικό γύρο χάρη στο γκολ του Κολαούτι στο 42'. Στο 91' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ντιόγκο για χτύπημα εκτός φάσης στον τερματοφύλακα Στράουμπερ. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» αποχαιρέτησαν από τον Αύγουστο κιόλας τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.