Ο Μεντιλίμπαρ έκανε και τον Άμπι να πάρει τα πάνω του
i

© Intime

Ο Μεντιλίμπαρ έκανε και τον Άμπι να πάρει τα πάνω του

Διονύσης Βερβελές 08:48 - 06.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:50 - 06.03.2024

Ο Βάσκος προπονητής έβαλε τον Άγγλο αμυντικό βασικό και πήρε πράγματα…

Προκάλεσε σε πολλούς εντύπωση η επιλογή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να βάλει στο αρχικό του σχήμα τον Νέλσον Άμπι στο ματς με το Βόλο στο Καραϊσκάκη, στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Για μία ακόμη φορά όμως ο Βάσκος τεχνικός έδειξε ότι ξέρει τι υλικό έχει στα χέρια του.

Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός έκανε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα και μάλιστα τα πήγε εξαιρετικά. Απέναντι σε μία ομάδα από την οποία ο Ολυμπιακός δε δέχτηκε αρκετή πίεση, από τη στιγμή κιόλας που έμεινε από νωρίς με παίκτη λιγότερο. Όμως από την άλλη ό,τι και αν είχε στο χώρο του ο Άμπι το «καθάρισε» και πολύ περισσότερο κατάφερε να κερδίσει πράγματα απ' αυτήν του την εμφάνιση.

Απέκτησε αυτοπεποίθηση

Αυτό το οποίο κατάφερε ο Μεντιλίμπαρ με τον Άμπι είναι ένα αρκετά σημαντικό στοιχείο για τη συνέχεια του ποδοσφαιριστή στην ομάδα. Συγκεκριμένα, ο νεαρός στόπερ απέκτησε αυτοπεποίθηση από το παιχνίδι με το Βόλο. Φάνηκε αυτό ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Υπήρξαν 2-3 φορές μέσα στο παιχνίδι που είχε την μπάλα στα πόδια του και έβγαλε σιγουριά στο χορτάρι. Έκανε ακόμη και ντρίμπλα σε αντίπαλο, προκειμένου να απελευθερωθεί με την μπάλα στα πόδια και να ψάξει στη συνέχεια την ανάπτυξη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Έτσι ο Άμπι μπορεί να μην είχε ιδιαίτερη πίεση από το Βόλο, αλλά από την άλλη ξεπέρασε το όποιο άγχος μπορεί να είχε για το ντεμπούτο του και μάλιστα μπροστά στον κόσμο της ομάδας και απέκτησε αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Ένα ακόμη, λοιπόν, θετικό στοιχείο από την πλευρά του Μεντιλίμπαρ, καθώς ο Βάσκος τεχνικός πήρε πράγματα και από έναν νεαρό ποδοσφαιριστή ο οποίος έδειξε πως μπορεί να δώσει αρκετά στη συνέχεια των «ερυθρόλευκων». Άλλωστε για αυτό και αποκτήθηκε επί της ουσίας ο Άμπι, για να δουλέψει και να αποτελέσει ένα δυνατό χαρτί του Ολυμπιακού για το μέλλον, όμως, ο Μεντιλίμπαρ και σε αυτήν την περίπτωση είχε να... διδάξει, καταφέρνοντας να πάρει και από τον 20χρονο Νέλσον Άμπι!