Οι ηγετικές εμφανίσεις του Αουγκούστο, το ρεκόρ καριέρας και η σύγκριση με τους Κουρμπέλη, Χουάνγκ και Σιμάνσκι

Ντόουγκλας Αουγκούστο

i

© Intime

Οι ηγετικές εμφανίσεις του Αουγκούστο, το ρεκόρ καριέρας και η σύγκριση με τους Κουρμπέλη, Χουάνγκ και Σιμάνσκι

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:19 - 17.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:33 - 17.04.2023

Η αλλαγή αγωνιστικής εικόνας και συμπεριφοράς του Αουγκούστο, το νέο συμβόλαιο και η πιο παραγωγική σεζόν σε αυτήν την τετραετία με τα «ασπρόμαυρα».

Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια στο φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ, καθώς η αλλαγή στον χαρακτήρα του και η «τυφλή» εμπιστοσύνη από τον Ράζβαν Λουτσέσκου, έχουν οδηγήσει τον ποδοσφαιριστή σε μία διαφορετική κατάσταση σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν.

Τη φετινή σεζόν, ο μέσος του ΠΑΟΚ «φλερτάρει» με το ρεκόρ καριέρας και είναι έτοιμος να «εκτοξεύσει» τα νούμερά του. Μέχρι στιγμής, μετράει τέσσερα γκολ και δύο ασίστ σε 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ισοφαρίζοντας έτσι την περσινή του επίδοση.

Ο 26χρονος άσος του «Δικεφάλου» χρειάζεται μόλις ένα γκολ, για να σημειώσει ρεκόρ καριέρας με τη φανέλα των «ασπρόμαυρων». Την πρώτη του χρονιά στη Θεσσαλονίκη, ο Αουγκούστο πέτυχε δύο τέρματα σε 22 ματς, ενώ την επόμενη μέτρησε μόλις ένα γκολ σε 30 εμφανίσεις.

Μπορεί με το σκοράρισμα να μην έχει καλή σχέση, όμως ο Βραζιλιάνος μέσος του ΠΑΟΚ έχει συμβάλει τα μέγιστα στη βελτίωση της ομάδας τους τελευταίους μήνες με την απόδοσή του. Το νέο συμβόλαιο με απόφαση του Ράζβαν Λουτσέσκου, το περιβραχιόνιο και η μόνιμη θέση στη βασική ενδεκάδα έχουν αλλάξει τον Αουγκούστο, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα.

Η σύγκριση με τους Κουρμπέλη, Χουάνγκ και Σιμάνσκι

Από την άλλη, οι Κουρμπέλης, Χουάνγκ και Σιμάνσκι αποτελούν τον «αντίπαλο» του Αουγκούστο στο χώρο του κέντρου στα φετινά ντέρμπι.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Κουρμπέλης, έχει βρει δίχτυα μία φορά κι έχει μοιράσει δύο τελικές πάσες σε 32 ματς. Από την άλλη, ο Πολωνός μέσος της Ένωσης μετράει πάνω κάτω τα ίδια στατιστικά, καθώς σε 28 συμμετοχές έχει σκοράρει κι αυτός ένα γκολ.

Τέλος, ο Ίνμπομ Χουάνγκ του Ολυμπιακού αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές της Super League. Με την «ερυθρόλευκη» φανέλα έχει πραγματοποιήσει 35 εμφανίσεις, με απολογισμό πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ.