Κανονική ομάδα με έντεκα Χουάνγκ!

Ινμπόμ Χουάνγκ

i

© Intime

Κανονική ομάδα με έντεκα Χουάνγκ!

Διονύσης Βερβελές 11:23 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:23 - 13.04.2023

Οι δυσκολίες για τον Ολυμπιακό, το ματς «φωτιά» και η συνέχεια. Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει…

Δεν ήμουν από αυτούς που πίστευα ότι συμβαίνουν θαύματα, ειδικά με τον φετινό Ολυμπιακό. Ναι, έχει δείξει ικανός για όλα, από το καλύτερο στο χειρότερο, αλλά εκτιμώ πως η ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ, έφερε… μία από τα ίδια. Μια απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων. Βλέπεις έναν Ολυμπιακό να μπαίνει δυνατά και να ξεσηκώνει το Καραϊσκάκη. Να κάνει το 1-0 με τον Βαλμπουενά, να αγγίζει το 2-0 με τον Μπιέλ στο 35’ αλλά μετά να… αποχωρεί. Λες κι εκεί έφτανε η μπαταρία του, τα αποθέματά του. Η ΑΕΚ μόλις ανέβασε ρυθμό κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση, πετυχαίνοντας το γκολ στο 52’ ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση. Για την ακρίβεια το πέτυχε ξανά ο Ολυμπιακός, συνεχίζοντας τα λάθη, δείχνοντας πως οι παίκτες των Πειραιωτών είναι ξεκάθαρα επιρρεπείς στις γκέλες και υπό πίεση. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο, ότι υπάρχουν τόσα λάθη, από τόσους παίκτες. Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση.

Ο Ολυμπιακός ξέσπασε εκ νέου με την γκολάρα του Χουάνγκ για το 2-1, αλλά ως το τέλος δεν μπόρεσε σε καμία των περιπτώσεων να δείξει κάτι περισσότερο, να απειλήσει. Η ΑΕΚ έτσι, με σούμα 4-2 πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου, με τη ζημιά για τον Ολυμπιακό να έχει γίνει στο ματς της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ναι, ότι νίκησε την ΑΕΚ μπορεί να του δώσει μια ώθηση για το ματς της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Εκτιμώ, όμως, πως θα δούμε άλλο ματς εκείνη την ημέρα, πως και οι δύο θα πρέπει να είναι καλύτεροι από την εικόνα που είχαν το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης στο Καραϊσκάκη, αν θέλουν να πάρουν το τρίποντο, στη «μάχη» για τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός κάνει Πάσχα βυθισμένος στον προβληματισμό. Εκτός Ευρώπης αρχικά, εκτός Κυπέλλου τώρα, με -6 στο πρωτάθλημα και στα… σχοινιά. Δύσκολες καταστάσεις για μια ομάδα που έχει ιδρυθεί για να πρωταγωνιστεί, αλλά που φέτος πέφτει θύμα των τόσων αλλαγών. Κοντά στους 50 παίκτες να έχουν παίξει ένα ματς, τέσσερις προπονητές στον πάγκο και με τον Ανιγκό να καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά… Προσπάθησε και αυτός να βοηθήσει την ομάδα, αλλά οι αλλαγές του δεν έδωσαν τίποτα, εκτιμώ πως ήταν λάθος να μείνει χωρίς δεκάρι. Έπαιζε η ομάδα με Μπακαμπού και Ελ Αραμπί μέσα, είχε αλλάξει εξτρέμ και είχαν μείνει στο κέντρο οι «σκασμένοι» Εμβιλά και Χουάνγκ. Ποιος θα την πήγαινε την μπάλα μπροστά δηλαδή, όταν η ΑΕΚ είχε φρεσκάρει το κέντρο της με ξεκάθαρο στόχο από τον Αλμέιδα να ελέγξει το ρυθμό και να μην μπει σε περιπέτειες.

Ο Ολυμπιακός για να επιστρέψει στην κανονικότητα, για να γίνει καλή ομάδα πάλι, θα χρειαστεί μια… εντεκάδα από Χουάνγκ. Ο Κορεάτης είναι το μεγάλο του κέρδος αυτή τη σεζόν, όχι μόνο για την προσφορά του, αλλά και για τη νοοτροπία του. Την βλέπεις, όταν ο Πασχαλάκης… τρελαίνεται και πάει δύο λεπτά πριν το τέλος να ψάξει το 3-1 και το 2-2… Λες και θα έδινε κάτι. Φώναζε στον πάγκο ο Χουάνγκ για να πει κάποιος του Πασχαλάκη να επιστρέψει και είχε δίκιο, τι να συζητάμε.

Ο Αλμέιδα έδωσε δίκιο στην ερώτηση του Καραπαπά - Ο Κοσμάς ευχαρίστησε τον Μαρινάκη για τη φιλοξενία
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:55 - 12.04.2023

Ο Αλμέιδα έδωσε δίκιο στην ερώτηση του Καραπαπά - Ο Κοσμάς ευχαρίστησε τον Μαρινάκη για τη φιλοξενία

Κανένα θέμα δεν είχαν οι Ματίας Αλμέιδα και Κώστας Καραπαπάς παρά την ένταση που υπήρξε κάποια στιγμή στο ντέρμπι του Φαλήρου. Το δίκιο που έδωσε ο Αργεντίνος τεχνικός στον αντιπρόεδρο των Πειραιωτών και οι ευχαριστίες του ομολόγου του στην ΑΕΚ, Γιώργου Κοσμά, στον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη φιλοξενία.

Εγώ θα κυνικός στην προσέγγισή μου. Αν ο Ολυμπιακός περιμένει τον Βαλμπουενά που είναι στα 39 του να ηγηθεί, μάλλον έχει και γενικότερο ζήτημα προσέγγισης και νοοτροπίας. Ναι, γκολάρα του Γάλλου, αλλά και με αυτόν μέσα δεν παίρνει φάουλ και κόρνερ ο Φορτούνης. Πριν λίγο καιρό, στεκόμουν στο ότι ο Χάμες έχει τα καλά του, αλλά και πόσο επηρεάζει το παιχνίδι της ομάδας σε άλλα ζητήματα. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, είναι ωραίες τέτοιες μεταγραφές, αλλά από το να δω του χρόνου τον… Μαρσέλο, τον… νέο Χάμες, προτιμώ να δω μια εντεκάδα από Χουάνγκ. Να βλέπω έναν παίκτη που θα πέφτει για να κόψει την μπάλα και στη συνέχεια θα σηκώνεται για να ξαναπέσει στη μάχη. Τελειώνουν τα ματς και πέφτει στο χορτάρι, γιατί είναι σαν το κινητό που είναι στο 1% μπαταρίας και λες τώρα… σβήνει, να προλάβω να κάνω κάτι ακόμη, μια λειτουργεία.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να προστατέψει αυτή του την επιλογή. Ήρθαν το καλοκαίρι παιχταράδες με μεγάλη καριέρα και στα social media, θυμάμαι ακόμη σχόλια και μηνύματα για τον… χαλασμένο Χουάνγκ και ότι τα… κινέζικα (Κορεάτης είναι ο τύπος, τι έγραφαν σημειώνω) προϊόντα, δεν έχουν την καλύτερη φήμη. Ότι είναι… φθηνά. Είδαμε τελικά τι συνέβη, ποιος έδωσε στην ομάδα, ποιος πρόσφερε. Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει τους νέους… Χουανγκ και στις άλλες του γραμμές. Είχε έναν στην επίθεση, αλλά σε όνομα. Τον Ουί Τζο που κατάφερε να μην σκοράρει με την ερυθρόλευκη φανέλα. Αυτό που θέλει, όμως, είναι η σωστή νοοτροπία, η προσέγγιση, η συνέπεια, όλα αυτά…

Ότι ο κόσμος ζει μια… τρέλα φέτος, είναι δεδομένο. Πάει στο Καραϊσκάκη και πλέον θα βάζει στοίχημα ποιος θα κάνει το λάθος, ποιος θα βάλει το αυτογκόλ. Δεν είδαμε κάτι νέο με την ΑΕΚ. Τη μία τα άκουγε ο Ρέτσος, μετά ο Σωκράτης, τώρα ήταν η σειρά του Μπα και η ζωή συνεχίζεται…

Ο Ολυμπιακός τώρα καλείται να ηρεμήσει, ο κόσμος να τσεκάρει την ψυχραιμία του, την υπομονή του. Οι παίκτες θα περάσουν καλά μέχρι να επιστρέψουν ξανά στο γήπεδο, αλλά θα πρέπει εκεί να καταλάβουν πως στις 23 του Απρίλη, το τρίποντο απέναντι στην ΑΕΚ θα είναι μονόδρομος. Γιατί ναι, δεν μπορεί να έχει πολλές πιθανότητες για το πρωτάθλημα, αλλά θα πρέπει να διεκδικήσει με κάθε τρόπο τη δεύτερη θέση. Η κατάληψη της τρίτης θέσης, ειδικά αν κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας ο ΠΑΟΚ, θα φέρει την ομάδα στα προκριματικά του Conference League και με… όρια για τη νέα χρονιά με το «καλημέρα».

Τις επόμενες ημέρες πάντως, είναι δεδομένο πως η διοίκηση των Πειραιωτών θα αναλάβει δράση για τα καλά και ειδικά αυτός ο Μάιος, νομίζω πως θα έχει πολλές… εκπλήξεις. Για κάποιους δυσάρεστες, καθώς κανείς δεν είναι δεδομένος, ειδικά μετά από μία σεζόν που έχει προσφέρει τόσα μαθήματα και τόσα παραδείγματα.

Εύχομαι Καλό Πάσχα σε όλους και δύναμη και αντοχή στον κόσμο του Ολυμπιακού. Δεν είναι κι εύκολο με αυτά που βλέπει από ματς σε ματς να αντέξει, είναι και τα όρια του καθενός βλέπετε που παίζουν το ρόλο τους. Να περάσετε καλά και να προσέχετε…