Η Ντόρτμουντ ανακοίνωσε τον Σάμπιτσερ με σκηνή από το Game Of Thrones (vid)

Μάρσελ Σάμπιτσερ

i

©Dortmund

Η Ντόρτμουντ ανακοίνωσε τον Σάμπιτσερ με σκηνή από το Game Of Thrones (vid)

Κώστας Τσιακλής 09:21 - 25.07.2023

Η Ντόρτμουντ ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάρσελ Σάμπιτσερ από τη Μπάγερν Μονάχου. Οι Βεστφαλοί προϊδέασαν τους οπαδούς τους για τη μεταγραφή με ένα βίντεο από το Game Of Thrones.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάρσελ Σάμπιτσερ από τη Μπάγερν Μονάχου. Ο Αυστριακός υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο και θα παραμείνει στη Βεστφαλία μέχρι το 2027.

Η Ντόρτμουντ πούλησε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ στη Ρεάλ Μαδρίτης με ένα ποσό που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 130 εκατομμύρια ευρώ. Μετά την απώλεια του κορυφαίου παίκτη της η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς είναι αναγκασμένη να ενισχυθεί στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Πέραν του Άγγλου μέσου, από το χώρο του κέντρου αποχώρησε επίσης και ο Μαχμούντ Νταχούντ (πήγε ελεύθερος στη Μπράιτον).

Η πρώτη μεταγραφή για τη συγκεκριμένη θέση ολοκληρώθηκε αφού η Ντόρτμουντ έφτασε σε συμφωνία με τη Μπάγερν Μονάχου για την απόκτηση του Μάρσελ Σάμπιτσερ. Όπως είχε αναφέρει ο δημοσιογράφος του γερμανικού Sky Sport, Φλόριαν Πλέτενμπεργκ, το ντιλ μεταξύ των δύο ομάδων έκλεισε στα 19 εκατομμύρια ευρώ συν ορισμένα μπόνους. Σημαντικό ρόλο στην επικύρωση της συμφωνίας έπαιξε ο αθλητικός διευθυντής της Ντόρτμουντ, Σεμπάστιαν Κεχλ.

Η Ντόρτμουντ προχώρησε και στην ανακοίνωση του ποδοσφαιριστή και μάλιστα είχε προϊδεάσει τον κόσμο με μια σκηνή από τη διάσημη σειρά Game Of Thrones. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρθηκε το εξής:

«Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Μπουντεσλίγκα, Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενίσχυσε την κεντρική μεσαία γραμμή του με την απόκτηση του υποψηφίου Μαρσέλ Σάμπιτσερ από την Μπάγερν Μονάχου. Ο 29χρονος υπαρχηγός της Εθνικής Αυστρίας ολοκλήρωσε σήμερα τον ιατρικό έλεγχο στο Ντόρτμουντ και στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο με ισχύ έως τις 30 Ιουνίου 2027.

Ο Σάμπιτσερ θα συνδεθεί με την ομάδα της Ντόρτμουντ, η οποία αναχώρησε για να παίξει μια σειρά φιλικών αγώνων στις ΗΠΑ τη Δευτέρα, την Τρίτη, όπως και ο αθλητικός διευθυντής της, Σεμπάστιαν Κεχλ».

«Θα ήθελα να παίξω τον ρόλο μου στο να διασφαλίσω ότι η Ντόρτμουντ θα πετύχει τους στόχους της»

Ο Σάμπιτσερ παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις με τη νέα του ομάδα και είπε: 

«Ανυπομονώ να ενταχθώ επιτέλους στην ομάδα και να φορέσω τη φανέλα της Ντόρτμουντ. Οι συζητήσεις με τη διοίκηση της Μπορούσια ήταν εξαιρετικές και μου έδειξαν πόσο φιλόδοξος θέλει να είναι ο σύλλογος τα επόμενα χρόνια. Θα ήθελα να παίξω τον ρόλο μου στο να διασφαλίσω ότι η Ντόρτμουντ θα πετύχει τους στόχους της και θα έχει κάθε λόγο να γιορτάσει ξανά κάτι ξεχωριστό με τους οπαδούς της το συντομότερο δυνατό».

Ο Σάμπιτσερ βρισκόταν στη Μπάγερν Μονάχου από τον Αύγουστο του 2021 όταν και αποκτήθηκε με 15 εκατομμύρια ευρώ από τη Λειψία. Τον τελευταίο καιρό ο 29χρονος δεν βρισκόταν στα βασικά πλάνα της ομάδας αφού το προηγούμενο εξάμηνο βρισκόταν δανεικός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επέλεξε να μην προχωρήσει στην αγορά του. Συνολικά με τους «Βαυαρούς» είχε δύο γκολ και δύο ασίστ σε 54 συμμετοχές.