Παίρνει τον Σάμπιτσερ από τη Μπάγερν η Ντόρτμουντ

Μαρσέλ Ζάμπιτσερ

i

©Photo by Uwe Winter/DeFodi Images via Getty Images

Παίρνει τον Σάμπιτσερ από τη Μπάγερν η Ντόρτμουντ

Κώστας Τσιακλής 12:56 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:03 - 24.07.2023

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ θα ενισχυθεί στο χώρο της μεσαίας γραμμής αφού θα αποκτήσει τον Μάρσελ Σάμπιτσερ από τη Μπάγερν Μονάχου.

Παίκτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ θα πρέπει να θεωρείται ο Μάρσελ Σάμπιτσερ. Οι Βεστφαλοί ήρθαν σε συμφωνία με τη Μπάγερν Μονάχου για τη μεταγραφή του ενώ ο Αυστριακός μέσος έχει ήδη περάσει για τις ιατρικές εξετάσεις.

Η Ντόρτμουντ πούλησε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ στη Ρεάλ Μαδρίτης με ένα ποσό που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 130 εκατομμύρια ευρώ. Μετά την απώλεια του κορυφαίου παίκτη της η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς είναι αναγκασμένη να ενισχυθεί στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Πέραν του Άγγλου μέσου, από το χώρο του κέντρου αποχώρησε επίσης και ο Μαχμούντ Νταχουντ (πήγε ελεύθερος στη Μπράιτον).

Η πρώτη μεταγραφή για τη συγκεκριμένη θέση μοιάζει να ολοκληρώνεται αφού η Ντόρτμουντ έφτασε σε συμφωνία με τη Μπάγερν Μονάχου για την απόκτηση του Μάρσελ Σάμπιτσερ. Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του γερμανικού Sky Sport, Φλόριαν Πλέτενμπεργκ, το ντιλ μεταξύ των δύο ομάδων έκλεισε στα 19 εκατομμύρια ευρώ συν ορισμένα μπόνους. Σημαντικό ρόλο στην επικύρωση της συμφωνίας έπαιξε ο αθλητικός διευθυντής της Ντόρτμουντ, Σεμπάστιαν Κεχλ.

Ο Αυστριακός μέσος θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2027 και θα αποχωρήσει άμεσα για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα για το κύριος μέρος της προετοιμασίας της. Αυτή θα είναι η 3η μεταγραφή της Ντόρτμουντ αφού νωρίτερα στο μεταγραφικό παράθυρο αποκτήθηκαν οι Φέλιχ Ενμέτσα και Ραμί Μπενσεμπαϊνί.

Ο Σάμπιτσερ βρισκόταν στη Μπάγερν Μονάχου από τον Αύγουστο του 2021 όταν και αποκτήθηκε με 15 εκατομμύρια ευρώ από τη Λειψία. Τον τελευταίο καιρό ο 29χρονος δεν βρισκόταν στα βασικά πλάνα της ομάδας αφού το προηγούμενο εξάμηνο βρισκόταν δανεικός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επέλεξε να μην προχωρήσει στην αγορά του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σάμπιτσερ δεν είναι ο πρώτος παίκτης που μεταγράφεται μεταξύ των δύο ομάδων το φετινό καλοκαίρι αφού ο Ραφαέλ Γκερέιρο άφησε τη Ντόρτμουντ για να ενταχθεί στο ρόστερ της Μπάγερν Μονάχου.