Ο Αλμέιδα θα προσθέσει φρέσκα πόδια στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για το ματς με τον Άρη
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα θα προσθέσει φρέσκα πόδια στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για το ματς με τον Άρη

Κώστας Τσίλης 08:25 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:28 - 09.04.2023

Όπως έκανε και την Τετάρτη στον Βόλο, έτσι και σήμερα απέναντι στον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Αλμέιδα θα κάνει αλλαγές στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ

Από την προηγούμενη Κυριακή μέχρι σήμερα, η ΑΕΚ έχει ήδη παίξει δυο ματς πρωταθλήματος και μακριά από την έδρα της και με ταξίδια εκτός Αθηνών. Ωστόσο επί της ουσίας έχει φτάσει μόλις στα μισά μιας (ανηφορικής) διαδρομής, με συνολικά τέσσερα επίσημα παιχνίδια, μέσα σε διάστημα δέκα ημερών. Και ο Ματίας Αλμέιδα ξέρει πως για να συνεχίσει το νικηφόρο σερί και στο σημερινό ματς με τον Άρη, θα πρέπει να προσθέσει φρέσκα πόδια στην βασική του ενδεκάδα. 

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει ήδη δείξει από το παιχνίδι της προηγούμενης Τετάρτης στο Πανθεσσαλικό, πως θεωρεί εξόχως σημαντική την υπόθεση της διαχείρισης του υλικού. Με πέντε αλλαγές σε σχέση με το ματς της Τούμπας, έπαιξε η ΑΕΚ απέναντι στον Βόλο. Και στο σημερινό παιχνίδι με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, μπορεί να μην είναι τόσες οι αλλαγές, όμως και πάλι θα γίνουν. Με παίκτες που έμειναν εκτός στο Πανθεσσαλικό, να διεκδικούν σήμερα θέση στο βασικό σχήμα. 

Ο Εχσάν Χατζισαφί μετά από πολύ καιρό και συνεχόμενα παιχνίδια, πήρε ανάσες στον Βόλο και δεν έπαιξε ούτε λεπτό. Αλλά σήμερα αναμένεται να άρει ξανά την θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Νταμιάν Σιμάνσκι μπήκε στο Πανθεσσαλικό μόνο στο φινάλε για τις καθυστερήσεις. Είναι φρέσκος και πιθανότατα θα πάρει την θέση του Γιόνσον στον ρόλο του κόφτη μπροστά από τα δυο στόπερ. Ενώ και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, που δεν ξεκίνησε βασικός στον Βόλο, αναμένεται να επιστρέψει στο αριστερό άκρο της επίθεσης της ΑΕΚ, για να "στείλει" τον Πινέδα στον άξονα, ως δεύτερο χαφ. 

Πιθανότατα ο Αλμέιδα θα ήθελε να μπορούσε να κάνει ακόμα περισσότερες αλλαγές με "φρέσκα" πόδια στην σημερινή ενδεκάδα. Όμως για την αμυντική γραμμή δεν δίνουν αυτή την δυνατότητα οι απουσίες του Μουκουντί και του Σιντιμπέ και στην επίθεση η απουσία του Άμραμπατ. Επομένως ο Βίντα με τον Τζαβέλλα θα είναι τα στόπερ και ο Ρότα δεξί μπακ, αλλά και ο Ελίασον δεξί εξτρέμ. Ενώ για το σημερινό ματς έτσι κι αλλιώς ο Αλμέιδα δεν θα σκεφτόταν να αλλάξει το δίδυμο του Γκαρσία με τον Αραούχο στην γραμμή κρούσης.