Ο Αλμέιδα θα την ανακατέψει (ξανά) την τράπουλα

O Mατίας Αλμέιδα

i

©intime

Ο Αλμέιδα θα την ανακατέψει (ξανά) την τράπουλα

Κώστας Τσίλης 18:50 - 12.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:22 - 15.05.2024

Στο τραπέζι έχει βάλει ήδη ο Αλμέιδα το αγωνιστικό πλάνο για το ματς της Κυριακής με τον Άρη και ετοιμάζει αλλαγές

Η ΑΕΚ μετρά αντίστροφα για να φτάσει σ' έναν εξαιρετικά σημαντικό σταθμό της πορείας της μέσα στον χρόνο. Το Σάββατο γίνεται... αιώνια καθώς κλείνει 100 χρόνια από την ίδρυση της. Μια πολύ σημαντική μέρα για τον σύλλογο, που όμως ο Ματίας Αλμέιδα και οι ποδοσφαιριστές του δεν μπορούν να την απολαύσουν, ούτε καν να την σκεφτούν. Για τον Αργεντινό τεχνικό το... focus, είναι στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Είναι ένα ματς στο οποίο πολύ προφανώς η νίκη είναι εκ των ων ουκ άνευ για την ΑΕΚ. Και ο Αλμέιδα ήδη έχει βάλει στο τραπέζι το αγωνιστικό πλάνο, καθώς σκοπεύει να πάει σε μπόλικες αλλαγές στην βασική ενδεκάδα. Εξάλλου κάποιες εξ αυτών είναι υποχρεωτικές. Με τον Λιβάι Γκαρσία τραυματία, τον Νταμιάν Σιμάνσκι που συμπλήρωσε τρεις κάρτες τιμωρημένο και τον Νορντίν Άμραμπατ σε φάση μάλλον να προφυλαχθεί, ήδη μαζεύονται τρεις θέσεις που ο Αλμέιδα θα πρέπει να κάνει άλλες επιλογές.

Θεωρητικά δεν είναι δύσκολες αποφάσεις, καθότι ο Πόνσε θα παίξει φορ, ο Γιόνσον θα ξεκινήσει στα χαφ και ο Ελίασον θα παίξει στην θέση του στο δεξί άκρο της επίθεσης. Όμως το ανακάτεμα της τράπουλας θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Πιθανότατα ο Γκατσίνοβιτς θα παραμείνει στην βασική ενδεκάδα, αλλά ανάλογο με τον ρόλο του στο γήπεδο, θα κριθεί αν θα διεκδικήσει θέση βασικού ο Τσούμπερ ή ο Αραούχο ή ακόμα και ο Φερνάντες.

Πολύ πιθανό να κάνει ο Αλμέιδα αλλαγές ακόμα και στην τετράδα της άμυνας. Ειδικά για το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Σταύρος Πήλιος είναι φαβορί για να πάρει και πάλι θέση βασικού. Ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο, να ξεκουράσει ο Αλμέιδα έναν εκ των Βίντα ή Μουκουντί και να κάνει μια διαφορετική επιλογή για το κέντρο της άμυνας.