Ο Mr. Assist Νάρεϊ, τα γκολ στα ντέρμπι και το σοβαρό πρόβλημα υγείας

Κάλεντ Νάρεϊ

i

© Intime

Ο Mr. Assist Νάρεϊ, τα γκολ στα ντέρμπι και το σοβαρό πρόβλημα υγείας

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:33 - 28.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:19 - 28.08.2023

Το αντίο του Κάλεντ Νάρεϊ στον ΠΑΟΚ έπειτα από μία γεμάτη σεζόν, που περιείχε κι αρκετή δόση ατυχίας…

Όπως είναι γνωστό, ο Κάλεντ Νάρεϊ αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να αποτελέσει παρελθόν κι επίσημα από τον ΠΑΟΚ!

Το χθεσινοβραδινό (27/8) ματς του Δικεφάλου κόντρα στην Κηφισιά για τη 2η αγωνιστική της Stoiximan Super League, ήταν και το τελευταίο του Γερμανού εξτρέμ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου επικράτησε της νεοφώτιστης ομάδας με 2-1 χάρη στο γκολ του Τζίμα και στο αυτογκόλ του Τσάπαν, το οποίο χάρισε και τη νίκη. 

Μάλιστα, ο Νάρεϊ έφτασε πολύ κοντά στο να αποχαιρετήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης με τον ιδανικότερο τρόπο, δηλαδή με ένα τελευταίο γκολ στην Τούμπα, μπροστά στο κοινό του ΠΑΟΚ.

Δύο λεπτά μετά το τέρμα του Μασούρα, το οποίο σόκαρε τους ασπρόμαυρους κι έφερε το ματς στα ίσα, ο Γερμανός εξτρέμ δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Μπορεί σε αυτήν τη φάση ο 29χρονος να στάθηκε άτυχος, όμως για καλή του τύχη λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησε το λάθος του Τσάπαν, που έβαλε εκ νέου μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η υπόθεση της μεταγραφής του Γερμανού εξτρέμ στην Αλ Καλίτζ βρίσκεται σε τελικό στάδιο, αφού οι Θεσσαλονικείς τα έχουν βρει σε όλα με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας για την πώλησή του.

Ο «Δικέφαλος του βορρά» θα βάλει στα ταμεία του το ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ, ενώ σε περίπτωση που επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι της Αλ Καλίτζ, θα πάρει επιπλέον 300 χιλιάδες ευρώ. Επίσης, οι «ασπρόμαυροι» θα διατηρήσουν και το 40% των δικαιωμάτων του παίκτη.

Η έλευση στη Θεσσαλονίκη και ο τελικός απολογισμός

Στις 17 Ιουλίου του 2022, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Κάλεντ Νάρεϊ από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, με τον Γερμανό να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο. Οι εκπληκτικές επιδόσεις του 29χρονου ποδοσφαιριστή με τη φανέλα της γερμανικής ομάδας, «ανάγκασαν» τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ να εξετάσουν σοβαρά την περίπτωσή του, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο «γάμος». 

Όπως αποδείχθηκε, στη Φορτούνα ο Νάρεϊ βρήκε την… Ιθάκη του, καθώς σε 32 ματς σε όλες τις διοργανώσεις μέτρησε 8 γκολ και 15 ασίστ, όντας ο κορυφαίος δημιουργός της δεύτερης κατηγορίας.

Στον ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε τον παραπάνω άτυπο τίτλο, καταγράφοντας τη σεζόν 2022-2023, 35 συμμετοχές με 8 γκολ και 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Φέτος πρόλαβε να καταγράψει ήδη άλλες έξι συμμετοχές στα προκριματικά του UEFA Conference League και το πρωτάθλημα, φτάνοντας έτσι τα 41 ματς.

Τα τρία ξεχωριστά γκολ

Μπορεί κατά τη θητεία του στα ελληνικά γήπεδα ο Νάρεϊ να έκανε τη διαφορά με τις ασίστ, όμως ο Γερμανός πέτυχε και τρία γκολ στο πρωτάθλημα ύψιστης σημασίας. Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για το… buzzer beater κόντρα στον Ατρόμητο αλλά και για τα δυο τέρματα στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. 

Στο ματς με τους Περιστεριώτες για τη 2η αγωνιστική της Super League, ο Δικέφαλος πήρε τη νίκη με 2-1 χάρη στον Νάρεϊ, ο οποίος παρά το σοκ της ισοφάρισης του Ατρόμητου λίγα λεπτά νωρίτερα, κατάφερε να εκμεταλλευτεί σωστά τη σέντρα του Ζίβκοβιτς και με μια δύσκολη εκτέλεση να διαμορφώσει το τελικό 2-1 στις καθυστερήσεις.

Σε ότι αφορά το ντέρμπι με τους Πειραιώτες, στις 17 Οκτωβρίου του 2022 η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου «απέδρασε» με εμφατικό διπλό από το «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Νάρεϊ να σημειώνει το δεύτερο και νικητήριο γκολ για τους φιλοξενούμενους (1-2).

Τέλος, το τρίτο τέρμα του Γερμανού που έκανε τη διαφορά, ήταν αυτό απέναντι στην ΑΕΚ τον περασμένο Φλεβάρη. Οι ασπρόμαυροι υποδέχτηκαν την ΑΕΚ στην Τούμπα και πήραν τη νίκη (2-0), με τον 29χρονο εξτρέμ να υποδέχεται την μπάλα έπειτα από τη μαγική ασίστ του Κωνσταντέλια και να ανοίγει νωρίς το σκορ στο ντέρμπι.

Το πρόβλημα υγείας που στοίχισε στον Νάρεϊ το φινάλε της σεζόν και τον τελικό

Στις 13 Απριλίου του 2023 και στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Λαμία για τη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου (1-1), ο Νάρεϊ πραγματοποίησε το τελευταίο του ματς με την «ασπρόμαυρη» φανέλα για τη σεζόν 2022-23, λόγω ενός σοβαρού προβλήματος υγείας.

Ο Γερμανός λόγω ενοχλήσεων στο αναπνευστικό εισήχθη στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε μία σειρά εξετάσεων, οι οποίες αποτύπωσαν ευρήματα που συχνά εμφανίζουν άνθρωποι που πέρασαν με ή χωρίς συμπτώματα Covid-19 (μικροθρομβώσεις σε αγγεία του πνεύμονα).

Βάσει του ανάλογου πρωτοκόλλου, ο ασθενής θα απέχει από τις αθλητικές δραστηριότητες για τουλάχιστον δυο εβδομάδες και θα λάβει φαρμακευτική αγωγή μέχρι η επανεξέταση να δείξει διάλυση των θρόμβων.

Η κατάστασή του δεν εμπνέει περαιτέρω ανησυχία και ο Κάλεντ θα επιστρέψει σπίτι του μετά το πέρας και τον υπόλοιπων προληπτικών εξετάσεων», ήταν η αναλυτική ενημέρωση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με την κατάσταση του Γερμανού ποδοσφαιριστή.

Με αφορμή αυτήν την περιπέτεια, ο 29χρονος εξτρέμ απουσίασε από τα τελευταία σημαντικά ματς των play offs, όπως επίσης κι από τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Ωστόσο ο μέχρι πρότινος παίκτης του ΠΑΟΚ δεν το έβαλε ποτέ κάτω, επέτρεψε στην αγωνιστική δράση ακόμη πιο δυνατός και πλέον είναι έτοιμος για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.