Ο δημοσιογράφος που εξόργισε τον Κλοπ: «Έκανα μια αθώα ερώτηση και μου φώναξε και έσπρωξε το μικρόφωνο» (vid)

Γιούργκεν Κλοπ 

Ο δημοσιογράφος που εξόργισε τον Κλοπ: «Έκανα μια αθώα ερώτηση και μου φώναξε και έσπρωξε το μικρόφωνο» (vid)

Κώστας Τόπας 11:49 - 19.03.2024

Ο ρεπόρτερ που επέπληξε ο Γιούργκεν Κλοπ μετά την ήττα της Λίβερπουλ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ισχυρίστηκε ότι ο Γερμανός φώναξε και ούρλιαξε εναντίον του εκτός κάμερας.

Σε έναν ανεπανάληπτο προημιτελικό, εκ των κορυφαίων στην ιστορία του αρχαιότερου ποδοσφαιρικά θεσμού στη Μ. Βρετανία, του Κυπέλλου Αγγλίας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τιμώρησε τα λάθη και την υπεροψία που έδειξαν οι αντίπαλοί της στην κανονική διάρκεια του ματς και με 4-3 στην παράταση (2-2 ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια), με το γκολ του νεαρού Ντιαλό στο 120', πήραν μία απίστευτη πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης. 

Και μετά το παιχνίδι, ένας δυσαρεστημένος Γιούργκεν Κλοπ τα έβαλε με έναν δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του μετά τον αγώνα στο νορβηγικό τηλεοπτικό κανάλι VSport1. Ο Γερμανός τεχνικός προσβλήθηκε όταν ο Νιλς Κρίστιαν Φρέντερικσεν είπε: «Κανονικά η ένταση είναι το όνομα του παιχνιδιού σας, οπότε πώς έγινε τόσο δύσκολο στην παράταση;»

Σαστισμένος, ο προπονητής της Λίβερπουλ κοίταξε επίμονα τον δημοσιογράφο πριν απαντήσει: «Αισθάνομαι ότι είναι λίγο χαζή ερώτηση. Έχουμε παίξει, δεν ξέρω πόσα παιχνίδια πρόσφατα. Δεν ξέρω πόσα παιχνίδια ακριβώς έχει παίξει η Γιουνάιτεντ». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έλα, προφανώς δεν είσαι σε καλή φόρμα και δεν έχω το θράσος γι' αυτό. Τι συμβαίνει με σένα;»

Ο Φρέντερικσεν ισχυρίστηκε τώρα ότι ο καβγάς συνεχίστηκε εκτός κάμερας. Ο δημοσιογράφος είπε στο Tipsbladet : «Έμεινα πολύ έκπληκτος με αυτό, και όσοι στέκονταν τριγύρω ήταν φοβισμένοι και σχεδόν στριμώχνονταν στον τοίχο όπως: "Ουάου, τι διάολο συνέβη μόλις εδώ;" Συνεχίστηκε μετά από αυτό που φάνηκε στην τηλεόραση. Συνέχισε στο διάδρομο, όπου ο Κλοπ με φώναξε και ούρλιαζε. Κι εγώ τον ακολούθησα γιατί νόμιζα ότι ήταν κάτι περίεργο.

«Έμεινα πολύ έκπληκτος, ενώ κάποιοι έδειχναν πολύ σοκαρισμένοι και ρώτησαν: "Είσαι καλά;". Και φυσικά είμαι εντάξει. Έχω πάρει πολλές φορές συνέντευξη από τον Γιούργκεν. Δεν τον ξέρω προσωπικά, αλλά έχω πάει στη Μάιντς αρκετές φορές όταν ήταν εκεί ο Λεόν Αντρέασεν και ο Μοχάμεντ Ζιντάν, και του έχω πάρει επίσης συνέντευξη στη Ντόρτμουντ και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Λίβερπουλ. Άρα δεν έχουμε μια καθόλου κακή σχέση.

Ξέρω ότι όταν είσαι ένας από τους καλύτερους προπονητές του κόσμου και είσαι εδώ και χρόνια, δεν έρχεται αν δεν είσαι ο χειρότερος χαμένος στον κόσμο. Η προϋπόθεση του να είσαι καλός προπονητής είναι ότι δεν σου αρέσει να χάνεις και ότι είσαι νικητής».