Ο επώδυνος λόγος που ο Φαν Ντάικ αρνείται να γράψει το επώνυμο του στη φανέλα του (vids)
i

Βέρτζιλ Φαν Ντάικ/©Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images/Ideal Images

Ο επώδυνος λόγος που ο Φαν Ντάικ αρνείται να γράψει το επώνυμο του στη φανέλα του (vids)

Κώστας Τόπας 08:03 - 19.01.2023 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 19.01.2023

O Βίρτζιλ Φαν Ντάικ έχει επιβάλλει την απαγόρευση της αναγραφής του επωνύμου στην φανέλα του, για πάντα, λόγω οικογενειακής διαμάχης.

Ο Ολλανδός στόπερ είχε μεγάλο αντίκτυπο από τότε που μετακόμισε στην Αγγλία το 2015, διέπρεψε στη Σαουθάμπτον και βοήθησε την Λίβερπουλ να κερδίσει πολλά τρόπαια, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου της πρωταθλήματος μετά από 30 χρόνια. Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ αυτή τη στιγμή είναι εκτός δράσης λόγω τραυματισμού, αλλά όταν επιστρέψει, θα παρατηρήσετε ότι δεν έχει το επώνυμό του στο πίσω μέρος της φανέλας του.

Σύμφωνα με τον θείο του από την πλευρά της μητέρας του, Στίβεν Φο Σίου, ο Φαν Ντάικ άφησε το δεύτερο όνομά του λόγω οικογενειακής διαμάχης. «Ο μπαμπάς του χώρισε με τη μητέρα του και τα τρία παιδιά του, συμπεριλαμβανομένου του Βέρτζιλ. Η αλήθεια είναι ότι ο μπαμπάς του δεν ήταν κοντά του για πολλά χρόνια και είναι η μητέρα του που είναι ο πραγματικός ήρωας αυτής της ιστορίας», είπε αρχικά ο θείος του στη Sun το 2018, για να συνεχίσει λέγοντας:

«Ο Ρον (Φαν Ντάικ) είναι καλός τύπος, αλλά πρέπει να είσαι κάτι παραπάνω από αυτό για να είσαι καλός πατέρας. Πρέπει να είστε εκεί για τα παιδιά σας. Ο Ρον παντρεύτηκε ξανά και η νέα του σύζυγος ήταν πολύ δεσποτική, οπότε δεν έβλεπε πολύ τα παιδιά του», κατέληξε.

Ο χωρισμός των γονιών του ήταν αναπόφευκτος, με τον Ρον να παντρεύεται ξανά και να κόβει τις γέφυρες επικοινωνίας με την Έλεν και τα παιδιά του. Ο 12χρονος τότε, Βίρτζιλ δεν του το συγχώρησε ποτέ. Ετσι, ως «αντίποινα» αποφάσισε να διαγράψει το πατρώνυμο από την φανέλα του, αφήνοντας το μικρό του όνομα.

Ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ δεν έζησε μια εύκολη ζωή ως έφηβος. Το 2007, σε ηλικία 16 ετών, πέρασε από δοκιμαστικά στη Βίλεμ ως αριστερός μπακ, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να βγάλει το χαρτζιλίκι του, δουλεύοντας ως λαντζέρης σε εστιατόριο. Ενα χρόνο αργότερα, ο νεαρός Βίρτζιλ πήρε απότομα ύψος (18 εκατοστά), ενώ επιχειρούσε πλέον να καθιερωθεί ως σέντερ μπακ.

Ωστόσο, ο προπονητής εκείνης της ομάδας, Έντουιν Χέρμανς, θεωρούσε πως ο Ολλανδός πλέον στόπερ της Λίβερπουλ, δεν έχει προοπτικές εξέλιξης. Τελικά, για το νεαρό Βίρτζιλ, «φύλακας-άγγελος» αποδείχθηκε ο Μάρτιν Κούμαν, που εργαζόταν τότε στην Χρόνινχεν και το 2010 τον πήρε στην ομάδα του με μεταγραφή. Από εκεί και ύστερα η φανέλα του νεαρού Ολλανδού θα έγραφε «Βίρτζιλ» για πάντα, μέχρι την απόλυτη απογείωση στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, μέχρι το τέλος.

Tags: