Ο Έρικ τεν Χαχ έστειλε τους παίκτες του σε ψυχολόγο μετά την «επτάρα» από τη Λίβερπουλ

Έρικ Τεν Χαχ

i

© Getty Images

Ο Έρικ τεν Χαχ έστειλε τους παίκτες του σε ψυχολόγο μετά την «επτάρα» από τη Λίβερπουλ

Πάνος Μαλακτάρης • 10:49 - 07.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Η Κυριακή (5/3) θα μείνει για καιρό χαραγμένη στη μνήμη των οπαδών αλλά και των παικτών των κόκκινων διαβόλων, με τον προπονητή τους να συμβουλεύει τους παίκτες του να μιλήσουν με ειδικό σύμβουλο ψυχικής υγείας

Το «κάζο» της αναμέτρησης με τη Λίβερπουλ είναι από αυτά που λέμε πως δύσκολα ξεχνιούνται, αν ξεχαστούν δηλαδή ποτέ. Δε ξεπερνάς εύκολα μια τέτοια συντριβή από τον «αιώνιο» αντίπαλό σου, δε συμβαίνει συχνά και δεν είναι και ένα οποιοδήποτε παιχνίδι. Σε όρους ψυχολογίας, ως μετατραυματικό στρες ορίζεται «η διαταραχή που προκαλείται από ένα ψυχολογικά τραυματικό γεγονός, που περιλαμβάνει είτε έναν πραγματικό ή απειλούμενο θάνατο είτε έναν σοβαρό τραυματισμό του πάσχοντος ή άλλων. Αυτού του είδους τα γεγονότα καλούνται “κρίσεις” και τα βιώνει κάποιος μόνος ή σε ομάδα». 

Τρομερή Μπρέντφορντ συνέχισε το αήττητο και βλέπει Conference, 3-2 τη Φούλαμ
PREMIER LEAGUE

00:22 - 07.03.2023

Τρομερή Μπρέντφορντ συνέχισε το αήττητο και βλέπει Conference, 3-2 τη Φούλαμ

Η Μπρέντφορντ επικράτησε της Φούλαμ με 3-2 και έδωσε συνέχεια στο αήττητο σερί της. Πλέον, η ομάδα του Τόμας Φρανκ βρίσκεται στο -1 από την 7η αντίπαλο της και ο στόχος του Europa Conference League είναι πιο κοντά.

Ο ορισμός αυτός μάλλον χτύπησε καμπανάκι όπως λέμε στον Ολλανδό προπονητή της Γιουνάιτεντ, ο οποίος στις 9 το πρωί της Δευτέρας μάζεψε τους παίκτες του στο προπονητικό κέντρο της ομάδας με ένα συγκεκριμένο σκοπό. Όπως μεταδίδει η daily mail, το πρόγραμμα αρχικά περιείχε προβολή βίντεο με όλα τα -χοντρά- λάθη τα οποία οδήγησαν σε αυτή την ταπεινωτική ήττα, παράλληλα με επεξήγηση και ανάλυση αυτών. 

Το δε μήνυμά του, ήταν ενωτικό: «Ό,τι συνέβη δε καταστρέφει όλη την καλή δουλειά που έχουμε κάνει μέσα στη σεζόν», είπε χαρακτηριστικά. Τους μίλησε για τη σημασία του να μείνουν ενωμένοι, «πεινασμένοι» για διακρίσεις, αλλά και για την ψυχολογική διαχείριση αυτής της ήττας. Στο τέλος της ομιλίας του και αφού -όπως ήταν λογικό κι αναμενόμενο- έβλεπε από όλους σκυφτά κεφάλια, τους μίλησε για τον ψυχολόγο της ομάδας. 

Ο επίσης Ολλανδός Ράινιερ Κερς είναι ο ειδικός ψυχικής υγείας που έχει φέρει ο τεν Χαχ στο Μάντσεστερ, ευρισκόμενος στη διάθεση των παικτών για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν. Στη σύγχρονη εποχή ευτυχώς έχει γίνει και εξακολουθεί να γίνεται μια σοβαρή και συντεταγμένη προσπάθεια προς την κατεύθυνση της ψυχολογικής προσέγγισης των αθλητών, και του αντίκτυπου που αυτή έχει στις ζωές τους. Με ευχή όλων η πεπαλαιωμένη και φαιδρή άποψη πως «νέοι, ωραίοι και με πολλά χρήματα είναι, σιγά μην έχουν και ψυχολογικά θέματα», να μείνει για πάντα στο παρελθόν. Αξιέπαινος Έρικ τεν Χαχ, στο χέρι των παικτών να ανακάμψουν και να οδηγήσουν τη Γιουνάιτεντ σε νέες επιτυχίες, μετά και την -πολύ πρόσφατη- κατάκτηση του Carabao Cup