Ο Φαμπιάνο έφερε ισορροπία στην άμυνα αλλά... και στον Μπράμπετς
i

@intime

Ο Φαμπιάνο έφερε ισορροπία στην άμυνα αλλά... και στον Μπράμπετς

Αλέξης Σαββόπουλος 13:57 - 30.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:32 - 17.05.2024

Η παρουσία ξανά στην ενδεκάδα του βραζιλιάνου ανεβάζει τουλάχιστον δυο επίπεδα τον Αρη, την αμυντική του λειτουργία και συμπαρασύρει και τον τσέχο.

Στον φετινό Αρη υπάρχουν 3-4 ποδοσφαιριστές του βασικού κορμού που είναι πολύ σημαντικοί για τη συνολικότερη λειτουργία της ομάδας. Η παρουσία ή αντίστοιχα η απουσία των οποίων, επηρεάζει, θετικά ή αρνητικά την εικόνα της ομάδας του Μάντζιου. Στην κατηγορία αυτή, σε περίοπτη θέση βρίσκεται το όνομα του Φαμπιάνο.  Όταν λείπει ο βραζιάνος από την ενδεκάδα, λείπει μαζί με αυτόν και η ηρεμία που διακρίνει το παιχνίδι του. Το καθαρό μυαλό, το διάβασμα των φάσεων και φυσικά η ικανότητά του να συμμετέχει στο… χτίσιμο των επιθέσεων απο πίσω.

Στη νίκη επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, ο Φαμπιάνο πέρασε με επιτυχία τουλάχιστον δέκα πάσες στα μεσοδιαστήματα, δημιουργώντας προυποθέσεις υποσχόμενων επιθέσεων, άσχεται αν αυτές εξελίχθηκαν εντέλει σε τέτοιες ή όχι. Η παρουσία του στην ενδεκάδα στα δυο τελευταία παιχνίδια με Ολυμπιακό εντός και Παναθηναϊκό εκτός, διόλου τυχαίο που συνοδεύτηκε και από την επιστροφή του Αρη στα θετικά αποτελέσματα. Αντίστοιχα στα δυο ματς με την ΑΕΚ που απουσίασε, ο Αρης έχασε.

Στο παιχνίδι της ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ μάλιστα με κατεβασμένα. Αλλά και συνολικά στα παιχνίδια που έχει απουσιάσει, ο Αρης φαίνεται να χάνει την αμυντική του ισορροπία, συμπαρασύροντας στη μετριότητα και τον διόσκουρό του στο κέντρο της άμυνας, τα τελευταία χρόνι, τον Γιακούμπ Μπράμπετς. Επίσης μόνο σύμπτωση δεν αποτελεί το γεγονός ότι στα δυο τελευταία ματς που επανέκαμψε ο 32χρονος βραζιλιάνος, επέστρεψε στις εμφανίσεις με θετικό πρόσημο και ο Μπράμπετς που σε αρκετά παιχνίδαι φέτος, είχε χάσει το καθαρό μυαλό του.

Ο βραζιλιάνος κερδιζει πόντους και από ένα ακόμη γεγονός. Δεν μοιάζει να τον έχει επηρεάσει καθόλου το ότι σε δυο μήνες λήγει το συμβόλαιό του με τον Αρη. Το τιμάει στο έπακρο και με τις εμφανίσεις του στέλενει και ενα ξεκάθαρο μήνυμα όσον αφορά την αναγκαιότητα της παραμονής και μετά το καλοκαίρι.