Νίκη ψυχολογίας που του δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο για τον τελικό
i

©intime

Νίκη ψυχολογίας που του δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο για τον τελικό

Αλέξης Σαββόπουλος 11:24 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 06:29 - 15.05.2024

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για το σπουδαίο διπλό του Άρη στη Λεωφόρο και τη σημασία που έχει εν όψει τελικού.

Πραγματικά αυτό που κάνει ο Άρης φέτος στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν είναι απίστευτο. Για όλους αυτούς που έλεγαν για διαδικαστική συμμετοχή ομάδων, και ειδικά του Άρη, που είχε κυκλώσει εδώ και καιρό τον τελικό και το βαθμολογικό του κίνητρο στο μίνι πρωτάθλημα των δέκα αγωνιστικών ήταν μικρό στην αρχή και γρήγορα συρρικνώθηκε ακόμη περισσότερο, έρχεται η ίδια η πραγματικότητα και φυσικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης για να τους διαψεύσει.

Η ισοπαλία με την ΑΕΚ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, η νίκη επί του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των playoffs, η προ τεσσάρων ημερών ισοπαλία με τον Ολυμπιακό και το διπλό στη Λεωφόρο, τον έχουν καταστήσει, ξεκάθαρα τον απόλυτο ρυθμιστή του τίτλου αλλά και της 4ης θέσης, την οποία όλοι προσπαθούν να αποφύγουν. Ο Άρης πήρε επτά βαθμούς στα playoffs από τις ομάδες που παλεύουν για τον τίτλο και αν συνυπολογιστεί και η ισοπαλία με την ΑΕΚ, καταλαβαίνει κανείς τι εννοούμαι. Είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για ό, τι συμβαίνει και για το – εκπληκτικό για το πρωτάθλημά μας ασφαλώς- γεγονός ότι πάμε για ένα φινάλε θρίλερ για τον πρωταθλητή, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και την 4η θέση και τον κίνδυνο που ενέχει σε όποιον την καταλάβει.

Ο Άρης έκοψε τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό, τον μπλέκει για την Ευρώπη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:27 - 28.04.2024

Ο Άρης έκοψε τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό, τον μπλέκει για την Ευρώπη

Με ένα γκολ του Ζαμόρα στα 70 δευτερόλεπτα, ο Άρης νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό και του έκοψε τα όνειρα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σε κίνδυνο πλέον το ευρωπαϊκό «εισιτήριο» του Τριφυλλιού.

Με την χθεσινή εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό και τη νίκη, ποιος αλήθεια μπορεί να αισθάνεται ασφαλής με την 4η θέση; Άλλωστε, ο Άρης ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό και στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου και η νίκη της ομάδας του Τερίμ ήταν μαγική εικόνα. Αυτό ήταν και το μεγάλος κέρδος της χθεσινής νίκης του Άρη στη Λεωφόρο. Η ψυχολογική ώθηση που έλαβε, η αυτοπεποίθηση που πήρε το γκρουπ, αλλά και η εδραίωση της πεποίθησης ότι τον αντίπαλό του στον τελικό τον… έχει. Δεν τον φοβίζει, δεν τον τρομάζει και σε καμία περίπτωση η διαφορά που υπάρχει στην βαθμολογία δεν αποτυπώνεται στο χορτάρι στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Χθες ο Μάντζιος επιφύλαξε μια έκπληξη στον Τερίμ που λογικά δεν θα την περίμενε. Χρησιμοποίησε τον Σαμόρα στην κορυφή της επίθεσης ως… ψευτοεννιάρι. Απόφαση που πήρε συνειδητά, παρότι είχε στον πάγκο Μορόν και Ανσαριφάρντ. Κάτι θα είχε στο μυαλό του, όπως γενικά το… ψάχνει κόντρα στον Παναθηναϊκό του Τερίμ, σε σημείο που να μην ξέρει κανείς τι θα εμφανίσει εντέλει στο καθοριστικότερο ματς της σεζόν. Ο Σαμόρα δικαίωσε με το καλημέρα την επιλογή του Έλληνα τεχνικού σκοράροντας αλλά και με την συνολικά καλή του εικόνα στο… κουτί (είχε και το δοκάρι). Το έχω ξαναγράψει. Ο Κοσταρικανός είναι απείρως πιο ωφέλιμος στον άξονα, είτε ως δεύτερος επιθετικός, είτε ακόμη-ακόμη, όπως μας παρουσιάστηκε χθες και ως φορ. Σημαντικό επιμέρους κέρδος και τροφή για σκέψη για τα προσεχώς.

Το δεύτερο στοιχείο που είχε ο Άρης χθες, ήταν συγκέντρωση και καλή αμυντική προσήλωση. Έκλεισε καλά τους χώρους, εγκλώβισε και έθεσε εκτός ματς δυο βασικά ατού του Παναθηναϊκού, Μπακασέτα και Ιωαννίδη και θα μπορούσε να είχε καθαρίσει πιο εύκολα το τρίποντο, αν είχε καλύτερες επιλογές στις ευκαιρίες που του δόθηκαν στις επιθετικές του μεταβάσεις. Συνοδεύονταν όμως, σχεδόν όλες από χαμηλή ποιότητα στην τελική ενέργεια, όποια και αν ήταν αυτή (πάσα, σέντρα ή σουτ). Κάτι ακόμη που έχω επισημάνει πολλές φορές και το είδαμε και στη Λεωφόρο. Τα ελάχιστα πράγματα που παίρνει ο Άρης από τους εξτρέμ του..

Από το 60΄ και μετά βέβαια του το έκανε και πιο εύκολο ο ίδιος ο Παναθηναϊκός με τον τρόπου που επέλεξε να κυνηγήσει το γκολ. Με γιόμες που γίνονταν εύκολη λεία στους τρεις στόπερ, αφού ο Μάντζιος έξυπνα πρόσθεσε και τρίτο στόπερ (Ρόουζ) για να ελέγξει την εναέρια κυκλοφορία. Άλλη μια δοκιμή, αυτό το 3-5-2, με φόντο τον τελικό, στην περίπτωση που έχει το σκορ.

Ο Άρης φαίνεται ότι μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για τον τελικό, σε καλή κατάσταση. Αγωνιστικά και ψυχολογικά. Το πλάνο βγαίνει, έρχονται και τα αποτελέσματα και μετά από την αναγκαία ξεκούραση αυτής της εβδομάδας, όλος ο οργανισμός θα μπει σε φάση τελικής προετοιμασίας για το ματς της χρονιάς.

Baladeros LIVE: Θρίλερ δίχως τέλος στην κορυφή, χαμός με Αλμέιδα, Τερίμ και Ιωαννίδη

https://www.youtube.com/watch?v=nHL7ejE80G4