Άρης: Ο Βέλεθ, τα δυο τελευταία ματς και ο τελικός

Άρης: Ο Βέλεθ, τα δυο τελευταία ματς και ο τελικός

Αλέξης Σαββόπουλος 09:21 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:21 - 28.04.2024

Ο Ισπανός ετοιμάζεται πλέον από τον Μάντζιο για τον τελικό κυπέλλου. Γιατί ο Ισπανός είναι τόσο σημαντικός για τον προπονητή του Άρη.

Ο Φραν Βέλεθ παραμένει ο μοναδικός απών για τον Άκη Μάντζιο σε ένα ακόμη παιχνίδι. Ο Ισπανός έχει παίξει ελάχιστα στα playoffs εξαιτίας των τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν. Αρχικά ο προσαγωγός και τώρα ο αυχένας. Για την ακρίβεια μετράει μόλις δυο 15λεπτες συμμετοχές, ως αλλαγή στο ματς της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και με την ΑΕΚ στην Αθήνα. Δεν προλαβαίνει ούτε τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και… τρέχει να προλάβει τα δυο τελευταία ματς με Λαμία και ΠΑΟΚ, ώστε να πάρει ξανά αγωνιστικό ρυθμό εν όψει τελικού.

Ο έμπειρος Ισπανός είναι πολύ κομβικός παίκτης στα πλάνα που καταστρώνει εν όψει τελικού ο Μάντζιος, αφού πέρα από τη δεδομένη εμπειρία που διαθέτει και το πάθος που χρειάζεται σε τέτοια παιχνίδια που κρίνουν στόχους, έχει και την ευχέρεια να αγωνιστεί σε δυο θέσεις. Τόσο ως στόπερ όσο και ως αμυντικό χαφ. Είναι ενδεικτικό ότι στα έξι ματς που έχει παίξει βασικός, τα μισά ήταν ως αμυντικό χαφ και τα άλλα μισά ως κεντρικός αμυντικός.

Ο προπονητής θα ήθελε να τον έχει διαθέσιμο σε περισσότερα παιχνίδια αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, θα επιδιώξει να του δώσει χρόνο συμμετοχής στα δυο τελευταία, γιατί κρίνει σημαντική την παρουσία του στον τελικό. Μάλιστα ο Βέλεθ, δεν αποκλείεται να είναι και ο ρυθμιστής της μεσαίας γραμμής που θα παρατάξει στον τελικό ο Μάντζιος, εφόσον αποφασίσει να τον χρησιμοποιήσει βασικό. Είτε σε σχήμα με δυο χαφ και ένα δεκάρι είτε σε ένα σχήμα με τρία χαφ. Όχι ότι ήταν κακός και στα τρία παιχνίδια που αγωνίστηκε βασικός ως στόπερ. Ειδικά στον ημιτελικό με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, που πέτυχε και το γκολ που ουσιαστικά έστειλε τον Άρη στον τελικό. Απλά η παρουσία των Φαμπιάνο-Μπράμπετς και η χημεία που έχουν παίζοντας μαζί τα τελευταία χρόνια, κάνει πιο αναγκαία την αξιοποίηση του Βέλεθ στα χαφ.