Ο Φορτούνης επέστρεψε στην εθνική και αποθεώθηκε από Μίτσελ και Μαρσέλο

Κώστας Φορτούνης

i

© ΙΝΤΙΜΕ

Ο Φορτούνης επέστρεψε στην εθνική και αποθεώθηκε από Μίτσελ και Μαρσέλο

Κώστας Τσιακλής 12:30 - 25.03.2023 / Ανανεώθηκε: 13:05 - 25.03.2023

Ο Κώστας Φορτούνης αγωνίστηκε με την εθνική για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια και αποθεώθηκε από Μίτσελ και Μαρσέλο στη δημοσίευση που έκανε με το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Η εθνική Ελλάδας επικράτησε άνετα με 3-0 του Γιβραλτάρ στη Πορτογαλία και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2024. Ένα από τα αξιοσημείωτα σημεία της βραδιάς ήταν η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη, η οποία έφερε και την αποθέωση από τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Μίτσελ, αλλά και από τον πρώην παίκτη των «ερυθρόλευκων», Μαρσέλο.

Η τελευταία εμφάνιση του Φορτούνη με την εθνική ήταν στις 31 Μαρτίου του 2021, στην ισοπαλία με σκορ 1-1 κόντρα στη Γεωργία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός κοινοποίησε μια φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία είχε στο μπράτσο του το περιβραχιόνιο του αρχηγού και έγραφε στη λεζάντα «βήμα – βήμα».

Στη δημοσίευση του Φορτούνη απάντησαν ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ και ο πρώην συμπαίκτης του, Μαρσέλο. Ο πρώτος ανέφερε ότι του αξίζει ενώ ο δεύτερος σχολίασε «αρχηγός».

Ο κόοουτς του Ολυμπιακού είχε μιλήσει για την επιστροφή του Φορτούνη στην εθνική και μετά το τέλος του αγώνα με το Βόλο (στον οποίο είχε σκοράρει ο Φορτούνης) λέγοντας: «Του έδωσα συγχαρητήρια για το γκολ. Ήταν πολύ καλή στιγμή γι' αυτόν τον παίκτη. Όχι μόνο για το όμορφο γκολ, αλλά και γιατί επιστρέφει στην Εθνική. Παίκτες σαν τον Φορτούνη έχουν να δώσουν πολλά. Για εμάς είναι ένας αρχηγός».

Ο Φορτούνης έχει συνολικά 55 συμμετοχές με την εθνική ανδρών και έχει πετύχει εννέα τέρματα. Το ντεμπούτο του 30χρονου άσου ήταν στις 29 Φεβρουαρίου του 2012 σε μια φιλική αναμέτρηση με το Βέλγιο (1-1). Τα πρώτα δύο γκολ του Φορτούνη ήταν σε φιλικό με την Ισλανδία στις 29 Μαρτίου του 2016 (2-3) ενώ το τελευταίο του τέρμα με το εθνόσημο είναι κόντρα αυτό κόντρα στη Μολδαβία, στη νίκη της Ελλάδας με 2-0 για το Nations League.