Ο γιος του Σιμεόνε έγραψε ιστορία στη Νάπολι: Ο πρώτος Αργεντινός που κέρδισε το Scudetto μετά τον Μαραντόνα (vids)

Τζίο Σιμεόνε

i

PrtScr

Ο γιος του Σιμεόνε έγραψε ιστορία στη Νάπολι: Ο πρώτος Αργεντινός που κέρδισε το Scudetto μετά τον Μαραντόνα (vids)

Κώστας Τόπας 08:42 - 06.05.2023

Ο γιος του Ντιέγκο Σιμεόνε, Τζίο, έγραψε ιστορία στη Νάπολι καθώς έγινε ο πρώτος Αργεντινός που κέρδισε το Scudetto μετά τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Η Νάπολι πανηγυρίζει... και ο Τζίο Σιμεόνε, ο επιθετικός των «παρτενοπέι» έχει ακόμη ένα λόγο για να είναι σήμερα πανευτυχής. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν βασικός λόγω της παρουσίας του Oσίμεν, έχει συνεισφέρει με τρία γκολ στα 20 παιχνίδια πρωταθλήματος που μπόρεσε να παίξει αφού ξεπέρασε έναν ελαφρύ τραυματισμό κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ο «Τσολίτο», γιος του προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο μνημονεύεται στη Νάπολι για δύο γκολ που ήταν, τότε, καθοριστικά για τον τίτλο. Εκείνο κόντρα στη Μίλαν (1-2) και αυτό κόντρα στη Ρόμα (2-1). Με τα τέρματα που πέτυχε σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε οι «παρτενοπέι» να σκαρφαλώσουν στην κορυφή.

Επιπλέον, ο Τζίο Σιμεόνε πέτυχε και τέσσερα γκολ στο Champions League σε μόλις επτά παιχνίδια, κάτι που έκανε τον Λιονέλ Σκαλόνι να τον συμπεριλάβει στις επιλογές του στην εθνική Αργεντινής. Με την κατάκτηση του Scudetto, ο 27χρονος επιθετικός έγινε ο πρώτος Αργεντινός που κέρδισε τον τίτλο του ιταλικού πρωταθλήματος, μετά τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Από τη χρεοκοπία στην κορυφή: Πώς ο Ντε Λαουρέντις έσωσε τη Νάπολι και την οδήγησε στη δόξα (vids)
SERIE A

12:14 - 05.05.2023

Από τη χρεοκοπία στην κορυφή: Πώς ο Ντε Λαουρέντις έσωσε τη Νάπολι και την οδήγησε στη δόξα (vids)

Για να κατακτήσει την κορυφή η Νάπολι χρειάστηκε να περάσει από χίλια κύματα. Από υποβιβασμούς, χρεοκοπίες και σκληρή κριτική από τους οπαδούς της. Ωστόσο, ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις πήρε από το χέρι τους «παρτενοπέι» και τους οδήγησε βήμα-βήμα προς τη δόξα.

«Η ευτυχία είναι τεράστια. Το να είσαι πρωταθλητής με τη Νάπολι είναι κάτι μοναδικό λόγω του τι σημαίνει για όλο τον κόσμο και για όλους τους Ναπολιτάνους. Το περίμενε τόσο καιρό. Ο κόσμος άξιζε αυτή τη χαρά. Ως Αργεντινός, νιώθει κανείς μια ιδιαίτερη συγκίνηση, γιατί ο "Diego" υπάρχει σε όλους τους Ναπολιτάνους, όπως συμβαίνει και με εμάς τους Αργεντινούς. Οι οπαδοί δεν σταματούν να μου το θυμίζουν ότι είμαι ο πρώτος Αργεντινός που έχει την τύχη να ζήσει αυτές τις στιγμές από τον Ντιέγκο. Είναι πολύ συναρπαστικό και είμαι σίγουρος ότι το γιορτάζει όπως όλοι μας εκεί πάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του.