Ο Κάναντι έφερε τον Μπίσκαν στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ!

Ο Ιγκόρ Μπίσκαν.

Ο Κάναντι έφερε τον Μπίσκαν στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ!

Γιώργος Σακελλαρίου 20:00 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:00 - 06.04.2023

Ο πρώην τεχνικός του Ατρόμητου Νταμίρ Κάναντι απέκρουσε στο Κύπελλο Κροατίας τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ και στον πάγκο της θα βρίσκεται πλέον ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού Ιγκόρ Μπίσκαν!

Ο Νταμίρ Κάναντι προκάλεσε τριγμούς στην ομάδα που κυριαρχεί στην Κροατία, τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Ο Αυστριακός, πρώην τεχνικός του Ατρόμητου, ο οποίος πλέον εργάζεται στη Σίμπενικ άφησε εκτός τελικού στο Κύπελλο Κροατίας, τη Ντινάμο. Η τελευταία προηγήθηκε 1-0 μόλις στο 1’ με τον Ντρμιτς, αλλά η Σίμπενικ του Κάναντι με γκολ του Πόζο στο 72’ και του Τσοπ στο 93’ έκανε την ανατροπή, νίκησε 2-1 και θα είναι στον τελικό, όπου θ’ αντιμετωπίσει μία εκ των Χάιντουκ Σπλιτ, Σλάβεν Κοπρίβνιτσα.

Αυτή η επιτυχία της ομάδας του Κάναντι προκάλεσε ραγδαίες εξελίξεις στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, στον πάγκο της οποίας θα είναι ένας πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα, ο παλαίμαχος διεθνής Κροάτης Ιγκόρ Μπίσκαν. Ο τεχνικός Άντε Τσάτσιτς αποτελεί παρελθόν και ο Μπίσκαν αφήνει την Κ21 της Κροατίας, στην οποία ήταν προπονητής για να αναλάβει τη μεγάλη ομάδα της χώρας.

Ο 45χρονος Μπίσκαν, ο οποίος έπαιξε στον Παναθηναϊκό το διάστημα 2005-07 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στη Ρουντές το 2016. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Σλοβενία για την Ολίμπια, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα και κατόπιν, το φθινόπωρο του 2018 επέστρεψε στην Κροατία για τη Ριέκα. Εκεί είχε μία σχετικά καλή πορεία με 26 νίκες σε 42 ματς. Ανέλαβε στη συνέχεια την Εθνική Ελπίδων της Κροατίας και μέχρι σήμερα σε 28 αναμετρήσεις είχε 17 νίκες, 5 ισοπαλίες κι 6 ήττες.

Τον Οκτώβριο του 2020 επέστρεψε στην Ελλάδα και μάλιστα στη Λεωφόρο, με την Κ21 της Κροατίας. Η ομάδα του επικράτησε της Εθνικής μας Κ21 με 1-0, με γκολ του Μάγερ, ο οποίος παίζει στη Ρεν και συμμετείχε και στο Μουντιάλ του Κατάρ σε αρκετούς αγώνες.